Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Æggeretter › Æggekage med stegt flæsk

Æggekage med stegt flæsk

billede med æggekage med stegt flæsk
4.8 fra 56 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
285
SHARES
FacebookMessenger285PinterestEmailSMS

Kromandens æggekage med stegt flæsk er en luftig æggekage, som du kan lave på ca. 25 min. Æggekagen bages færdig i ovnen, så det er nemt.

Her er den bedste opskrift på æggekage med stegt flæsk, og den er som kromanden ville lave den.

Ganske simpel æggekage med æg, mælk og lidt Maizena - og altså serveret med sprøde skiver stegt flæsk, tomat og purløg.

Æggekagen er jo nærmet en dansk nationalret, og i samme kategori hører stegt flæsk, så derfor bliver det næsten ikke mere dansk end denne opskrift.

Samtidig slipper du for at røre i panden når du laver æggekage. For æggemassen hældes i den varme pande med resten af fedtstoffet fra stegningen af flæsket - hvorefter panden blot stilles i ovnen i cirka 15 minutter.

Ud kommer så den mest luftige og lækre æggekage - det kan da ikke blive nemmere.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se min video med fremgangsmåde.

Se også de populære opskrifter på:

  • Æggekage med bacon, tomater og purløg
  • Æggekage i ovn
  • Æggekage i airfryer
  • Stegt flæsk i ovn
Indhold
  • Kromandens æggekage med stegt flæsk er en luftig æggekage, som du kan lave på ca. 25 min. Æggekagen bages færdig i ovnen, så det er nemt.
  • Æggekage med stegt flæsk
  • Tips
  • Kommentarer

Æggekage med stegt flæsk

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 56 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Kromandens æggekage med stegt flæsk er en luftig æggekage, som du kan lave på ca. 25 min. Æggekagen bages færdig i ovnen, så det er nemt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 skiver flæsk
  • 8 æg str. M/L
  • 3 dl sødmælk
  • 3 tsk Maizena majsstivelse
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld purløg
  • 4 tomater skåret i både

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft.
  2. Varm panden op og steg flæskeskiverne sprøde. Stegt flæsk skal være sprødt, men pas på det ikke bliver for tørt! Du behøver ikke tilsætte ekstra fedtstof, da flæsket normalt indeholder tilstrækkeligt med fedt til stegningen.
  3. Læg flæskeskiverne til side, krydr dem med salt og peber - men smid ikke fedtet på panden ud. Det er muligt du skal stege flæskeskiverne ad to gange for at få det bedste resultat.
  4. Imens flæsket steges sprødt, slår du æggene ud i en stor skål.
  5. Rør Maizena ud i lidt af den kolde mælk, og rør derefter resten af mælken i.
  6. Kom mælk med Maizena ned til æggene, og krydr også med lidt salt og friskkværnet peber. Pisk det godt sammen med et piskeris.
  7. Når flæsket er stegt færdigt kommes æggemassen forsigtigt i panden.
  8. Stil derefter panden ind i ovnen, og her skal æggekagen nu have ca. 15 minutter ved 225 grader varmluft. Bemærk hvordan æggekagen hæver op og bliver super lækker.
  9. Efter et kvarter tages æggekagen ud af ovnen, og bliv ikke forskrækket over hvor luftig den er. Lad den lige falde en smule sammen.
  10. Pynt så med skiver af stegt flæsk, lidt tomater i både og masser af finthakket purløg. Viola - så er din æggekage med stegt flæsk klar til servering. Præcist som kromanden laver den.

Næringsindhold

Kalorier584kcalKulhydrater9gProtein21gFedt51gMættet fedt19gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt22gTransfedt0.03gKolesterol390mgNatrium762mgKalium532mgKostfibre1gSukker6gVitamin A1164IUVitamin C9mgCalcium158mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte æggekage med stegt flæsk serveres straks. Eventuelt sammen med en lækker spidskålssalat.

Og selvfølgelig et godt stykke rugbrød. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ruth skriver

    september 05, 2024 at 9:56 am

    I teksten kommes flæsket på panden og derefter æggemassen. I videoen kommes flæsket i ovnen. Desuden ser man ikke æggekagen komme i ovnen og hvor mange grader og tid den skal have ? Er lidt forvirret🙁

    Svar
  2. Britt skriver

    august 17, 2023 at 6:17 pm

    Videoen passer ikke til opskriften så skal man gå efter teksten eller videoen ?

    Svar

Mere inspiration

  • billede med broccoligratin
    Broccoligratin (nem gratin med broccoli og gulerødder)
  • Billederesultat for æg med spinat
    Ovnbagte æg med spinat i små forme
  • Billede med brunchæg i ovn
    Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form
  • En lækker og åben omelet, der laves med blandt andet rød peberfrugt og bacon. Omeletten er ret hurtig at lave, og den er god til både morgenmad og frokost. Foto: Madensverden.dk.
    Åben omelet med peberfrugt og bacon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required