Tiramisu er en af de mest populære desserter fra det italienske køkken. Her er opskriften på en virkelig god dessert med ladyfingers og mascarpone.
Tiramisu er måske en af de mest kendte desserter verden over, og den stammer fra det italienske køkken. Som så meget andet godt.
Det er en klassisk dessert, der laves med mascarpone og ladyfingers - små, aflange kager - der dyppes eller dryppes med kaffe.
Bemærk, at du også kan dryppe lidt Amaretto på, hvilket kun forstærker smagen af Italien. Ellers er en tiramisu opbygget med mascarponecreme og kagerne, der til sidst drysses med kakao på toppen.
Men du skal lave den flere timer, før den skal spises, så smagen kan nå at sætte sig. Gerne mindst fire timer før servering.
Opskriften er beregnet til 8 personer, men det afhænger selvfølgelig af portionerne.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på tiramisu
Tiramisu
Ingredienser
- 4 pasteuriserede æggeblommer - 2 bægre
- 125 g flormelis
- 3 pasteuriserede æggehvider - 2 bægre
- 350 g mascarpone
- 200 g ladyfingers
- 2 dl kaffe - kold, gerne stærk
- 175 g chokolade - 46% kakao
- 1 tsk kakao - usødet kakaopulver
Fremgangsmåde
- Kom æggeblommer og flormelis i en skål, og pisk det luftigt med en håndmikser.
- I en anden skål piskes æggehviderne luftige, så de kan stå selv. Vend skålen på hovedet, og så skal æggehviderne blive i skålen.
- Pak nu håndmikseren væk, og find en dejskraber frem.
- Vend nu de piskede æggehvider og mascarpone sammen med de luftige æggeblommer. Men uden at slå for meget luft ud af cremen, Så gør det helt forsigtigt.
- Find et aflangt fad frem (gerne i form som et rugbrødsform), og læg først et lag med ladyfingers i bunden, som du hurtigt dypper i den kolde kaffe inden de lægges på plads.
- Læg derefter et lag mascarponecreme over. Riv så et godt lag chokolade over.
- Fortsæt på samme måde indtil du har brugt alle ladyfingers og mascarponecreme.
- Øverst slutter du af med at sigte kakao over.
- Stil så din tiramisu på køl - gerne i fire timer, så den virkelig når at samle sig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Så kan du servere verdens bedste tiramisu, og det er vist de fleste, der holder af denne lækre, italienske dessert.
Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Majken
Helt perfekt opskrift, som vi fik i går (lavet i forgårs). Jeg brugte dog kun ca. 50 gram groft høvlet chokolade til 12 pers. over 1. lag marscapone, det gav skøn konsistens i desserten. Jeg brugte 3 spsk. Romlikør i kaffen.
Astrid
Ærgerligt at Madens Verden ikke lige skriver at man skal piske mascarponen for sig selv inden man blander med resten.
Sune
175 gr chokolade lyder helt vildt - det er næsten to hele plader? Det vil give en hel solid mellemstykke på én cm chokolade midt i tiramisuen.
Ser ud som en fin opskrift men tror jeg vil begrænse til meget mindre chokolade.
Rania
Hvordan kan det være min bund blev meget vandet?
Helle knudsen
Hvordan får man tiramisu ud af formen
Helle knudsen
Hvodan får man den ud af formen uden at ødelægge kagen
MariAnneLiebst
Den form skulle bruger ved fremstilling, kan du nemt servere kagen i. Det kan være et glasfad, med høje kanter. Lad dine gæster selv øse op. Hvis du tænker på at servere portionsvis i høje glas, skal det laves i dem.