Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Verdens bedste bøf

Verdens bedste bøf

Billederesultat for verdens bedste bøf
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
138
SHARES
FacebookMessenger138PinterestEmailSMS

Her kan du se, hvordan du laver verdens bedste bøf, med vejledning til saltning, stegning og hvordan du giver bøffen den helt rigtige smag.

Her er hvad jeg synes er verdens bedste bøf, og så er den rimelig nem at lave.

Hemmeligheden er sådan set mest, at du i stedet for at stege to tykke bøffer, ja så laver du én stor bøf, og dermed er den bare meget bedre at stege.

Du kan lave en god stegeskorpe med masser af smag, uden at bøffen samtidig bliver for gennemstegt.

Du skal bede slagteren om et godt stykke marmoreret ribeye, der udskæres af oksefilet.

Bøffen kan enten grilles ved direkte varme, eller steges på panden i lidt olie.

Hviletiden er også vigtig, men det kan du se mere om længere nede. Opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.

Se også de populære opskrifter på:

  • Cote de boeuf
  • T-bone steak
  • Flanksteak
  • Bøfguide

Opskrift på verdens bedste bøf

Verdens bedste bøf

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 55 minutter min
Her kan du se, hvordan du laver verdens bedste bøf, med vejledning til saltning, stegning og hvordan du giver bøffen den helt rigtige smag.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g ribeye (marmoreret)
  • 4 tsk flagesalt
  • 4 tsk balsamico
  • olivenolie
  • timian
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Bøffen tages ud af køleskabet en times tid før den skal steges, og her giver du den en solid omgang flagesalt på begge sider. Almindelig salt er selvfølgelig også ok. Lad den nu stå og trække 45 minutter.
  2. Derefter skal den smøres godt med balsamico og lidt olivenolie, for det er nemlig med at forstærke smagen i stegeskorpen, og det er vigtigt når du vil lave verdens bedste bøf. Drys også med lidt tørret timian, men vent med peberet til bøffen er stegt, så peberet ikke bliver brændt af under tilberedningen.
  3. Nu kan du enten grille eller pandestege bøffen. På grillen er det ved høj og direkte varme. Smør grillristen med olie, og steg bøffen i lat otte minutter. Det gør du ved, at give den to minutter ad gangen på hver side, så hver side samlet grilles i fire minutter. Læg gerne bøffen på skrå, så du får lavet det flotte grillmønster, som du kan se på billedet.
  4. På panden er det sådan set samme fremgangsmåde, hvor du steger ved en god varme. Kom lidt olie på panden, og steg som som anvist ved fremgangsmåde til grill.
  5. Tag bøffen af grillen eller panden, og krydr med friskkværnet peber. Eller en god peberblanding.
  6. Lad bøffen hvile utildækket i otte minutter.
  7. Skær bøffen ud i tynde skiver, hvor du skærer på skrå af kødets fibre.

Næringsindhold

Kalorier546kcalKulhydrater5gProtein45gFedt39gMættet fedt15gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt20gKolesterol137mgNatrium4768mgKalium604mgSukker2gVitamin A34IUCalcium19mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tilbehør

Jeg vil selvfølgelig servere verdens bedste bøf med pommes frites, baconsvøbte gulerødder og sauce bearnaise.

Måske også med en god og sprød salat.

Kernetemperatur

Du kan også stege bøffen med et stegetermometer, og så er du sikker på et perfekt resultat.

Kernetemperaturen i en bøf skal være:

Rare: Ca. 45 grader

Medium: Ca. 55 grader

Well done: Ca. 65 grader

Vinforslag til verdens bedste bøf

billede med rødvin fra chateau marcadis 2016
Hvis du virkelig vil forkæles med en god rødvin til retten, så er denne rødvin fra Chateau Marcadis i Bordeaux i Frankrig et godt valg. Lalande de Pomerol er fremstillet af druerne Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot. He får du en ganske tø rødvin, som alligevel har en del frugt og duft af chokolade. Det er ikke den billigste rødvin, men du kan med mellemrum finde den på tilbud i blandt andet SuperBrugsen. Foto: Madensverden.dk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Olesen Levy skriver

    november 03, 2024 at 11:53 am

    Super god

    Svar
  2. Torben Mønsted Pedersen skriver

    november 02, 2024 at 10:58 pm

    Glæder mig til at prøve

    Svar
  3. Aage skriver

    november 02, 2024 at 10:55 am

    De bedste madopskrifter, jeg har set i lang tid.😊

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required