• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Vegansk smør - se indhold og få opskrifter

Vegansk smør - se indhold og få opskrifter

Vegansk smør
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Vegansk smør er blevet mere og mere populært. Her kan du se de mange alternativer, når du skal erstatte smør med plantebaserede produkter.

Vegansk smør synes måske ikke nødvendigt, da enhver kan finde ud af at bruge olie eller plantemargarine i stedet for smør.

Alligevel er vegansk smør blevet mere og mere populært. De færreste gider for eksempel at smøre olivenolie ud over en nybagt bolle. Det er ligesom ikke den samme fornemmelse.

Der kommer flere og flere produkter både med faste blokke og smørbar plantesmør.

Her kan du se, hvad fem forskellige plantebaserede smør indeholder og hvor mange kalorier, der er i sammenlignet med mejerismør.

Og her kan vi allerede afsløre, at der er 739 kalorier i 100 gram Lurpak smør. Forskellen på plantesmør og mejerismør er, at der ikke er så meget mættet fedt i plantesmør.

Læs også artiklerne Er plantesmør et godt alternativ for smør? samt Veganske alternativer til fløde.

Se, hvad der er i vegansk smør

Udover diverse plantemargariner findes der produkter, hvor der er arbejdet på at lave en konsistens og smag, der læner sig op af smør.

Bemærk, at der ikke er miljøsynderen palmeolie i nogen af disse.

JÖRĐ Spredable indeholder rapsolie, vand, sheaolie, kokosolie, havre, salt, gulerodskoncentrat, citronjuicekoncentrat, vitamin A og D2.

Anvendelse: Som smør på brødet, til stegning og bagning.

Kalorier: 681 kalorier pr 100 gram.

Pris: 16,95 kr.

Naturli' Økologisk Smørbar indeholder rapsolie, vand, kokosolie, sheaolie, mandelsmør, salt, emulgator, gulerodsjuice, citronsaft, naturlig aroma.

Anvendelse: Til at smøre på brød.

Kalorier: 681 kalorier pr 100 gram.

Pris: 16,95 kr.

Naturli' Økologisk Vegan Block indeholder sheaolie, vand, kokosolie, rapsolie, salt, mandelsmør, emulgator, gulerodssaft, citronsaft, naturlig aroma.

Anvendelse: Som smør på brødet, til stegning og bagning.

Kalorier: 784 kalorier pr 100 gram.

Pris: 16,95 kr.

Violife Vioblock indeholder kokosolie, solsikkeolie, rapsolie, vand, havsalt, hestebønner, emulgator, aromaer, vitamin D2, B1, B2, B6 og B12, farve.

Anvendelse: Som smør på brødet, til stegning og bagning.

Kalorier: 711 kalorier pr 100 gram.

Pris: 18,75 kr.

Viospread Smørbar indeholder kokosolie, rapsolie, vand, havsalt , hestebønner, emulgator, aromaer, vitamin D2, B1, B2, B6, B12 og farve.

Anvendelse: Som smør på brødet.

Kalorier: 711 kalorier pr 100 gram.

Pris: 18,75 kr.

Hjemmelavet vegansk smørepålæg

Peanutbutter er en kending, som vi kan købe alle steder. Men man kan sagtens lave sin egen, veganske peanutbutter.

Du finder vores opskrift på hjemmelavet peanutbutter her.

Mandelsmør kræver, at vi rister mandlerne i ovnen i ca. 10 minutter for at frigive smag. Bagefter blendes mandlerne i mindst fem minutter og tilsættes en smule vand, rapsolie og salt, eventuelt citronsaft.

Du kan bruge samme instruktion til at lave hasselnøddesmør.

Cashewnøddesmør er en lækker "smør" lavet af blendede, usaltede cashewnødder, som blandes med en smule rapsolie og salt. Nødderne må gerne blendes i op til ti minutter for at få den rette konsistens.

Se en håndfuld af vores populære veganske opskrifter:

  • Vegansk supper med græskar og hvedekerner
  • Nicecream - cremet, vegansk is
  • Pad thai med tofu
  • Lækre veganske pandekager
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her