Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad

Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad

billederesultat for baconmørbrad
4.8 fra 84 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
8.7k
SHARES
FacebookMessenger8.7kPinterestEmailSMS

Her er min opskrift på baconmørbrad med flødegrøntsager. En lækker svinemørbrad i baconsvøb på bund af grøntsager i flødesovs. Nem ret, der laves i fad.

Indhold
  • Her er min opskrift på baconmørbrad med flødegrøntsager. En lækker svinemørbrad i baconsvøb på bund af grøntsager i flødesovs. Nem ret, der laves i fad.
  • Opskrift på baconmørbrad
  • Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Kommentarer

Baconmørbrad med flødegrøntsager er en fantastisk opskrift på baconsvøbt svinemørbrad med grøntsager a la flødekartofler.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og mørbrad med bacon er en super lækker hverdagsret. Men bestemt også god i weekenden. Se også hvordan du laver mørbrad i fad.

Opskrift på baconmørbrad

Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 84 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Her er min opskrift på baconmørbrad med flødegrøntsager. En lækker svinemørbrad i baconsvøb på bund af grøntsager i flødesovs. Nem ret, der laves i fad.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • salt og friskkværnet peber
  • paprika
  • hvidløgspulver
  • 10 skiver bacon
  • 800 kartofler
  • 300 g gulerødder
  • 2-3 porrer
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 5 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 1 bouillonterning
  • Lidt muskatnød (reven)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kartofler og gulerødder skæres i helt tynde skiver, eventuelt på et mandolinjern. Kartoflerne behøver ikke blive skrællet - medmindre skrællen er virkelig beskidt og grim. Husk, at der sidder mange vitaminer i skrællen. Kommes i et ildfast fad eller bradepande.
  3. Porrer rengøres og snittes i tynde skiver, peberfrugt i små tern og hvidløg hakkes groft. Vendes i bradepanden.
  4. Hak persille groft og kom den ved sammen med fløde, mælk, bouillonterning, reven muskatnød, salt og friskkværnet peber.
  5. Stil fadet ind i ovnen og giv den 30 minutter.
  6. Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt, hvorefter den krydres med paprika, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber. Hele vejen rundt.
  7. Læg ca. 10 skiver bacon ved siden af hinanden på et skærebræt, svinemørbraden oven på, og fold baconskiverne op om mørbraden, så den bliver pakket helt ind i bacon.
  8. Når flødegrøntsagerne har fået de 30 minutter i ovnen, tages fadet ud og baconmørbrad lægges ovenpå grøntsagerne. Stil fadet tilbage i ovnen, og tilbered færdigt i yderligere 30 minutter. Samlet tilberedningstid er altså 60 minutter med 30 minutter først til flødegrøntsager, og derefter 30 minutter til baconmørbrad og grøntsager.

Næringsindhold

Kalorier220kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Så er fadet klar til servering, og retten kan spises som den er. God som nem hverdagsmad, men bestemt også fin som gæstemad.

Den baconsvøbte mørbrad tages op og skæres i skiver, som serveres til flødegrøntsagerne.

Nyd eventuelt med en grøn frillice salat og et stykke grydebrød til.

Se også mine opskrifter på:

  • Helstegt svinemørbrad i ovn
  • Mormors forloren hare med vildtsovs
  • Sticky svinemørbrad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lis Pedersen skriver

    juli 23, 2024 at 10:29 am

    Jeg skal lave Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad. Den ser rigtig lækker ud. Jeg undrer mig om man kan bruge fløde OG kokosmælk i retten eller det ændrer smager helt. Dejlige opskrifter.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 23, 2024 at 3:19 pm

      Hej Lis
      Tak for det, og det kan du sagtens - og det kommer også ti lat smage godt.
      Men du får jo nok en lille smag af kokos i den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Julie skriver

    marts 20, 2022 at 1:27 pm

    Hej kan man godt lavede nogle timer før aftensmad?? Og kan man godt lave det med en mørbrad som er marineret i forvejen??

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 20, 2022 at 1:37 pm

      Hej Julie
      Det er bedst at vente med at lave, men du kan sagtens bruge en marineret svinemørbrad 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. alice østergaard skriver

    november 15, 2021 at 10:54 am

    Jeg gav mørbrad ca 15 min. længere, da den var for rød efter 30 min. De øverste porrer blev lidt mørke/sorte. ville det være bedre uden varmluft?

    Svar
  4. Gutte skriver

    august 01, 2021 at 1:40 pm

    Det er lidt træls at man ikke kan søge inde på madensverden og finde opskrifterne , mår man har betalt for medlemskab. Jeg fandt den på Facebook og ville søge på den i min app, men selv om jeg brugte navnet lykkedes det ikke🤨🤨🤨

    Svar
  5. Carsten Hansen skriver

    april 20, 2021 at 10:39 am

    Hej,
    Fløde, mælk & bouillonterningerne, skal de semitilberedes lidt i gryde inden det hældes over indholdet i bradepanden, eller smuldres bouillonterning bare med løs hånd henover det hele..??
    //Carsten

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 20, 2021 at 10:44 am

      Hej Carsten
      Du kan. sagtens koge det op sammen først, men det er ikke nødvendigt. Og jeg plejer bare at smuldre terningen i fadet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Bente skriver

    april 17, 2021 at 12:51 pm

    Rigtig lækker ret og forholdsvis nem, når grøntsager mm er gjort klar

    Svar
  7. Kirsten Larsen skriver

    oktober 16, 2020 at 10:28 am

    Meget velsmagende ret og samtidig nem at forberede og lave. Jeg reducerede lidt i grøntsagerne, da jeg kunne se, at det blev for meget.
    Nu har vi så også aftensmad til idag, virkelig dejligt. Kan kun anbefales.
    Vil lige nævne at vi var 4 ældre , der spiste sammen, så vores appetit er nok lidt mindre end yngre personer.
    Mange hilsner
    Kirsten

    Svar
  8. Rene skriver

    september 14, 2019 at 2:25 pm

    Hvor meget vand opløser du boulluonterning i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 14, 2019 at 2:49 pm

      Hej Rene
      Ikke noget - den opløses blot i fløden og mælken 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  9. Anette skriver

    september 09, 2019 at 4:46 pm

    Hvad vejer din svinemørbrad ca. . til 4 personer.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 09, 2019 at 4:59 pm

      Hej Anette

      Jeg prøver altid at få fat i svinemørbrad på omkring 600 gram - så passer det fint til fire personer 🙂
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required