Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Teriyaki-kødboller med hakket kylling og sauce

Teriyaki-kødboller med hakket kylling og sauce

Teriyaki-kødboller
4.7 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook356PinterestSMSEmailMessenger
356
DELINGER

Teriyaki-kødboller tilberedes af hakket kylling med krydderier og soja. Serveres i en skøn, asiatisk sauce til nudelsalat eller ris.

Teriyaki-kødboller er de fineste kødboller lavet af hakket kyllingekød, som røres op med blandt andet frisk ingefær, hvidløg og sojasauce.

Konsistensen er lige, som den skal være. Det samme er smagen. Når kyllingebollerne er bagt i ovnen vendes de i en asiatisk sauce, som giver kødbollerne en flot glans.

Og så har du lidt at hælde over dine ris eller nudler. Du kan også servere retten til en frisk nudelsalat. Et dejligt måltid til dig, som gerne vil servere noget nyt.

Se også: Opskrift på okonomiyaki - japansk madpandekage

Opskrift på Teriyaki-kødboller

Teriyaki-kødboller med hakket kylling

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Teriyaki-kødboller tilberedes af hakket kylling med krydderier og soja. Serveres i en skøn, asiatisk sauce til nudelsalat eller ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Japansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kylling-kødboller
  • 450 g hakket kylling (max. 10 procent fedt)
  • 0,5 stk løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (evt. to, finthakket)
  • 1 tsk ingefær (skefuld med top, frisk, revet)
  • 1 spsk sojasauce
  • 0,5 dl rasp
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 stk æg
  • friskkværnet peber
Sauce
  • 1 dl Teriyaki-sauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 0,5 dl brun farin
  • 1,5 dl vand (eventuelt mere)
  • 1 fed hvidløg (fint hakket)
  • 0,5 spsk ingefær (fint hakket)
  • 1 tsk riseddike (eller en lille sjat vineddike)
  • 1 tsk Maizena (rørt op i lidt vand)
  • 3 stk forårsløg (i skiver)
  • 0,5 dl sesamfrø (til pynt)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

Teriyaki-kødboller
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Begynd med at røre farsen: Rør hakket kylling godt sammen med med æg, rasp, sesamfrø, peber, sojasauce, fintrevet ingefær, fintrevet løg og fintrevet hvidløg.
  3. Form farsen til små kødboller, du placerer på bagepladen. Hvis farsen klistrer for meget til skeen, kan du dyppe den i varmt vand af og til. Bag i 10 minutter og tag dem ud af ovnen.
Sauce
  1. Riv ingefær og hvidløg fint. Kom dem i en lille gryde sammen med brun farin, vand, Teriyaki-sauce, sojasauce og riseddike.
  2. Varm op, så sukkeret smelter og lad saucen simre for meget lav varme, så der lige netop dannes små bobler i overfladen.
  3. Rør Maizena ud i vand, så der ikke er klumper, og hæld det nu i saucen. Rør det godt sammen og lad saucen simre et par minutter. Smag til, hvis den er for kraftig, tilsætter du mere vand.
  4. Nu skal kødbollerne placeres i et fad, og du kan hælde saucen udover dem. Server med forårsløg i skiver samt sesamfrø, så har du en fin anretning, som tilmed smager vildt godt.

Næringsindhold

Kalorier372kcalKulhydrater30gProtein26gFedt17gMættet fedt4gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.1gKolesterol98mgNatrium1624mgKalium765mgKostfibre2gSukker17gVitamin A10IUVitamin C0.4mgCalcium182mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Hvis du vil have ekstra sauce til dine Teriyaki-kødboller, så du har nok til at vende for eksempel nudler i saucen, fordobler du blot opskriften.

Du kan også lave kyllingebollerne og komme dem på små spyd, hvorefter du pensler dem med saucen. Oplagt til en buffet eller som små lækkerier i madpakken.

Se også vores opskrift på den populære japanske suppe ramen.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte skriver

    september 09, 2024 at 8:43 pm

    Lavede dem med nudler, men manglede en form for grønt til. Men de smagte super godt👍🏻

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required