• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Teriyaki-kødboller med hakket kylling og sauce

Teriyaki-kødboller med hakket kylling og sauce

Teriyaki-kødboller
4.7 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
294
SHARES
FacebookMessenger294PinterestEmailSMSSubscribe

Teriyaki-kødboller tilberedes af hakket kylling med krydderier og soja. Serveres i en skøn, asiatisk sauce til nudelsalat eller ris.

Teriyaki-kødboller er de fineste kødboller lavet af hakket kyllingekød, som røres op med blandt andet frisk ingefær, hvidløg og sojasauce.

Konsistensen er lige, som den skal være. Det samme er smagen. Når kyllingebollerne er bagt i ovnen vendes de i en asiatisk sauce, som giver kødbollerne en flot glans.

Og så har du lidt at hælde over dine ris eller nudler. Du kan også servere retten til en frisk nudelsalat. Et dejligt måltid til dig, som gerne vil servere noget nyt.

Se også: Opskrift på okonomiyaki - japansk madpandekage

Opskrift på Teriyaki-kødboller

Teriyaki-kødboller
Karen SenecaKaren Seneca

Teriyaki-kødboller med hakket kylling

4.70 fra 13 stemmer
Teriyaki-kødboller tilberedes af hakket kylling med krydderier og soja. Serveres i en skøn, asiatisk sauce til nudelsalat eller ris.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Japansk
Kalorier: 372
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kylling-kødboller
  • 450 g hakket kylling - max. 10 procent fedt
  • 0,5 stk løg - finthakket
  • 1 fed hvidløg - evt. to, finthakket
  • 1 tsk ingefær - skefuld med top, frisk, revet
  • 1 spsk sojasauce
  • 0,5 dl rasp
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 stk æg
  • friskkværnet peber
Sauce
  • 1 dl Teriyaki-sauce
  • 1 spsk sojasauce
  • 0,5 dl brun farin
  • 1,5 dl vand - eventuelt mere
  • 1 fed hvidløg - fint hakket
  • 0,5 spsk ingefær - fint hakket
  • 1 tsk riseddike - eller en lille sjat vineddike
  • 1 tsk Maizena - rørt op i lidt vand
  • 3 stk forårsløg - i skiver
  • 0,5 dl sesamfrø - til pynt

Fremgangsmåde
 

Teriyaki-kødboller
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Begynd med at røre farsen: Rør hakket kylling godt sammen med med æg, rasp, sesamfrø, peber, sojasauce, fintrevet ingefær, fintrevet løg og fintrevet hvidløg.
  3. Form farsen til små kødboller, du placerer på bagepladen. Hvis farsen klistrer for meget til skeen, kan du dyppe den i varmt vand af og til. Bag i 10 minutter og tag dem ud af ovnen.
Sauce
  1. Riv ingefær og hvidløg fint. Kom dem i en lille gryde sammen med brun farin, vand, Teriyaki-sauce, sojasauce og riseddike.
  2. Varm op, så sukkeret smelter og lad saucen simre for meget lav varme, så der lige netop dannes små bobler i overfladen.
  3. Rør Maizena ud i vand, så der ikke er klumper, og hæld det nu i saucen. Rør det godt sammen og lad saucen simre et par minutter. Smag til, hvis den er for kraftig, tilsætter du mere vand.
  4. Nu skal kødbollerne placeres i et fad, og du kan hælde saucen udover dem. Server med forårsløg i skiver samt sesamfrø, så har du en fin anretning, som tilmed smager vildt godt.

Næringsindhold

Kalorier: 372kcalKulhydrater: 30gProtein: 26gFedt: 17gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.1gKolesterol: 98mgNatrium: 1624mgKalium: 765mgKostfibre: 2gSukker: 17gVitamin A: 10IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 182mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Hvis du vil have ekstra sauce til dine Teriyaki-kødboller, så du har nok til at vende for eksempel nudler i saucen, fordobler du blot opskriften.

Du kan også lave kyllingebollerne og komme dem på små spyd, hvorefter du pensler dem med saucen. Oplagt til en buffet eller som små lækkerier i madpakken.

Se også vores opskrift på den populære japanske suppe ramen.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte

    september 09, 2024 at 8:43 pm

    Lavede dem med nudler, men manglede en form for grønt til. Men de smagte super godt👍🏻

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required