Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager med sirup (nemme, luftige og lækre)

billede med amerikanske pandekager med blåbær og sirup
4.8 fra 70 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
854
SHARES
FacebookMessenger854PinterestEmailSMS
Indhold
  • Amerikanske pandekager
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på amerikanske pandekager
  • Tips
  • Hvad er amerikanske pandekager?
  • FAQ
  • Kommentarer

Amerikanske pandekager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 70 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Min opskrift på amerikanske pandekager toppet med sirup og blåbær. De er små og tykke, og så passer de perfekt til morgenmad eller brunch.
Antal: 20
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 375 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 20 g bagepulver (svarende til ca. 3 teskefulde)
  • 0,5 tsk salt
  • 3 æg
  • 375 g mælk
  • 30 g smør (smeltet)

Fremgangsmåde

  1. Sigt 375 g hvedemel i en skål sammen med 40 g sukker, 20 g bagepulver og 0,5 tsk salt, og lav en lille fordybning i det.
  2. Tilsæt 3 æg og halvdelen af 375 g mælk, og rør eller pisk godt.
  3. Tilsæt resten af mælken og 30 g smør (smeltet), pisk kraftigt og vurder om dejen er for tyk eller om der skal mere mælk i. Det er vigtigt at der piskes ret kraftigt med hånden, så der piskes noget luft ind i dejen.
  4. Smelt ganske lidt smør på en slip-let pande og kom dejen på i små klatter (jeg kan have 3-4 ad gange på min stegepande). Denne mængde smør indgår ikke i mængden i opskriften.
  5. Steg de amerikanske pandekager ved ikke alt for høj varme, og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast i det og ligesom bobler lidt.
  6. Vent og bag på den anden side. De amerikanske pandekager skal gerne ligesom hæve op, så de bliver tykke og lækre.
  7. Der giver en rimelig god portion af denne mængde dej, og du kan lave ca. 20 pandekager af denne mængde. Selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.
  8. Server pandekagerne med lun ahornsirup, frisk frugt og iskoldt smør.

Næringsindhold

Kalorier107kcalKulhydrater17gProtein3gFedt3gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol30mgNatrium300mgKalium58mgKostfibre1gSukker3gVitamin A104IUCalcium30mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Opskrift på amerikanske pandekager

Disse amerikanske pandekager, selvfølgelig fra USA, laves uden kærnemælk, og serveres med en god sirup (ahornsirup) og frisk frugt, blåbær eller andre bær.

Opskriften giver ca. 20 stk., hvilket er nok til ca. 4-6 personer. Selvfølgelig afhængig af hvor sultne I er. Du kan også se min video med fremgangsmåde.

Se flere opskrifter:

  • Gammeldags pandekager
  • Bananpandekager
  • Pandekager med øl
  • Spinatpandekager

Tips

Verdens bedste amerikanske pandekager serveres straks, men de kan også fryses ned.

De kan nemlig sagtens bages, køles af og så fryses ned med mellemlægspapir imellem hver pandekage.

Dermed kan man bage en stor portion af de små pandekager, og så bare tage dem op man skal bruge. Lun dem, hvor de er indpakket i stanniol i ovnen.

Hvad er amerikanske pandekager?

Amerikanske pandekager er mindre og tykkere end de klassiske danske pandekager, men ingredienserne er stadig mælk, hvedemel, sukker og æg.

Det er ren forkælelse for både børn og voksne til morgenmaden eller brunch, og de små pandekager er nemme at lave.

For hvad er næsten bedre end en stabel små og tykke pandekager, hvor den sukkersøde sirup dryppende løber ned af siden. Det kan vist få mundvandet til at løbe hos de fleste, og amerikanske pandekager er da også en sand lækkerbidsken.

Du kan enten stege pandekagerne på en pande eller grille dem på en stegeplade. Begge dele er lige godt, og det er ikke fordi jeg synes den ene stegemetode er bedre end den anden.

Så steg endelig bare pandekagerne på panden i køkkenet, og anvend grillen når vejret er til det.

Typisk serverer man amerikanske pandekager med sirup til morgenmad eller en god brunch, men prøv dem endelig også til en dessert, hvor de bestemt også gør lykke.

FAQ

Kan man fryse amerikanske pandekager?

Du kan sagtens fryse amerikanske pandekager. Læg et stykke madpakkepapir mellem dem, så er de nemme at tage op og bruge.

Kan man gemme pandekagerne til dagen efter?

Har du amerikanske pandekager i overskud, kan du opbevare dem på køl. Her kan de fint holde sig i op til 2 dage. Lun dem eventuelt i mikroovnen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Johnny Fiil Adler skriver

    oktober 30, 2024 at 7:23 pm

    Jeg laver dem altid med kærnemælk,lidt rørsukker,æg og 1 dl. Hvidtøl. De bliver bare så gode.

    Svar
  2. Sanne Storm skriver

    februar 28, 2024 at 7:01 am

    Disse pandekager er gode med en tsk sukker i stedet, lidt salt, 200 gr revet ost og 200 gr skinketern. Stegt i solsikkeolie😊

    Svar
  3. Lise skriver

    april 02, 2023 at 3:48 pm

    Rigtig gode pandekager. Jeg blev helt glad da jeg så de var af newyorkerbyheart - jeg fulgte med hos hende og tænker stadig tilbage på hende af og til og laver hendes opskrifter.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required