Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Tiramisu

Tiramisu med ladyfingers og mascarpone

billede med tiramisu
4.7 fra 55 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
135
SHARES
FacebookMessenger135PinterestEmailSMS
Indhold
  • Tiramisu
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på tiramisu
  • Servering
  • Kommentarer

Tiramisu

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 55 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
På køl: 4 timer t
Samlet tid: 4 timer t 20 minutter min
Tiramisu er en af de mest populære desserter fra det italienske køkken. Her er opskriften på en virkelig god dessert med ladyfingers og mascarpone.
Antal: 8 personer
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 pasteuriserede æggeblommer 2 bægre
  • 125 g flormelis
  • 3 pasteuriserede æggehvider 2 bægre
  • 350 g mascarpone
  • 200 g ladyfingers
  • 2 dl kaffe kold, gerne stærk
  • 175 g chokolade 46% kakao
  • 1 tsk kakao usødet kakaopulver

Fremgangsmåde

  1. Kom æggeblommer og flormelis i en skål, og pisk det luftigt med en håndmikser.
  2. I en anden skål piskes æggehviderne luftige, så de kan stå selv. Vend skålen på hovedet, og så skal æggehviderne blive i skålen.
  3. Pak nu håndmikseren væk, og find en dejskraber frem.
  4. Vend nu de piskede æggehvider og mascarpone sammen med de luftige æggeblommer. Men uden at slå for meget luft ud af cremen, Så gør det helt forsigtigt.
  5. Find et aflangt fad frem (gerne i form som et rugbrødsform), og læg først et lag med ladyfingers i bunden, som du hurtigt dypper i den kolde kaffe inden de lægges på plads.
  6. Læg derefter et lag mascarponecreme over. Riv så et godt lag chokolade over.
  7. Fortsæt på samme måde indtil du har brugt alle ladyfingers og mascarponecreme.
  8. Øverst slutter du af med at sigte kakao over.
  9. Stil så din tiramisu på køl - gerne i fire timer, så den virkelig når at samle sig.

Næringsindhold

Kalorier495kcalKulhydrater45gProtein9gFedt32gMættet fedt18gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gKolesterol196mgNatrium88mgKalium134mgKostfibre2gSukker27gVitamin A881IUCalcium91mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på tiramisu

Tiramisu er måske en af de mest kendte desserter verden over, og den stammer fra det italienske køkken. Som så meget andet godt.

Det er en klassisk dessert, der laves med mascarpone og ladyfingers - små, aflange kager - der dyppes eller dryppes med kaffe.

Bemærk, at du også kan dryppe lidt Amaretto på, hvilket kun forstærker smagen af Italien. Ellers er en tiramisu opbygget med mascarponecreme og kagerne, der til sidst drysses med kakao på toppen.

Men du skal lave den flere timer, før den skal spises, så smagen kan nå at sætte sig. Gerne mindst fire timer før servering. Opskriften er beregnet til 8 personer, men det afhænger selvfølgelig af portionerne.

Se også mine opskrifter på:

  • Citronfromage
  • Creme brulee
  • Banoffee pie
  • Panna cotta

Servering

Så kan du servere verdens bedste tiramisu, og det er vist de fleste, der holder af denne lækre, italienske dessert.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Melissa skriver

    oktober 04, 2025 at 10:27 am

    Kan man lave den som en lagkage, så den ser flot og indbydende ud, når den skal serveres til gæsterne? Eller vil den falde sammen?

    Svar
  2. Majken skriver

    januar 01, 2025 at 7:02 pm

    Helt perfekt opskrift, som vi fik i går (lavet i forgårs). Jeg brugte dog kun ca. 50 gram groft høvlet chokolade til 12 pers. over 1. lag marscapone, det gav skøn konsistens i desserten. Jeg brugte 3 spsk. Romlikør i kaffen.

    Svar
  3. Astrid skriver

    november 16, 2024 at 10:55 am

    Ærgerligt at Madens Verden ikke lige skriver at man skal piske mascarponen for sig selv inden man blander med resten.

    Svar
  4. Sune skriver

    december 30, 2023 at 11:38 pm

    175 gr chokolade lyder helt vildt - det er næsten to hele plader? Det vil give en hel solid mellemstykke på én cm chokolade midt i tiramisuen.

    Ser ud som en fin opskrift men tror jeg vil begrænse til meget mindre chokolade.

    Svar
  5. Rania skriver

    august 01, 2023 at 2:48 pm

    Hvordan kan det være min bund blev meget vandet?

    Svar
  6. Helle knudsen skriver

    maj 26, 2021 at 4:32 am

    Hvordan får man tiramisu ud af formen

    Svar
    • Helle knudsen skriver

      maj 28, 2021 at 3:42 am

      Hvodan får man den ud af formen uden at ødelægge kagen

      Svar
      • MariAnneLiebst skriver

        marts 19, 2023 at 10:57 am

        Den form skulle bruger ved fremstilling, kan du nemt servere kagen i. Det kan være et glasfad, med høje kanter. Lad dine gæster selv øse op. Hvis du tænker på at servere portionsvis i høje glas, skal det laves i dem.

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required