• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Vegetar › Vegetarfrikadeller med couscous og kikærter

Vegetarfrikadeller med couscous og kikærter

Vegetardeller
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. maj 2024 - Udgivet: 17. februar 2021

Vegetarfrikadeller kan laves på mange måder, men den bedste konsistens fås med en fars af couscous og kikærter blendet med grøntsager.

Vegetarfrikadeller er et vidt begreb, fra blomkålsfrikadeller til risdeller. Langt de fleste smager skønt, men vil du lave frikadeller, som er nemme at forme, er det disse, du skal prøve.

Blandingen af couscous og blendede kikærter er nemmere at arbejde med end meget andet plantefars.

Med denne opskrift kan du lave en fast og formbar fars, som forvandler sig til de skønneste deller på stegepanden. De kan steges i olivenolie eller smør, alt efter foretrukne fedtstof. Jeg bruger en blanding af begge.

Og så kan du krydre dem, præcis som du ønsker. Jeg bruger chili og paprika, men det kan sagtens erstattes af for eksempel to teskefulde karry.

Opskrift på vegetarfrikadeller med couscous

Vegetardeller
Karen SenecaKaren Seneca

Vegetarfrikadeller med couscous og kikærter

5 fra 2 stemmer
Vegetarfrikadeller kan laves på mange måder, men den bedste konsistens fås med en fars af couscous og kikærter blendet med grøntsager.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Kalorier: 150
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter - el karton 230 gram
  • 100 g couscous
  • 3 stk gulerødder
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ stk rød chili
  • 1 håndfuld persille
  • 1 tsk citronskal
  • ½ dl rasp
  • 2 stk æg
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kog couscous to minutter eller det antal minutter, der står på pakken.
  2. Skræl gulerødder og skær dem samt løg ud i store stykker.
  3. Hak følgende i en minihakker el.lign.: Løg, hvidløg, gulerødder, persille, citronskal og chilifrugt. Hæld grøntsagerne op i en skål.
  4. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og blend dem i minihakkeren. Når de er godt moset, rører du dem i grøntsagerne sammen med couscous, krydderier, æg og rasp.
  5. Lad farsen stå og sætte sig ved stuetemperatur 20 minutter før stegning.
  6. Form frikadellerne i hånden med en spiseske, lad dem stege i olivenolie eventuelt med nogle smørklatter ved medium varme. Ikke for varmt, for så får de hurtigt farve udenpå, men bliver ikke gennemstegte indeni. De skal have ca. et kvarter, til de er gyldenbrune.

Næringsindhold

Kalorier: 150kcalKulhydrater: 30gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 0.2gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 0.2gKolesterol: 2mgNatrium: 678mgKalium: 98mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 462IUVitamin C: 3mgCalcium: 37mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringstips og opskrifter

Om du er vegetar eller ej, kan du servere vegetarfrikadeller sammen med en god, saftig salat og et stykke brød.

Du kan også vælge at spise frikadellerne som de klassiske frikadeller lavet af hakket kalv og flæsk: med kartofler og persillesovs.

Se andre gode vegetaropskrifter:

Hjemmelavede risfrikadeller med gulerødder

Græsk pastasalat med feta og oliven

Blomkålstacos med barbecuesauce

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required