Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Verdens bedste tomatketchup - den er hjemmelavet

Verdens bedste tomatketchup - den er hjemmelavet

hjemmelavet tomatketchup
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMS
Opdateret: 18. april 2024 - Udgivet: 27. november 2015

Tomatketchup er meget nem at lave selv, og så smager din egen ketchup bedre end den fra fabrikkerne. Her er det ketchup uden konserveringsmidler, men med masser af smag.

Tomatketchup er tilmed særdeles hurtigt at lave, og din egen hjemmelavede ketchup holder sig fint et par uger eller mere i køleskabet.

Jeg har smagt denne ketchup til med lidt chili (sambal oelek er egentlig en chilipasta), men det er jo en smagssag, om du ønsker det.

Især hvis din tomatketchup er til børn, men den bliver nu ikke meget stærk med denne mængde sambal oelek.

Jeg har her brugt hele tomater, men hvis du orker det, kan du fjerne kernehusene først. Det giver en mere glat ketchup.

Brug den hjemmelavede tomatketchup til pølser, hotdogs, æggeretter eller til at smøre på dine hjemmebagte burgerboller.

Se også de populære opskrifter på:

  • Pølsehorn
  • Hjemmelavet tomatsauce
  • Pølsebrød

Opskrift på tomatketchup

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste tomatketchup - den er hjemmelavet

4.84 fra 24 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 154
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 kg tomater - meget modne, i både
  • 1 løg - meget finthakket
  • 2 dl eddike
  • 2 æbler - store, i grove tern
  • 1 fed hvidløg - meget finthakket
  • 1 knivspids sambal oelek
  • 30 g brun farin
  • 0,5 tsk kanel
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom tomater, æbler, løg, hvidløg, sambal oelek, eddike, kanel og brun farin i en stor gryde, og kog det langsomt op.
  2. Læg låg på, og lad din tomatketchup simre i 30-35 minutter.
  3. Efter kogning er din ketchup måske en anelse tynd, men fortvivl ikke. Den sætter sig under afkølingen. Smag ketchuppen til med eddike og farin, indtil den er lige som du gerne vil have den.
  4. Hvis du ønsker den tykkere, kan den sagtens jævnes med lidt Maizena udrørt i lidt koldt vand.
  5. Blend din ketchup, og sigt den eventuelt gennem en sigte og ned i en skål.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 154kcalKulhydrater: 36gProtein: 3gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 16mgKalium: 757mgKostfibre: 6gSukker: 27gVitamin A: 2144IUVitamin C: 42mgCalcium: 45mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opbevaring og holdbarhed

Skold et par ketchupflasker i varmt vand, og hæld ketchuppen i. Sæt på køl. Sørg for at låget er skruet godt på.

Nu kan din ketchup holde et par uger eller mere i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Joan skriver

    september 03, 2025 at 5:17 pm

    Kan man bruge optøet tomater og æbler

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 04, 2025 at 6:07 am

      Hej Joan
      Ja, det kan du godt 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Margrethe Vinge skriver

    august 18, 2024 at 12:22 pm

    kan jeg fryse hjemmelavet ketchup

    Svar
    • Janus skriver

      november 13, 2024 at 6:15 pm

      Ja, men jeg ved ikke, om det er godt, når det tøes op.

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required