Æblemost smager fantastisk, når vi selv presser æblerne. Men det er vigtigt at følge disse seks råd, så vi ikke bliver syge af drikken.
Æblemost smager dejligt, når den er helt frisk og nylavet. Mange haveejere med frugtræer presser de modne æbler til most og kan så nyde en drik, som er lækker og hjemmelavet.
Det er også muligt at samle alle sine æbler sammen og få dem presset til most på en af de mange mosterier. Det er sundhed på flasker. I hvert fald hvis man kun bruger friske æbler.
Desværre kan vi få symptomer som diarre og kvalme, hvis vi ikke er meget omhyggelige med at sortere i frugterne, før de presses til æblemost. Fødevarestyrelsen advarer om, at vi kan blive syge af blandt andet salmonella og campylobacter.
Seks gode råd til at holde lægen væk
Her er Fødevarestyrelsens råd til at få en æblemost, som gør os sunde i stedet for syge.
- Skyl altid æblerne i rent vand flere gange. Så fjerner du jordrester og andet, der kan indeholde bakterier og smådyr.
- Hvis du samler æbler op fra haven, der er faldet ned af træet, skal du sikre dig, at de er helt rene. Lettest er det at skrælle æblerne, så ved du, at der ikke er spor efter dyrs afføring og parasitter.
- Undgå at bruge rådden frugt eller æbler med mindre rådangreb. Det er ikke nok at skære den bløde del fra, hverken når du spiser æblet eller bruger det til most.
- Husk at vaske frugtpresseren, inden du skal bruge den. Og vær yderst opmærksom på at få skyllet al sæben væk.
- Æblemost skal helst drikkes samme dag, som den er lavet, for den har en meget kort holdbarhed.
- Opbevar flaskerne med most i køleskabet. Hvis du vil gemme din most, skal du fryse den ned.
Læs også artiklen om forskellen på ufiltreret og filtreret æblejuice eller se opskriften på hjemmelavet juice.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden