• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Ungarske kalkunsteaks i paprika

Ungarske kalkunsteaks i paprika

ungarske kalkunsteaks
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. februar 2024 - Udgivet: 9. november 2023

Her får du min opskrift på ungarske kalkunsteaks i paprika. En nem og hurtig ret med kalkun i en krydret sauce med paprika og peberfrugt.

Ungarske kalkunsteaks er en skøn ret, hvor du tilbereder kalkunschnitzler i en lækker paprikasauce.

Selvom det kan lyde som en stærk ret fra det ungarske køkken, så er den faktisk rimelig mild i smagen. Men du kan selvfølgelig sagtens tilsætte lidt mere paprika, og eventuelt lidt chili, hvis du er til det.

Se også: Ungarsk kylling - opskrift på chicken paprikash

Retten er rimelig simpel at lave, og det er en hurtig ret til aftensmad. Husk at smage godt til, gerne også mere lidt mere paprika.

Jeg laver den gerne med madlavningsfløde for at spare på kalorierne, og i forvejen er kalkunkødet jo også fedtfattigt. Men du kan naturligvis også erstatte madlavningsfløden med en piskefløde.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Opskrift på ungarske kalkunsteaks

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ungarske kalkunsteaks i paprika

4.75 fra 4 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Ungarsk
Kalorier: 283
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g kalkunsteaks
  • 1 spsk olivenolie
  • 200 g champignon - i kvarte
  • 1 stort løg - hakket
  • 4 fed hvidløg - hakket
  • 2 røde peberfrugter - i strimler
  • 400 g tomatpassata - eller en dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand - gerne kogende
  • 1 terning hønsebouillon
  • 3 tsk paprika - eller mere
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2,5 dl madlavningsfløde - eller alm. piskefløde
  • 2 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Til ungarske kalkunsteaks i paprika starter du med at halvere kalkunschnitzlerne. Køb færdige schnitzler eller skær passende skiver af et stykke kalkunbryst.
  2. Brun hurtigt kalkunstykkerne på en meget varm og stor pande, krydr med salt og peber og læg til side.
  3. Svits så champignon grundigt i lidt olie på panden, og kom derefter løg og hvidløg. Lad det svitse hurtigt med. Kom også de røde peberfrugter i strimler ved.
  4. Derefter kommes tomatpassata i panden sammen med vand, en bouillonterning, paprika, timian, madlavningsfløde og engelsk sauce. Er du ikke så fedtforskrækket, kan du bruge en rigtig piskefløde, og så bliver retten mere fyldig.
  5. Lad det koge op, og læg så stegte kalkunsteaks i paprikasovsen.
  6. Læg låg på, og lad retten simre i ca. 15 minutter, hvorefter der smages til med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 283kcalKulhydrater: 20gProtein: 37gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gKolesterol: 86mgNatrium: 1427mgKalium: 818mgKostfibre: 4gSukker: 13gVitamin A: 2521IUVitamin C: 94mgCalcium: 122mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De ungarske kalkunsteaks serveres straks sammen med kogte ris og dampede ærter. Velbekomme.

Se også: Lækker gullasch med kartoffelmos

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required