Her får du opskriften på verdens nemmeste ærtemos, der laves med lidt hvidløg. Ærtemosen kan sagtens laves af frosne ærter, og den færdige mos med ærter er perfekt til som dip og tilbehør til blandt andet bøffer og fisk.
Min bedste opskrift på den lækre ærtemos. Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Ingredienser til ærtemos
600 gram ærter (gerne fra frost)
2 fed hvidløg
4-5 spiseskefulde olivenolie
1 håndfuld grofthakket persille
Salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog en gryde op med et par centimeter vand i bunden.
- Når vandet bulderkoger kommes ærterne i, og straks det koger igen hældes ærterne i et dørslag. Dryp ærterne godt af.
- Hvidløgsfed pilles og hakkes fint.
- Kom ærter og hvidløg i en blender sammen med olivenolie, lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt også en håndfuld persille.
- Blend mosen så den bliver jævn.
- Smag til med mere salt og peber, og tilfør også lidt mere olivenolie, hvis du ønsker ærtemosen mere glat.
Tips og tricks til opskriften
Ærtemos er både sund og lækker, og den går både som en dip og tilbehør til retter med kød.
Både fisk og bøffer får godt selskab af en mos med ærter, og så er den altså både hurtig og nem at lave.
Her er har jeg lavet ærtemosen med lidt hvidløg, og du kan jo bruge hvidløg i den mængde, som du synes. Men vær opmærkson på, at blot to hvidløgsfed tilfører en hel del hvidløgssmag.
Du kan også komme lidt citronsaft i, hvilket giver lidt syre.
Har du ikke en blender ved hånden, kan mosen selvfølgelig også laves med en stavblender.
Den færdige ærtemos anrettes straks til blandt andet en brontosaurus steak eller disse lækre højrebsbøffer.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: