Timiankartofler er nemme at lave som tilbehør til blandt andet en god bøf eller en culottesteg.
Men de er faktisk gode som tilbehør til de fleste kødretter, hvor afløser de mere almindelige hvide kartofler.
Tørret timian er glimrende til kartoflerne, men du kan også anvende en frisk timian, hvor du piller bladene af og vender kartoflerne med dem.
Opskriften er til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Timiankartofler
Ingredienser
- 650 g kartofler - små, disse er Vildmose-kartofler
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk timian - tørret
- salt
Fremgangsmåde
- Vask kartoflerne, så de er helt fri for jord. Hvis du køber de små kartofler i bakke, er de dog ofte vasket tilstrækkeligt, men vask dem gerne for en sikkerheds skyld.
- Kom kartoflerne op i en skål, og tilsæt også olivenolie, tørret timian og salt. Du kan selvfølgelig også anvende frisk timian.
- Bland det hele godt rundt med hænderne, så du får fordelt olie, salt og timian på alle kartofler.
- Hæld timiankartoflerne i et ildfast fad, og du kan lette rengøringen ved at beklæde fadet med bagepapir.
- Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 30 minutter. Tiden afhænger selvfølgelig af størrelsen på kartoflerne.
- Stik i dem med en kødnål eller strikkepind for at sikre, at kartoflerne er møre.
- Sluk ovnen, og lad kartoflerne hvile derinde i 5-10 minutter inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De færdigbagte timiankartofler serveres til stort alle slags kød.
De passer blandt andet perfekt til både bøffer og ovnstegt kylling.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Ilse Hansen
Kan man bruge kogte pillede kartofler
Holger Rørby Madsen
Hej Ilse
Ja og nej, jeg ville lave dem med rå kartofler, da de ellers får en anden konsistens 🙂
Men selvfølgelig kan du bruge de kogte kartofler, men de skal så have lidt kortere tid i ovnen.
Alt det bedste
Holger
Lena
Kan man stege culottestegen og de små stegte kartofler, samtidig i ovnen? Bliver kartoflerne så sprøde?
Rikke Kragh
Det er lidt træls du ikke svarer folks beskeder.
Jeg ville nemlig gerne ha svar på Henriettes spørgsmål.
Holger Rørby Madsen
Hej Rikke
Undskyld, den havde jeg simplethen overset. Der er svaret nu 🙂
Alt det bedste
Holger
Jørn Hansen
Jeg bruger en plasticpose til at blande ingredienserne i.
Henriette
Kan de opvarmes dagen efter. Ellers måske bare laves klar dagen før også i ovnen på dsgen ?
Holger Rørby Madsen
Hej Henriette
Ja, det kan du godt, men kartoflerne ændrer lidt konsistens og smag. Så jeg ville altid lave dem friske. Og husk at sætte dem hurtigt på køl efter tilberedning, så de ikke udvikler sig til bakteriebomber.
Alt det bedste
Holger
bente toft
jeg nyder dine skønne opskrifter og kigger ofte efter hvad du foreslår af tilbehør.
Tak 🙂