Tærte med æble er en klassisk mørdejstærte, der laves med en sprød mørdejsbund. Fyldet er en luftig mazarin og øverst er der æbletern med kanel og sukker.
Tærte med æble er altid en sikker vinder på kaffebordet, og tærten er meget nem at lave.
Til æbletærte med en diameter på 15 centimeter passer et stort æble fint - laver du en større tærte skal du bruge to æbler, lidt mere sukker og kanel.
Ingredienser til tærte med æble
1 portion af min mørdejsopskrift
1 portion luftig mazarinmasse
1 stort æble
2 spiseskefulde sukker
1 teskefuld kanel
Plus lidt sukker til drys
Fremgangsmåde
- Start med at lave mørdej og mazarinmasse i opskrifterne i de to links. Vær opmærksom på, at der er til flere tærter, så du kan enten lave en eller flere æbletærter - eller prøve med andet fyld.
- Smør en tærteform på ca. 15 centimeter i diameter med smør.
- Rul et stykke mørdej ud i cirka fire centimeters tykkelse, og læg formen ovenpå med bunden opad. Skær rundt langs kanten med en skarp kniv, vend formen om og tryk forsigtigt mørdejen på plads. Se mere tærteformens størrelse længere nede.
- Fyld mazarinmasse i, så tærten er cirka ⅔ fyldt.
- Æble skæres i mindre tern, og vendes med sukker og kanel. Fordel æbletern over mazarinen, og tryk ganske let ned. Drys med lidt mere sukker.
- Bag din tærte med æble midt i ovnen ved 200 grader almindelig over- og underarme, og tærten skal have cirka 25 minutter. Måske et par minutter mere - afhængig af hvor meget din ovn varmer.
Lad den nybagte tærte med æble køle lidt af inden den skæres ud.
Omkring størrelsen på en god mørdejstærte, så har jeg lært at en diameter på 15 centimeter er god.
Her er det dels nemt at styre tærtedejen, formen passer til fire personer - og så man jo bare bage to eller tre tærter, hvis der er brug for kage til flere personer.
Jeg har købt aluminiumstærter med en diameter på netop 15 centimeter - og det fungerer altså perfekt.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Tærte med æble
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments