• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Video: Sådan skræller du hvide asparges

Video: Sådan skræller du hvide asparges

billede til at skrælle hvide asparges
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. marts 2025 - Udgivet:  1. maj 2022

Se her hvordan du nemt skræller hvide asparges, hvor jeg i denne video viser dig hvordan du klargør de lækre og sprøde asparges.

De hvide asparges skal skrælles, og her i denne video kan du se hvordan du gør det.

Hvide asparges, der er samme asparges som de grønne, men som blot vokser under jorden, er nemlig trævlet, og det kan du ikke spise.

Derfor skal du skrælle de hvide asparges, og du kan bruge en tyndskræller eller en almindelig kartoffelskræller.

Hvordan du gør det, viser jeg dig i denne video herunder.

Klargøring af hvide asparges

Skrælning af hvide aparges foregår ved, at du skræller dem fra lige under hovedet og hele vejen ned. Husk at få det hele med, så der ikke sider trævle tilbage.

Når du er færdig, skærer det nederste af roden fra med en skarp kniv, og her plejer jeg at skære ca. en centimeter inde.

Så er de hvide asparges klar til at blive dampet, grillet eller hvordan du nu vil tilberede dem.

Skrælle hvide asparges

billede til at skrælle hvide asparges
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Video: Sådan skræller du hvide asparges

5 fra 1 stemme
Se her hvordan du nemt skræller hvide asparges, hvor jeg i denne video viser dig hvordan du klargør de lækre og sprøde asparges.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 18
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 12 hvide asparges

Fremgangsmåde
 

  1. Tag en hvid asparges op og skræl nu fra lige under hovedet og hele vejen ned. Gør det hele vejen rundt og vær sikker på du har fået det hele med.
  2. Derefter skæres roden af ca. 1 centimeter oppe.
  3. Fortsæt på samme med måde de øvrige asparges. Derefter kan de dampes, grilles eller hvad du nu vil bruge dem til.

Næringsindhold

Kalorier: 18kcalKulhydrater: 3gProtein: 2gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.04gFlerumættet fedt: 0.04gNatrium: 2mgKalium: 177mgKostfibre: 2gSukker: 2gVitamin A: 662IUVitamin C: 5mgCalcium: 21mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Efter tilberedning er de lækre asparges klar til servering.

Se mere indhold:

  • Hvide asparges - kogetid og behandling
  • Video: Sådan skræller du en avocado
  • Sådan ser du om en avocado er moden (og sådan modner du den hurtigt)
  • Video: Sådan rører du en frikadellefars
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 04, 2025 at 6:17 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening og erfaringer her, så vi kan dele dem med hinanden.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required