Her kan du se, hvordan du laver verdens bedste bøf, med vejledning til saltning, stegning og hvordan du giver bøffen den helt rigtige smag.
Her er hvad jeg synes er verdens bedste bøf, og så er den rimelig nem at lave.
Hemmeligheden er sådan set mest, at du i stedet for at stege to tykke bøffer, ja så laver du én stor bøf, og dermed er den bare meget bedre at stege.
Du kan lave en god stegeskorpe med masser af smag, uden at bøffen samtidig bliver for gennemstegt.
Du skal bede slagteren om et godt stykke marmoreret ribeye, der udskæres af oksefilet.
Bøffen kan enten grilles ved direkte varme, eller steges på panden i lidt olie.
Hviletiden er også vigtig, men det kan du se mere om længere nede. Opskriften er beregnet til to personer, men den er jo nem at gange op.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på verdens bedste bøf
Verdens bedste bøf
Ingredienser
- 450 g ribeye - marmoreret
- 4 tsk flagesalt
- 4 tsk balsamico
- olivenolie
- timian
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bøffen tages ud af køleskabet en times tid før den skal steges, og her giver du den en solid omgang flagesalt på begge sider. Almindelig salt er selvfølgelig også ok. Lad den nu stå og trække 45 minutter.
- Derefter skal den smøres godt med balsamico og lidt olivenolie, for det er nemlig med at forstærke smagen i stegeskorpen, og det er vigtigt når du vil lave verdens bedste bøf. Drys også med lidt tørret timian, men vent med peberet til bøffen er stegt, så peberet ikke bliver brændt af under tilberedningen.
- Nu kan du enten grille eller pandestege bøffen. På grillen er det ved høj og direkte varme. Smør grillristen med olie, og steg bøffen i lat otte minutter. Det gør du ved, at give den to minutter ad gangen på hver side, så hver side samlet grilles i fire minutter. Læg gerne bøffen på skrå, så du får lavet det flotte grillmønster, som du kan se på billedet.
- På panden er det sådan set samme fremgangsmåde, hvor du steger ved en god varme. Kom lidt olie på panden, og steg som som anvist ved fremgangsmåde til grill.
- Tag bøffen af grillen eller panden, og krydr med friskkværnet peber. Eller en god peberblanding.
- Lad bøffen hvile utildækket i otte minutter.
- Skær bøffen ud i tynde skiver, hvor du skærer på skrå af kødets fibre.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tilbehør
Jeg vil selvfølgelig servere verdens bedste bøf med
Olesen Levy
Super god
Torben Mønsted Pedersen
Glæder mig til at prøve
Aage
De bedste madopskrifter, jeg har set i lang tid.😊