• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Råvareguide › Tequila - tips og fakta om mexicanernes stærke drik

Tequila - tips og fakta om mexicanernes stærke drik

Billede med tequila.
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2025 - Udgivet: 5. maj 2025

Tequila blev et kæmpe hit op gennem 70'erne, og er det stadig. Vi mikser det med sodavand, drikker det som shots med salt og citron og laver Body Tequila - hvis vi er fulde nok.

Men før det var den stærke drik fra Mexico en lokal brændevin, som mest af alt blev drukket i den region, hvor den bliver fremstillet.

Tequila er et beskyttet navn, og må kun bære navnet, hvis det er lavet i deltaterne Jalisco, Michoacan, Nayarit og Tamaulipas og Guanajuato, hvor byen Tequila ligger.

Fremstilles en tilsvarende brændevin udenfor området, hedder drikken mezcal. Det er i øvrigt også her, at man kan finde en gusano-larve i bunden af flasken.

Der er aldrig larver i Tequila-flasker i modsætning, hvad nogen tror.

Fremstilling

Tequila fremstilles af planten blå agave. Dens tykke, stikkende blade skæres af på gammeldags facon med en speciel kniv hæftet til et skaft.

Herefter knuses, dampes og presses selve hjertet - eller kernen kaldet piña - så der opstår en sukkersaft. Denne saft bliver til Tequila efter gæringen.

Denne form for brændevin skal have en alkoholprocent på mindst 38 og max. 50. Hvor høj en procent, det endelige produkt får, afhænger af, hvor længe det har lagret på egetræsfadene.

Der findes forskellige kvaliteter, blandt andet kan vi herhjemme købe en mixto - den med den røde plastikhat.

Det er mindst 51 procent Tequila og resten kan være for eksempel alkohol blandet med sukkerrør. Den, der udelukkende består af algavesaft, er den den dyreste og bedste.

Fem forskellige slags

Blanco: Gennemsigtig. Denne har ikke lagret men opbevares på stålfade i højst et par måneder, før den hældes på flaske.

Joven: Lys brun. Igen en ikke-lagret drik men tilsat karamelfarve eller blandet op med en mørk, lagret Tequila. Her vil det ofte være en mixto - altså en blanding med mindst 51 procent blå agavesaft.

Reposado: Lagret i mindst to måneder på egetræsfade.

Añejo: Denne skal være lagret på egetræsfade i mindst et år og max. tre år. Har en meget lys karamelfarve og -smag.

Extra Añejo: Lagret i mindst tre og max. fem år på egetræsfade og regnes for noget af det bedste med sin lettere røget smag.

Opskrifter

Du kan blandt andet bruge tequilaen i disse drinks:

Tequila Sunrise

Margarita

Bamseline

Long Island Iced Tea

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Forsiden lige nu

mad i fad opskrifter
Mad i fad (lækre retter du kan lave i fad i ovn)→ Se opskriften
Billede af blommemuffins
Blommemuffins (lækre muffins med blommer)→ Se opskriften
Billede med havregrynsbrød.
Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
Grønkålssalat med feta
Grønkålssalat med feta og granatæble→ Se opskriften
Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål (en populær fiskeret)→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner (nem opskrift på saltcitroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her