Angel food kage er den mest fløjlsbløde og svampede vaniljekage, som er lavet af æggehvider, og derfor giver en skøn smag af marengs.
Angel food kage er den blødeste og lækreste kage fra USA. Den laves på piskede æggehvider, der gør den helt utrolig luftig og samtidig får den smag af marengs på skorpen af kagen.
Man kan sagtens spise kagen, som den er uden at tilføje andre ingredienser, men du kan også bruge denne opskrift som en lagkage. Tilføj bare flødeskum, bær og skiver af frugt.
Kagen er også smuk, da den er fuldstændig hvid. Måske derfor at dens navn er opkaldt efter engle.
Opskrift på angel food kage
Angel food kage
Ingredienser
- 5 stk æggehvider
- 100 g sukker
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 g hvedemel
- 75 g flormelis
Fremgangsmåde
- Start med at forvarme ovnen til 175 grader og gør en rund kageform klar ved at beklæde den med bagepapir.
- Tilføj nu æggehviderne i en skål og pisk dem sammen med et elektrisk piskeris indtil de er stive. Tilføj nu sukkeret lidt af gangen i mens du forsat pisker det sammen så det bliver en slags marengs.
- I en anden skål røres flormelis, hvedemel og vaniljesukker sammen. Tilføj det til marengsen sammen med citronsaft og vend det forsigtigt sammen.
- Hæld dejen i kageformen og bag den i cirka 40 minutter, eller indtil en tandstik kan komme rent ud, når du stikker den ned i midten.
- Lad din angel food kage køle ned og server derefter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Kagedejen kan godt klistre til formen, mere end almindelige kagedej gør, da denne opskrift ikke indeholder smør.
Derfor er det vigtigt at beklæde sin form med bagepapir eller eventuelt bruge en silikoneform.
Se også andre amerikanske opskrifter her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Maria
Hvilken størrelse form er opskriften beregnet til?
Sandra
Jeg lavede dobbeltportion og brugte en alm. str. 24” rund springform. Det passede. Der kan ikke være meget “dej”, til en alm springform, så hvis du ikke laver den dobbelt, ville jeg bruge en lille form.
Anne-Grethe
Hvilken størrelse form skal der anvendes?