Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Tilbehør › Ærtemos - opskrift på mos med ærter og hvidløg

Ærtemos - opskrift på mos med ærter og hvidløg

Billed resultat for ærtemos
Del og send:
120
DELINGER
Facebook120PinterestSMSEmailMessenger

Her får du opskriften på verdens nemmeste ærtemos, der laves med lidt hvidløg. Ærtemosen kan sagtens laves af frosne ærter, og den færdige mos med ærter er perfekt til som dip og tilbehør til blandt andet bøffer og fisk.

Min bedste opskrift på den lækre ærtemos. Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Ingredienser til ærtemos

600 gram ærter (gerne fra frost)
2 fed hvidløg
4-5 spiseskefulde olivenolie
1 håndfuld grofthakket persille
Salt
Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kog en gryde op med et par centimeter vand i bunden.
  2. Når vandet bulderkoger kommes ærterne i, og straks det koger igen hældes ærterne i et dørslag. Dryp ærterne godt af.
  3. Hvidløgsfed pilles og hakkes fint.
  4. Kom ærter og hvidløg i en blender sammen med olivenolie, lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt også en håndfuld persille.
  5. Blend mosen så den bliver jævn.
  6. Smag til med mere salt og peber, og tilfør også lidt mere olivenolie, hvis du ønsker ærtemosen mere glat.

Tips og tricks til opskriften

Ærtemos er både sund og lækker, og den går både som en dip og tilbehør til retter med kød.

Både fisk og bøffer får godt selskab af en mos med ærter, og så er den altså både hurtig og nem at lave.

Her er har jeg lavet ærtemosen med lidt hvidløg, og du kan jo bruge hvidløg i den mængde, som du synes. Men vær opmærkson på, at blot to hvidløgsfed tilfører en hel del hvidløgssmag.

Du kan også komme lidt citronsaft i, hvilket giver lidt syre.

Har du ikke en blender ved hånden, kan mosen selvfølgelig også laves med en stavblender.

Den færdige ærtemos anrettes straks til blandt andet en brontosaurus steak eller disse lækre højrebsbøffer.

Se også mine opskrifter på:

Ærtesuppe

Ærterisotto

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.