• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Amerikanske pandekager med sirup - nemme, luftige og lækre

Amerikanske pandekager med sirup - nemme, luftige og lækre

billede med amerikanske pandekager med blåbær og sirup
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
831
SHARES
FacebookMessenger831PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  10. maj 2020 - Udgivet:  10. maj 2020

Disse amerikanske pandekager, selvfølgelig fra USA, laves uden kærnemælk, og serveres med en god sirup (ahornsirup) og frisk frugt, blåbær eller andre bær.

Opskriften giver ca. 20 stk., hvilket er nok til ca. 4-6 personer. Selvfølgelig afhængig af hvor sultne I er. Du kan også se min video med fremgangsmåde.

Oversigt
  • Amerikanske pandekager
  • Tips
  • Hvad er amerikanske pandekager?
  • Pandekager
  • Bananpandekager
  • Amerikanske pandekager
  • Pandekager med øl
  • Verdens bedste vafler
  • Luftige æbleskiver med kærnemælk - nem og lækker opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med amerikanske pandekager med blåbær og sirup
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Amerikanske pandekager

4.82 fra 70 stemmer
Min opskrift på amerikanske pandekager toppet med sirup og blåbær. De er små og tykke, og så passer de perfekt til morgenmad eller brunch.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 20 stk.
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 107
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 375 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 20 g bagepulver - svarende til ca. 3 teskefulde
  • 0,5 tsk salt
  • 3 æg
  • 375 g mælk
  • 30 g smør - smeltet

Fremgangsmåde
 

  1. Sigt hvedemel i en skål sammen med sukker, bagepulver og salt, og lav en lille fordybning i det.
  2. Tilsæt æg og halvdelen af mælken, og rør eller pisk godt.
  3. Tilsæt resten af mælken og smør (smeltet), pisk kraftigt og vurder om dejen er for tyk eller om der skal mere mælk i. Det er vigtigt at der piskes ret kraftigt med hånden, så der piskes noget luft ind i dejen.
  4. Smelt ganske lidt smør på en slip-let pande og kom dejen på i små klatter (jeg kan have 3-4 ad gange på min stegepande). Denne mængde smør indgår ikke i mængden i opskriften.
  5. Steg de amerikanske pandekager ved ikke alt for høj varme, og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast i det og ligesom bobler lidt.
  6. Vent og bag på den anden side. De amerikanske pandekager skal gerne ligesom hæve op, så de bliver tykke og lækre.
  7. Der giver en rimelig god portion af denne mængde dej, og du kan lave ca. 20 pandekager af denne mængde. Selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.
  8. Server pandekagerne med lun ahornsirup, frisk frugt og iskoldt smør.

Næringsindhold

Kalorier: 107kcalKulhydrater: 17gProtein: 3gFedt: 3gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.1gKolesterol: 30mgNatrium: 300mgKalium: 58mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 104IUCalcium: 30mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Tips

Verdens bedste amerikanske pandekager serveres straks, men kan også fryses ned.

De kan nemlig sagtens bages, køles af og så fryses ned med mellemlægspapir imellem hver pandekage.

Dermed kan man bage en stor portion af de små pandekager, og så bare tage dem op man skal bruge. Lun dem, hvor de er indpakket i stanniol i ovnen.

Hvad er amerikanske pandekager?

Amerikanske pandekager er mindre og tykkere end de klassiske danske pandekager, men ingredienserne er stadig mælk, hvedemel, sukker og æg.

Det er ren forkælelse for både børn og voksne til morgenmaden eller brunch, og de små pandekager er nemme at lave.

For hvad er næsten bedre end en stabel små og tykke pandekager, hvor den sukkersøde sirup dryppende løber ned af siden. Det kan vist få mundvandet til at løbe hos de fleste, og amerikanske pandekager er da også en sand lækkerbidsken.

Du kan enten stege pandekagerne på en pande eller grille dem på en stegeplade. Begge dele er lige godt, og det er ikke fordi jeg synes den ene stegemetode er bedre end den anden.

Så steg endelig bare pandekagerne på panden i køkkenet, og anvend grillen når vejret er til det.

Typisk serverer man amerikanske pandekager med sirup til morgenmad eller en god brunch, men prøv dem endelig også til en dessert, hvor de bestemt også gør lykke.

Flere inspirerende opskrifter:

Pandekager

4.8 fra 980 stemmer
Lær at lave perfekte pandekager med denne skudsikre opskrift. Få tips og tricks til den bedste pandekagedej og undgå klumper.
Gå til opskrift
billede med pandekager klar til servering

Bananpandekager

4.7 fra 248 stemmer
Min opskrift på verdens bedste bananpandekager, der er sunde og nemme at lave. Lækre pandekager med banan og havregryn, der bages på få minutter.
Gå til opskrift
bananpandekager

Amerikanske pandekager

4.8 fra 70 stemmer
Min opskrift på amerikanske pandekager toppet med sirup og blåbær. De er små og tykke, og så passer de perfekt til morgenmad eller brunch.
Gå til opskrift
billede med amerikanske pandekager med blåbær og sirup

Pandekager med øl

4.8 fra 86 stemmer
Pandekager med øl giver dig mere sprøde pandekager, og her får du den nemme opskrift. Anvend gerne en pilsner eller hvidtøl, men de smager ikke af øl.
Gå til opskrift
billede med ølpandekager, der er pandekager med øl

Verdens bedste vafler

4.7 fra 174 stemmer
Den bedste opskrift på sprøde og hjemmebagte vafler med citron og kardemomme. Lav en himmelsk lækker vaffel i dit vaffeljern, og det er tilmed nemt.
Gå til opskrift
billede med vafler og vaffel

Luftige æbleskiver med kærnemælk - nem og lækker opskrift

4.8 fra 193 stemmer
Nem og lækker opskrift på verdens bedste æbleskiver med kærnemælk, som mormor lavede dem. Klassisk og gammeldags til jul og når du synes.
Gå til opskrift
billede med æbleskiver

FAQ

Kan man fryse amerikanske pandekager?

Du kan sagtens fryse amerikanske pandekager. Læg et stykke madpakkepapir mellem dem, så er de nemme at tage op og bruge.

Kan man gemme pandekagerne til dagen efter?

Har du amerikanske pandekager i overskud, kan du opbevare dem på køl. Her kan de fint holde sig i op til 2 dage. Lun dem eventuelt i mikroovnen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Johnny Fiil Adler

    oktober 30, 2024 at 7:23 pm

    Jeg laver dem altid med kærnemælk,lidt rørsukker,æg og 1 dl. Hvidtøl. De bliver bare så gode.

    Svar
  2. Sanne Storm

    februar 28, 2024 at 7:01 am

    Disse pandekager er gode med en tsk sukker i stedet, lidt salt, 200 gr revet ost og 200 gr skinketern. Stegt i solsikkeolie😊

    Svar
  3. Lise

    april 02, 2023 at 3:48 pm

    Rigtig gode pandekager. Jeg blev helt glad da jeg så de var af newyorkerbyheart - jeg fulgte med hos hende og tænker stadig tilbage på hende af og til og laver hendes opskrifter.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required