• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Æblecrumble - nem opskrift med æbler og smuldredej

Æblecrumble - nem opskrift med æbler og smuldredej

billede med æblecrumble
Æblecrumble er en kage, der laves med masser af æbler og en lækker crumble, der er en smuldredej. En meget nem og hurtig kage. Æblecrumblen kan serveresmed creme fraiche eller flødeskum. Foto: Katrine Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. maj 2024 - Udgivet:  15. oktober 2023

Del gerne:
544
SHARES
FacebookMessenger544PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Æblecrumble
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Æblecrumble uden mel
Gå til opskrift

Æblecrumble er en meget nem kage at bage, og den laves med sprøde æbler og en crumble, som vi vel på dansk bedst kan kalde en smuldredej.

Her i opskriften har jeg anvendt tre æbler, og jeg har ikke skrællet æblerne. Jeg synes det er synd at skrælle dem, men det kan du sagtens gøre. Er det meget store æbler skal du måske kun bruge to, men mængden er ikke så afgørende.

Jeg har drysset kagen med lidt kanel, men du kan sagtens anvende helt op til et par teskefulde kanel, hvis du er meget glad for den. Husk i øvrigt, at smørret skal være HELT koldt, da det ellers er svært at smuldre ud i crumblen.

Mandelsplitter kan erstattes med grofthakkede mandler eller hasselnøddeflager. Og har du ikke grovvalsede havregryn i køkkenet, ja så er de finvalsede gryn også ok at bruge.

Opskriften er beregnet til en tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter. Det svarer til seks personer.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarbercrumble
  • Svampet banankage
  • Æble- og blåbærkage
  • Æblekage

Opskrift

billede med æblecrumble

Æblecrumble

Min bedste opskrift på æblecrumble, der er en nem og hurtig crumble med æbler og grovvalsede havregryn. Kan også laves uden mel.
Bedømmelse
4.7 fra 118 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Crumble

  • 75 g hvedemel
  • 50 g havregryn - grovvalsede
  • 75 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 nip salt

Fyld

  • 300 g æbler
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker

Topping

  • 25 g mandelsplitter
  • kanel - stødt

Fremgangsmåde

  • Start med at skære æbler ud. Del i kvarte, fjern kernehuset og skær derefter æblestykkerne i tern. Vendes med sukker og vaniljesukker.
    billede med æbler til æblecrumble
  • I en skål vejes hvedemel sammen med havregryn og sukker. Tilsæt også salt. Smør (koldt) skæres i tern og smuldres ind i de tørre ingredienser.
    billede med crumbledej til æblecrumble
  • En tærteform med en diameter på ca. 22 centimeter smøres med lidt smør. Drys lidt af crumbledejen i bunden af formen, og derefter fordeles æblerne. Se eventuelt hvordan i videoen.
    billede med æbler i fad til æblecrumble
  • Crumbledejen drysses over æblestykkerne og fordeles jævnt uden at trykke for hårdt.
  • Slut af med at drysse med mandelsplitter og lidt stødt kanel. Brug den mængde kanel du synes, og afhængig af hvor glad du er for kanel. Kanel kan også udelades.
    billede med crumble på æblecrumble
  • Bag din æblecrumble ved 200 grader varmluft i cirka 22-25 minutter. Afhængig af hvor meget din ovn varmer.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
300
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
115
mg
5
%
Kalium
 
153
mg
4
%
Kulhydrater
 
39
g
13
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
25
g
28
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
467
IU
9
%
Vitamin C
 
4
mg
5
%
Calcium
 
27
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte æblecrumble køler lidt af inden den nydes lun med creme fraiche eller flødeskum.

Æblecrumble uden mel

Det også muligt at lave en æblecrumble uden mel.

I stedet skal du bruge 75 gram mandelmel, dog fremgangsmåden er ellers den samme som angivet længere op.

Dejen bliver ikke helt så "crumbleagtig" og smuldrende, men du får stadig et godt resultat. Og så har du en glutenfri æblecrumble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Hanne Hallager

    oktober 15, 2024 at 4:12 pm

    Nem at lave - og smagen er SÅ lækker!

    Svar
  2. Julie

    oktober 06, 2024 at 2:19 pm

    Hej! Super opskrift og ikke mindst smag! 😊♥️ Kan den fryses? (Har MANGE æbler i haven, så overvejer at lave “serie-produktion” og lægge i fryseren til de næste par måneder 😊
    Mvh Julie

    Svar
  3. Jonna Kristensen

    september 22, 2024 at 4:26 pm

    Den er så hurtig at lave ,og så smager den så godt ,har lavet den mange gange

    Svar
  4. Sirin

    juni 27, 2024 at 12:52 pm

    Kjempe fine oppskrifter

    Svar
  5. Avalina

    september 14, 2023 at 8:15 pm

    Jeg laved den glutenfri ved at bytte mel og havregryn ud med glutenfri havregryn og noget kokos. Det blev sprødt og lækkert

    Svar
  6. Vibeke larsen

    august 29, 2023 at 9:32 pm

    Det er den bedste æblecrumble kage, jeg har smagt. Jeg brugte mine Philippa æbler fra haven og det var prikken over i’et 🤗

    Svar
  7. Janne

    juni 01, 2023 at 6:52 am

    Hej, kan jeg bruge frosne æbler? Dejlige opskrifter du har😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 01, 2023 at 8:57 am

      Hej Janne
      Tak for det - jo, det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Bodil

    oktober 04, 2022 at 5:54 pm

    Tusinde tak for opskriften på Æble crumble, smager himmelsk og hurtig at tilberede. Tak for alle de skønne opskrifter der findes i Madens verden, det giver en masse inspiration til bagning, middagsretter ja så mange forskellige ting, altid en udførlig vejledning med til hver enkelt opskrift. Tak

    Svar
  9. Hanne Frederiksen

    maj 28, 2022 at 10:59 pm

    Rigtig lækker. Jeg blandede en halv teske kanel i de tørre ingredienser. Den bager jeg igen.

    Svar
  10. Lisbeth Krogh Hansen

    februar 27, 2022 at 7:36 pm

    Super let at lave og så smager den pragtfuld 😍 Jeg kommer vanillesukker i creme fraichen og det er lækkert 👍🏻😊

    Svar
  11. Britta

    marts 14, 2021 at 7:33 am

    Den vil jeg prøve at lave. Uhm...

    Svar
  12. Merete

    marts 14, 2021 at 7:32 am

    Den er MEGA go & tilmed LET at lave🔝✅MUMS

    Svar
  13. Anja

    marts 14, 2021 at 7:31 am

    Jeg kommer lidt kanel sammen med sukker og vanilje og vender æblerne i.

    Svar
  14. Marianne Johanson

    september 26, 2018 at 6:13 pm

    Jeg blev meget populær i firmaet, da jeg mødte op med din æblecrumble. Vildt lækker både med flødeskum og creme fraiche. Brugte 50 gram smuttede hakkede mandler.

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 27, 2018 at 9:46 am

      Hej Marianne

      Tusind tak for det og tilbagemeldingen. Det er jeg meget glad for at høre 🙂

      Mandler i æblekagen er en glimrende idé - tak for den.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
      • Carina

        januar 20, 2022 at 6:13 pm

        hej kan man lave den uden havregryn da jeg har en I familien der ikke kan tåle det

      • Holger Rørby Madsen

        januar 20, 2022 at 9:57 pm

        Hej Carina
        Jo - det kan du sagtens - god fornøjelse 🙂
        PS: Jeg har også prøvet at komme lidt kokos i - det fungerer osse ganske fint.
        Alt det bedste
        Holger

      • Jolanda

        oktober 04, 2022 at 10:12 am

        Du kan bare tilsætte lidt ekstra mel. Det fungerer helt fint.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required