Vegetarfrikadeller kan laves på mange måder, men den bedste konsistens fås med en fars af couscous og kikærter blendet med grøntsager.
Vegetarfrikadeller er et vidt begreb, fra blomkålsfrikadeller til risdeller. Langt de fleste smager skønt, men vil du lave frikadeller, som er nemme at forme, er det disse, du skal prøve.
Blandingen af couscous og blendede kikærter er nemmere at arbejde med end meget andet plantefars.
Med denne opskrift kan du lave en fast og formbar fars, som forvandler sig til de skønneste deller på stegepanden. De kan steges i olivenolie eller smør, alt efter foretrukne fedtstof. Jeg bruger en blanding af begge.
Og så kan du krydre dem, præcis som du ønsker. Jeg bruger chili og paprika, men det kan sagtens erstattes af for eksempel to teskefulde karry.
Opskrift på vegetarfrikadeller med couscous
Vegetarfrikadeller med couscous og kikærter
Ingredienser
- 1 dåse kikærter - el karton 230 gram
- 100 g couscous
- 3 stk gulerødder
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- ½ stk rød chili
- 1 håndfuld persille
- 1 tsk citronskal
- ½ dl rasp
- 2 stk æg
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk salt
- ½ tsk friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog couscous to minutter eller det antal minutter, der står på pakken.
- Skræl gulerødder og skær dem samt løg ud i store stykker.
- Hak følgende i en minihakker el.lign.: Løg, hvidløg, gulerødder, persille, citronskal og chilifrugt. Hæld grøntsagerne op i en skål.
- Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og blend dem i minihakkeren. Når de er godt moset, rører du dem i grøntsagerne sammen med couscous, krydderier, æg og rasp.
- Lad farsen stå og sætte sig ved stuetemperatur 20 minutter før stegning.
- Form frikadellerne i hånden med en spiseske, lad dem stege i olivenolie eventuelt med nogle smørklatter ved medium varme. Ikke for varmt, for så får de hurtigt farve udenpå, men bliver ikke gennemstegte indeni. De skal have ca. et kvarter, til de er gyldenbrune.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringstips og opskrifter
Om du er vegetar eller ej, kan du servere vegetarfrikadeller sammen med en god, saftig salat og et stykke brød.
Du kan også vælge at spise frikadellerne som de klassiske frikadeller lavet af hakket kalv og flæsk: med kartofler og persillesovs.
Se andre gode vegetaropskrifter:
Hjemmelavede risfrikadeller med gulerødder
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: