• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Baba Ganoush - den lækreste auberginedip

Baba Ganoush - den lækreste auberginedip

Baba ganoush
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. marts 2024 - Udgivet:  13. juli 2022

Baba Ganoush er en fantastisk dip fra Mellemøsten lavet af auberginer, hvidløg og tahin. Den bruges på lige fod med hummus og smager skønt.

Baba Ganoush er en traditionel auberginedip, som nydes i de fleste lande i Mellemøsten på lige fod med hummus.

Oprindeligt stammer den fra Iran, hvor den grillede, moste aubergine tilsættes sesampasta, citronsaft, hvidløg, olivenolie og granatæblekerner.

Det sidste har jeg valgt at se bort fra, da jeg ikke bryder mig om granatæble-kerners konsistens. Men du kan sagtens tilføje kernerne fra et halvt granatæble, hvis du vil have sødme fra frugten. Kønt er det jo.

Opskrift på Baba Ganoush med auberginer

Baba ganoush
Karen SenecaKaren Seneca

Baba Ganoush - lækker auberginedip

4.75 fra 12 stemmer
Baba Ganoush er en fantastisk dip fra Mellemøsten lavet af auberginer, hvidløg og tahin. Den bruges på lige fod med hummus og smager skønt.
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Kalorier: 147
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 auberginer
  • 3 spsk olivenolie - ekstra jomfru
  • ½ citron
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk chili - stødt
  • 3 spsk tahin
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skyl auberginerne og bag dem i 20 minutter, så de ser brankede ud. De skal være meget bløde.
  3. Mens auberginerne bager i ovnen, presser du hvidløg og blander med citronsaft, spidskommen, chili, tahin, salt og peber.
  4. Når auberginerne er helt bløde, tager du dem ud af ovnen og skraber indmaden ud med en ske på et stort spækbræt.
  5. Hak auberginerne med en kniv. Nogen laver Baba Ganoush i en minihakker eller med en stavblender, men det bliver bedst, når det ikke er helt most.
  6. Smag din Baba Ganoush til med citronsaft og tahin. Server med god olivenolie, hakket persille eller korianderblade.

Næringsindhold

Kalorier: 147kcalKulhydrater: 11gProtein: 3gFedt: 11gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 7gNatrium: 394mgKalium: 390mgKostfibre: 5gSukker: 6gVitamin A: 50IUVitamin C: 6mgCalcium: 29mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Baba Ganoush kan spises med arabisk fladbrød, pitabrød eller et godt, græsk brød.

Du kan både spise den til frokost med brød og nogle grøntsager og som del af aftensmad a la Mellemøsten med grillspyd og salat.

Når jeg skriver, at opskriften er til seks personer, er det selvfølgelig ikke tænkt som en ret alene, men som rigelig med dip til ca. seks mennesker.

Server eventuelt din aubergineret med en eller flere af disse retter:

Sprøde og autentiske falafler

Hjemmelavet hummus

Kyllingeshawarma med den helt rigtige smag

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required