Her får du min opskrift på ungarske kalkunsteaks i paprika. En nem og hurtig ret med kalkun i en krydret sauce med paprika og peberfrugt.
Ungarske kalkunsteaks er en skøn ret, hvor du tilbereder kalkunschnitzler i en lækker paprikasauce.
Selvom det kan lyde som en stærk ret fra det ungarske køkken, så er den faktisk rimelig mild i smagen. Men du kan selvfølgelig sagtens tilsætte lidt mere paprika, og eventuelt lidt chili, hvis du er til det.
Se også: Ungarsk kylling - opskrift på chicken paprikash
Retten er rimelig simpel at lave, og det er en hurtig ret til aftensmad. Husk at smage godt til, gerne også mere lidt mere paprika.
Jeg laver den gerne med madlavningsfløde for at spare på kalorierne, og i forvejen er kalkunkødet jo også fedtfattigt. Men du kan naturligvis også erstatte madlavningsfløden med en piskefløde.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på ungarske kalkunsteaks
Ungarske kalkunsteaks i paprika
Ingredienser
- 500 g kalkunsteaks
- 1 spsk olivenolie
- 200 g champignon - i kvarte
- 1 stort løg - hakket
- 4 fed hvidløg - hakket
- 2 røde peberfrugter - i strimler
- 400 g tomatpassata - eller en dåse hakkede tomater
- 2 dl vand - gerne kogende
- 1 terning hønsebouillon
- 3 tsk paprika - eller mere
- 2 tsk timian - tørret
- 2,5 dl madlavningsfløde - eller alm. piskefløde
- 2 spsk engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til ungarske kalkunsteaks i paprika starter du med at halvere kalkunschnitzlerne. Køb færdige schnitzler eller skær passende skiver af et stykke kalkunbryst.
- Brun hurtigt kalkunstykkerne på en meget varm og stor pande, krydr med salt og peber og læg til side.
- Svits så champignon grundigt i lidt olie på panden, og kom derefter løg og hvidløg. Lad det svitse hurtigt med. Kom også de røde peberfrugter i strimler ved.
- Derefter kommes tomatpassata i panden sammen med vand, en bouillonterning, paprika, timian, madlavningsfløde og engelsk sauce. Er du ikke så fedtforskrækket, kan du bruge en rigtig piskefløde, og så bliver retten mere fyldig.
- Lad det koge op, og læg så stegte kalkunsteaks i paprikasovsen.
- Læg låg på, og lad retten simre i ca. 15 minutter, hvorefter der smages til med salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De ungarske kalkunsteaks serveres straks sammen med kogte ris og dampede ærter. Velbekomme.
Se også: Lækker gullasch med kartoffelmos
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: