Min opskrift på amerikanske pandekager toppet med sirup og blåbær. De er små og tykke, og så passer de perfekt til morgenmad eller brunch.
Disse amerikanske pandekager, selvfølgelig fra USA, laves uden kærnemælk, og serveres med en god sirup (ahornsirup) og frisk frugt, blåbær eller andre bær.
Opskriften giver ca. 20 stk., hvilket er nok til ca. 4-6 personer. Selvfølgelig afhængig af hvor sultne I er. Du kan også se min video med fremgangsmåde.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager
Ingredienser
- 375 g hvedemel
- 40 g sukker
- 20 g bagepulver - svarende til ca. 3 teskefulde
- 0,5 tsk salt
- 3 æg
- 375 g mælk
- 30 g smør - smeltet
Fremgangsmåde
- Sigt hvedemel i en skål sammen med sukker, bagepulver og salt, og lav en lille fordybning i det.
- Tilsæt æg og halvdelen af mælken, og rør eller pisk godt.
- Tilsæt resten af mælken og smør (smeltet), pisk kraftigt og vurder om dejen er for tyk eller om der skal mere mælk i. Det er vigtigt at der piskes ret kraftigt med hånden, så der piskes noget luft ind i dejen.
- Smelt ganske lidt smør på en slip-let pande og kom dejen på i små klatter (jeg kan have 3-4 ad gange på min stegepande). Denne mængde smør indgår ikke i mængden i opskriften.
- Steg de amerikanske pandekager ved ikke alt for høj varme, og vent med at vende pandekagerne til dejen er lidt fast i det og ligesom bobler lidt.
- Vent og bag på den anden side. De amerikanske pandekager skal gerne ligesom hæve op, så de bliver tykke og lækre.
- Der giver en rimelig god portion af denne mængde dej, og du kan lave ca. 20 pandekager af denne mængde. Selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.
- Server pandekagerne med lun ahornsirup, frisk frugt og iskoldt smør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Verdens bedste amerikanske pandekager serveres straks, men kan også fryses ned.
De kan nemlig sagtens bages, køles af og så fryses ned med mellemlægspapir imellem hver pandekage.
Dermed kan man bage en stor portion af de små pandekager, og så bare tage dem op man skal bruge. Lun dem, hvor de er indpakket i stanniol i ovnen.
Hvad er amerikanske pandekager?
Amerikanske pandekager er mindre og tykkere end de klassiske danske pandekager, men ingredienserne er stadig mælk, hvedemel, sukker og æg.
Det er ren forkælelse for både børn og voksne til morgenmaden eller brunch, og de små pandekager er nemme at lave.
For hvad er næsten bedre end en stabel små og tykke pandekager, hvor den sukkersøde sirup dryppende løber ned af siden. Det kan vist få mundvandet til at løbe hos de fleste, og amerikanske pandekager er da også en sand lækkerbidsken.
Du kan enten stege pandekagerne på en pande eller grille dem på en stegeplade. Begge dele er lige godt, og det er ikke fordi jeg synes den ene stegemetode er bedre end den anden.
Så steg endelig bare pandekagerne på panden i køkkenet, og anvend grillen når vejret er til det.
Typisk serverer man amerikanske pandekager med sirup til morgenmad eller en god brunch, men prøv dem endelig også til en dessert, hvor de bestemt også gør lykke.
Johnny Fiil Adler
Jeg laver dem altid med kærnemælk,lidt rørsukker,æg og 1 dl. Hvidtøl. De bliver bare så gode.
Sanne Storm
Disse pandekager er gode med en tsk sukker i stedet, lidt salt, 200 gr revet ost og 200 gr skinketern. Stegt i solsikkeolie😊
Lise
Rigtig gode pandekager. Jeg blev helt glad da jeg så de var af newyorkerbyheart - jeg fulgte med hos hende og tænker stadig tilbage på hende af og til og laver hendes opskrifter.