• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Verdens bedste bøf

Verdens bedste bøf

Billederesultat for verdens bedste bøf
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
137
SHARES
FacebookMessenger137PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. oktober 2024 - Udgivet: 14. juli 2018

Her kan du se, hvordan du laver verdens bedste bøf, med vejledning til saltning, stegning og hvordan du giver bøffen den helt rigtige smag.

Her er hvad jeg synes er verdens bedste bøf, og så er den rimelig nem at lave.

Hemmeligheden er sådan set mest, at du i stedet for at stege to tykke bøffer, ja så laver du én stor bøf, og dermed er den bare meget bedre at stege.

Du kan lave en god stegeskorpe med masser af smag, uden at bøffen samtidig bliver for gennemstegt.

Du skal bede slagteren om et godt stykke marmoreret ribeye, der udskæres af oksefilet.

Bøffen kan enten grilles ved direkte varme, eller steges på panden i lidt olie.

Hviletiden er også vigtig, men det kan du se mere om længere nede. Opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.

Se også de populære opskrifter på:

  • Cote de boeuf
  • T-bone steak
  • Flanksteak
  • Bøfguide

Opskrift på verdens bedste bøf

Billederesultat for verdens bedste bøf
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste bøf

4.72 fra 7 stemmer
Her kan du se, hvordan du laver verdens bedste bøf, med vejledning til saltning, stegning og hvordan du giver bøffen den helt rigtige smag.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 546
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 450 g ribeye - marmoreret
  • 4 tsk flagesalt
  • 4 tsk balsamico
  • olivenolie
  • timian
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Bøffen tages ud af køleskabet en times tid før den skal steges, og her giver du den en solid omgang flagesalt på begge sider. Almindelig salt er selvfølgelig også ok. Lad den nu stå og trække 45 minutter.
  2. Derefter skal den smøres godt med balsamico og lidt olivenolie, for det er nemlig med at forstærke smagen i stegeskorpen, og det er vigtigt når du vil lave verdens bedste bøf. Drys også med lidt tørret timian, men vent med peberet til bøffen er stegt, så peberet ikke bliver brændt af under tilberedningen.
  3. Nu kan du enten grille eller pandestege bøffen. På grillen er det ved høj og direkte varme. Smør grillristen med olie, og steg bøffen i lat otte minutter. Det gør du ved, at give den to minutter ad gangen på hver side, så hver side samlet grilles i fire minutter. Læg gerne bøffen på skrå, så du får lavet det flotte grillmønster, som du kan se på billedet.
  4. På panden er det sådan set samme fremgangsmåde, hvor du steger ved en god varme. Kom lidt olie på panden, og steg som som anvist ved fremgangsmåde til grill.
  5. Tag bøffen af grillen eller panden, og krydr med friskkværnet peber. Eller en god peberblanding.
  6. Lad bøffen hvile utildækket i otte minutter.
  7. Skær bøffen ud i tynde skiver, hvor du skærer på skrå af kødets fibre.

Næringsindhold

Kalorier: 546kcalKulhydrater: 5gProtein: 45gFedt: 39gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 20gKolesterol: 137mgNatrium: 4768mgKalium: 604mgSukker: 2gVitamin A: 34IUCalcium: 19mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tilbehør

Jeg vil selvfølgelig servere verdens bedste bøf med pommes frites, baconsvøbte gulerødder og sauce bearnaise.

Måske også med en god og sprød salat.

Kernetemperatur

Du kan også stege bøffen med et stegetermometer, og så er du sikker på et perfekt resultat.

Kernetemperaturen i en bøf skal være:

Rare: Ca. 45 grader

Medium: Ca. 55 grader

Well done: Ca. 65 grader

Vinforslag til verdens bedste bøf

billede med rødvin fra chateau marcadis 2016
Hvis du virkelig vil forkæles med en god rødvin til retten, så er denne rødvin fra Chateau Marcadis i Bordeaux i Frankrig et godt valg. Lalande de Pomerol er fremstillet af druerne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. He får du en ganske tø rødvin, som alligevel har en del frugt og duft af chokolade. Det er ikke den billigste rødvin, men du kan med mellemrum finde den på tilbud i blandt andet SuperBrugsen. Foto: Madensverden.dk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Olesen Levy

    november 03, 2024 at 11:53 am

    Super god

    Svar
  2. Torben Mønsted Pedersen

    november 02, 2024 at 10:58 pm

    Glæder mig til at prøve

    Svar
  3. Aage

    november 02, 2024 at 10:55 am

    De bedste madopskrifter, jeg har set i lang tid.😊

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required