• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Forretter › Tarteletter med kylling og knoldselleri

Tarteletter med kylling og knoldselleri

billederesultat for tarteletter med kylling og knoldselleri
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
50
SHARES
FacebookMessenger50PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. april 2023 - Udgivet:  9. april 2023

Indhold

  1. Her får du min opskrift på tarteletter med kylling og knoldselleri. Altså tarteletter uden asparges - men de smager himmelsk godt.
  2. Opskrift på tarteletter med kylling
  3. Tarteletter med kylling og knoldselleri
  4. Tips

Her får du min opskrift på tarteletter med kylling og knoldselleri. Altså tarteletter uden asparges - men de smager himmelsk godt.

Tarteletter med kylling og knoldselleri er en lækker variant af den klassiske høns i asparges (som du finder opskrift på længere nede).

Her koges en hel kylling, og kødet anvendes i den lækre stuvning sammen med små tern af knoldselleri.

Det er altså tarteletter, der smager himmelsk godt - og de kan naturligvis anvendes til både forret og som hovedret.

Opskrift på tarteletter med kylling

billederesultat for tarteletter med kylling og knoldselleri
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Tarteletter med kylling og knoldselleri

4.80 fra 10 stemmer
Her får du min opskrift på tarteletter med kylling og knoldselleri. Altså tarteletter uden asparges - men de smager himmelsk godt.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Kalorier: 300
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kylling
  • 1,3 kg kylling
  • 2 løg - grofthakket
  • 1 skive knoldselleri - i mindre tern
  • 3 gulerødder - i mindre tern
  • 1 håndfuld timian
  • 1 tsk Herbamare - eller 1 terning klar bouillon
  • salt og friskkværnet peber - 20 sorte peberkorn
Øvrig fyld
  • 250 g knoldselleri - i små tern
  • 150 g bacon - i tern
  • 1 håndfuld persille
Stuvning
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl bouillon - fra den kogte kylling
  • 1 dl fløde
  • 1 citron - lidt saft fra citronen
Tarteletter
  • 10 tarteletter - evt. de hjemmelavede tarteletter

Fremgangsmåde
 

  1. Kom kyllingen i en stor gryde og fyld vand på, så det næsten dækker kyllingen. Kog vandet op og skum af.
  2. Tilsæt løg, knoldselleri, gulerødder, Herbamare (eller en bouillonterning), en lille håndfuld timian og 20 sorte peberkorn.
  3. Lad nu kyllingen koge mør under låg, og det tager ca. 75 minutter.
  4. Tag kyllingen op på et skærebræt og lad den køle af. Sigt bouillonen og kom den tilbage i gryden, hvor den koges ind til næsten det halve.
  5. I en anden gryde tilsættes et par spiseskefulde smør, som bruser af, hvorefter knoldselleri i små tern tilsættes. Steges ca. 4-5 minutter.
  6. Drys så et par spiseskefulde hvedemel over knoldselleriternene, og rør derefter gradvist den varme bouillon i. Slut af med lidt fløde for at gøre stuvningen til dine tarteletter med kylling mere cremet. Stuvningen skal hverken være for tyk eller tyk, og du kan sagtens tilsætte mere bouillon, hvis den stadig er for tyk.
  7. Lad stuvningen med selleri simre ca. 5 minutter.
  8. Bacontern steges sprøde på en pande.
  9. Tarteletter varmes ca. 5 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ovnen.
  10. Imens plukker du kødet fra den kogte kyllingen, og deler kødet i mindre og mundrette stykker. Kommes i stuvningen. Pluk både kødet fra bryst, overlår og underlår. Vend også lidt finthakket persille og timian i stuvningen.
  11. Fyld nu dine tarteletter med kylling og pynt lidt bacon og persille.

Næringsindhold

Kalorier: 300kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tarteletter med kylling og knoldselleri serveres straks, og du får 10 skønne tarteletter ud af opskriften.

Brug dem som forret - eller som en lækker hovedret til aftensmad, hvor hver nok sagtens kan spise 2-3 tarteletter.

Er der fyld i overskud, serveres det ved siden af i en lille skål.

Se også disse opskrifter:

Kyllingefrikasse - lækker frikasse med kylling og grønt

Vegetariske tarteletter

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required