Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Baba Ganoush - den lækreste auberginedip

Baba Ganoush - den lækreste auberginedip

Baba ganoush
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS

Baba Ganoush er en fantastisk dip fra Mellemøsten lavet af auberginer, hvidløg og tahin. Den bruges på lige fod med hummus og smager skønt.

Baba Ganoush er en traditionel auberginedip, som nydes i de fleste lande i Mellemøsten på lige fod med hummus.

Oprindeligt stammer den fra Iran, hvor den grillede, moste aubergine tilsættes sesampasta, citronsaft, hvidløg, olivenolie og granatæblekerner.

Det sidste har jeg valgt at se bort fra, da jeg ikke bryder mig om granatæble-kerners konsistens. Men du kan sagtens tilføje kernerne fra et halvt granatæble, hvis du vil have sødme fra frugten. Kønt er det jo.

Indhold
  • Baba Ganoush er en fantastisk dip fra Mellemøsten lavet af auberginer, hvidløg og tahin. Den bruges på lige fod med hummus og smager skønt.
  • Baba Ganoush - lækker auberginedip
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Noter
  • Kommentarer

Baba Ganoush - lækker auberginedip

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Baba Ganoush er en fantastisk dip fra Mellemøsten lavet af auberginer, hvidløg og tahin. Den bruges på lige fod med hummus og smager skønt.
Antal: 6 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 3 spsk olivenolie ekstra jomfru
  • ½ citron
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk chili stødt
  • 3 spsk tahin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl auberginerne og bag dem i 20 minutter, så de ser brankede ud. De skal være meget bløde.
  3. Mens auberginerne bager i ovnen, presser du hvidløg og blander med citronsaft, spidskommen, chili, tahin, salt og peber.
  4. Når auberginerne er helt bløde, tager du dem ud af ovnen og skraber indmaden ud med en ske på et stort spækbræt.
  5. Hak auberginerne med en kniv. Nogen laver Baba Ganoush i en minihakker eller med en stavblender, men det bliver bedst, når det ikke er helt most.
  6. Smag din Baba Ganoush til med citronsaft og tahin. Server med god olivenolie, hakket persille eller korianderblade.

Næringsindhold

Kalorier147kcalKulhydrater11gProtein3gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt7gNatrium394mgKalium390mgKostfibre5gSukker6gVitamin A50IUVitamin C6mgCalcium29mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Baba Ganoush kan spises med arabisk fladbrød, pitabrød eller et godt, græsk brød.

Du kan både spise den til frokost med brød og nogle grøntsager og som del af aftensmad a la Mellemøsten med grillspyd og salat.

Når jeg skriver, at opskriften er til seks personer, er det selvfølgelig ikke tænkt som en ret alene, men som rigelig med dip til ca. seks mennesker.

Server eventuelt din aubergineret med en eller flere af disse retter:

Sprøde og autentiske falafler

Hjemmelavet hummus

Kyllingeshawarma med den helt rigtige smag

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required