Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Drinks og cocktails › Æblemost: Følg disse råd, når du laver most

Æblemost: Følg disse råd, når du laver most

billederesultat for æbler til æblemost
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Æblemost smager fantastisk, når vi selv presser æblerne. Men det er vigtigt at følge disse seks råd, så vi ikke bliver syge af drikken.

Æblemost smager dejligt, når den er helt frisk og nylavet. Mange haveejere med frugtræer presser de modne æbler til most og kan så nyde en drik, som er lækker og hjemmelavet.

Det er også muligt at samle alle sine æbler sammen og få dem presset til most på en af de mange mosterier. Det er sundhed på flasker. I hvert fald hvis man kun bruger friske æbler.

Desværre kan vi få symptomer som diarre og kvalme, hvis vi ikke er meget omhyggelige med at sortere i frugterne, før de presses til æblemost. Fødevarestyrelsen advarer om, at vi kan blive syge af blandt andet salmonella og campylobacter.

Seks gode råd til at holde lægen væk

Her er Fødevarestyrelsens råd til at få en æblemost, som gør os sunde i stedet for syge.

  1. Skyl altid æblerne i rent vand flere gange. Så fjerner du jordrester og andet, der kan indeholde bakterier og smådyr.
  2. Hvis du samler æbler op fra haven, der er faldet ned af træet, skal du sikre dig, at de er helt rene. Lettest er det at skrælle æblerne, så ved du, at der ikke er spor efter dyrs afføring og parasitter.
  3. Undgå at bruge rådden frugt eller æbler med mindre rådangreb. Det er ikke nok at skære den bløde del fra, hverken når du spiser æblet eller bruger det til most.
  4. Husk at vaske frugtpresseren, inden du skal bruge den. Og vær yderst opmærksom på at få skyllet al sæben væk.
  5. Æblemost skal helst drikkes samme dag, som den er lavet, for den har en meget kort holdbarhed.
  6. Opbevar flaskerne med most i køleskabet. Hvis du vil gemme din most, skal du fryse den ned.

Læs også artiklen om forskellen på ufiltreret og filtreret æblejuice eller se opskriften på hjemmelavet juice.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede af Hugo Spritz
    Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco
  • Billede med Manhattan cocktail.
    Manhattan cocktail - sådan laver du den
  • jordbær caipirinha
    Jordbær caipirinha
  • billede med blue lagoon drink
    Blue Lagoon

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.