Her er en nem opskrift på tacotærte, der er en mexicansk inspireret tærte med hakket oksekød, ost og tacokrydderi. Lækker til aftensmad.
Tacotærte er en lækker mexicansk tærte, der smager himmelsk godt og som er nem at lave.
Med en god tærtedej i bunden, og fyld af blandt andet hakket oksekød og tacokrydderi.
Tærten passer fint til aftensmad, hvor den gerne serveres med en skøn avocadosalat til.
Opskrift på tacotærte
Ingredienser
Dej
- 1½ dl rugmel
- 1½ dl hvedemel
- 50 g smør - smeltet
- 1 dl vand - koldt
- 1 tsk. salt
Fyld 1
- 500 g hakket oksekød
- 1 pose tacokrydderi - fra Santa Maria, eller hjemmelavet tacokrydderi
- 1 løg - hakket
- 3 fed hvidløg - hakket
- 1½ vand
- friskkværnet peber
Fyld 2
- ½ bakke tomater - San Marzano, skåret i tern
- 1 rød peberfrugt - skåret i små tern
- 2 dl creme fraiche - 18%
- 4 spsk. mayonnaise - Hellmanns
- salt og friskkværnet peber
- 2 dl ost - revet
Sådan gør du
- Rør de 2 slags mel, salt og vand sammen. Tilsæt det smeltede smør, rør sammen og saml til en dej. Hvis dejen er for tør, så tilsæt en anelse mere koldt vand.
- Pres dejen ud i en tærteform, prik den med en gaffel og forbag i en 250 grader varm ovn (jeg brugte ikke varmluft) i 10 minutter.
- Fyld 1: Varm lidt olie på en pande og svits kødet til det bliver brunt. Tilsæt løg og lad det stege med, til det bliver blødt og begynder at tage farve.
- Kom hvidløg og tacokrydderi ved, rør godt rundt og tilsæt så vandet.
- Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 5 minutter. Tag af varmen.
- Fyld 2: Kom peberfrugt og tomater i en skål.
- Tilsæt creme fraiche, mayonnaise, salt, friskkværnet peber og ost. Rør det hele godt sammen.
- Tag den forbagte tærte ud af ovnen og fordel kødfyldet på tærtebunden.
- Fordel så fyld nr. 2 ovenpå, sæt i ovnen igen og bag i ca. 15 minutter, til tærten er gylden.
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte tacotærte kan med fordel lige køles en smule af, og derefter serveres. Gerne en med lækker avocadosalat til.
Her kan du se flere opskrifter på mexicansk mad.
Se også disse opskrifter:

Comments
No Comments