• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Vegetar › Tyrkisk bulgursalat - mættende og fuld af smag

Tyrkisk bulgursalat - mættende og fuld af smag

Kisir - Tyrkisk bulgursalat
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 11. november 2022 - Udgivet: 11. november 2022

Tyrkisk bulgursalat, kisir, kan varmt anbefales som tilbehør eller en frokostret i sig selv. Sund og velsmagende med en mild krydret smag.

Tyrkisk bulgursalat kan minde om en tabbouleh, men den er alligevel anderledes, blandt andet fordi bulguren blandes med en krydret tomatmarinade og stegte løg.

Smagen er så fin, at det er svært at begrænse sig, når man spiser den. Heldigvis er den sund, så det gør ikke noget, at man tager en ekstra portion.

I Tyrkiet kendes den under navnet kisir, og det er en klassiker, der både serveres til meze og morgemad. Nemt og lækkert.

Opskrift på tyrkisk bulgursalat

Kisir - Tyrkisk bulgursalat
Karen SenecaKaren Seneca

Tyrkisk bulgursalat

5 fra 2 stemmer
Tyrkisk bulgursalat, kisir, kan varmt anbefales som tilbehør eller en frokostret i sig selv. Sund og velsmagende med en mild krydret smag.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Tyrkisk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Bulgur
  • 2 dl bulgur
  • 4 dl vand
  • 0,5 tsk salt
Kisir
  • 2 stk forårsløg - skiver
  • 4 stk tomater - små tern eller cherrytomater i kvarte
  • 15 cm agurk - skrællet, små tern
  • 1 stk tyrkisk peberfrugt - i tern el. en alm. grøn peberfrugt
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • 1 stk rødløg - hakket
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 3 spsk tomatpure
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk chiliflager
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Første skridt er at koge bulguren efter anvisning på pakken. Kom den straks i køleskabet og lad den køle helt af.
  2. Gør grøntsagerne klar: Hak løg og forårsløg, skær peberfrugt og tomat i tern. Skær agurken på langs og fjern kernerne med en teske, skær i tern. Skyl persille og hak den groft.
  3. Kom lidt olie på en pande og steg halvdelen af det hakkede rødløg samt hvidløget et par minutter.
  4. Tilsæt spidskommen, chili og paprika, svits i et minut og tilsæt nu tomatpureen, svits i tre-fire minutter.
  5. Hæld det i en skål og bland med citronsaft, melasse, en spiseskefuld olivenolie eller to samt salt og peber. Bland det nu sammen med bulguren. Smag til, om der skal mere syre eller sødme i. Har du ikke granatæblesirup, melasse, bruger du honning el.lign.
  6. Vend grøntsagerne i bulguren og sæt på køl eller spis tyrkisk bulgursalat med det samme. Velbekomme.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcalKulhydrater: 40gProtein: 7gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 0.2gNatrium: 895mgKalium: 294mgKostfibre: 10gSukker: 1gVitamin A: 339IUVitamin C: 5mgCalcium: 33mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Man kan sagtens lave tyrkisk bulgursalat udelukkende med rå løg i stedet for stegte løg.

Det er meget forskelligt, hvordan kisir laves. Du kan bruge halv mynte, halv persille, hvis du ønsker.

Du kan også undlade de tyrkiske peberfrugter, bibir, hvis de er svære at få fat i og bruge rød eller grøn peberfrugt.

Se andre opskrifter på tyrkisk mad:

Tyrkisk pizza med kød og bredbladet persille - pide

Simit - tyrkiske brød med sesam

Sigara Borek - filodejsruller med feta og persille

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (den klassiske og nemme opskrift)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Nem marmorkage - skøn skærekage i form→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften
Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte (opskrift på tærte med blomkål, spinat og bacon)→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required