• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › T-bone på grill - guide til den perfekte T-bone

T-bone på grill - guide til den perfekte T-bone

5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  5. maj 2018

Indhold

  1. Alene tanken om en velstegt T-bone får nok mundvandet til at løbe hos de fleste. Og bøffen er da også noget af det ypperste kød man kan smide på sin grill.
  2. T-bone steaks og bøffer - fakta og tips
  3. Myter om T-bone
  4. Kan man forsegle kødet?
  5. Opskrift på T-bone
  6. T-bone på grill - guide til den perfekte T-bone
  7. Tips
  8. Grillet laks i gasgrill - med hjemmelavet marinade
  9. Hjemmelavet kebab
  10. Grillede kartofler med hvidløg

Alene tanken om en velstegt T-bone får nok mundvandet til at løbe hos de fleste. Og bøffen er da også noget af det ypperste kød man kan smide på sin grill.

Hvad er en T-bone og hvordan griller man den?

Her kan du blive klogere denne eksklusive udskæring, og få opskrift og vejledning til tilberedningen.

T-bone steaks og bøffer - fakta og tips

T-bone er en eksklusiv udskæring, hvor du på den ene side af benet har den møreste oksemørbrad, og på den anden side oksetyndsteg.

Som så meget andet kommer udskæringen fra USA, hvor den nåede til Danmark i starten af 1950erne.

Netop de to forskellige typer oksekød gør, at T-bone kan være svær at tilberede ordentligt, da mørbrad normalt skal grilles eller steges noget kortere tid en tyndsteg.

Sørg for at få en T-bone med en tykkelse på mindst to centimeter, da det ellers er svært at lave en god bøf.

Jo, det er en del kød, men det er meget smagfuldt, og T-bone kan serveres med en let omgang grønsager i form af et grillspyd med tomater, champignon, squash, peberfrugt eller hvad du nu synes bedst om.

Myter om T-bone

Der findes mange myter om stegning af bøffer, og vi vil da gerne lige tage fat på et par af dem her:

Skal man vende sine bøffer ofte under stegning eller grillning - eller skal de have lov til bare at blive liggende, og kun vendes én gang? Vores erfaring er klart, at det bedste er at vende bøfferne ofte.

Steg eller grill dem gerne bare et minut ad gangen, og vend dem så.

Bruger du kuglegrill eller gasgrill lægger du låget på når bøfferne er vendt. Ved at vende bøfferne ofte opnår du mere ensartet bøf, der får en god stegeskorpe.

Skal man tage kødet ud af køleskabet i god tid inden stegning? Her er vores erfaring, at det ikke betyder noget. Resultatet bliver det samme, så du kan sagtens hive en T-bone ud af køleskabet - og smide den direkte på en varm grill.

Det er mere vigtigt, at bøffen er tør inden stegning eller grillning. Dup derfor altid bøffen af med lidt køkkenrulle.

Kan man forsegle kødet?

Og endelig vil vi da gerne slå myten ihjel om, at man skal "forsegle" sine bøffer ved at brune dem ved høj varme. For på den måde, at lukke saften inde i bøffen.

Det er en god idé, at grille eller stege ved en god varme, men du kan ikke på den måde lukke saften inde, så det er noget sludder.

Brun bøffen et minut, vend den, brun den anden side et minut - og fortsæt så med at vende hvert minut - den samlede stegetid afhænger af udskæringen og tykkelsen på din bøf.

Kombinationen af oksemørbrad på den ene side af benet, og oksetyndsteg på den anden er virkelig lækker, og her følger en guide til, hvordan du får steget og grillet din T-bone helt perfekt.

Opskrift på T-bone

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

T-bone på grill - guide til den perfekte T-bone

5 fra 3 stemmer
Alene tanken om en velstegt T-bone får nok mundvandet til at løbe hos de fleste. Og bøffen er da også noget af det ypperste kød man kan smide på sin grill.
Forb. tid 4 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
Hviletid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 175
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 450 g T-bone - gerne mindst to centimeter tyk
  • rub
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde din kuglegrill. Brug gerne en blanding af briketter og trækul, så får du en god og stabil varme til grillningen.
  2. Du kan selvfølgelig bruge en gasgrill, og så må du gerne nå en temperatur på 225 grader.
  3. Du skal stege ved direkte varme, så fordel kullene i den ene halvdel af grillen, men hold den anden halvdel fri. På en gasgrille er det med begge brændere tændt, så du også her griller ved direkte varme.
  4. Tag din T-bone bøf ud af køleskabet, tør den af med lidt køkkenrulle, og massér den godt med en grill rub. Brug en tør rub i stedet for grillolie, da vi ikke vil have for meget væde på bøffen.
    Køb en T-bone med en tykkelse på mindst to centimeter, så er du sikker på et godt resultat. Foto: Guffeliguf.dk.
  5. Hvilken rub du bruger er op til dig, men en god BBQ-rub er perfekt til T-bone. Salt også bøffen grundigt, og lad den nu hvile i en halv times tid.
  6. Når grillen er rygende varm tørrer du hurtigt risten af med et stykke køkkenrulle med lidt olie på. Dels for at fjerne den sidste snavs på risten, men også for hurtigt at smøre grillristen.
  7. Læg nu din T-bone på over direkte varme, og nu følger den præcise stegetid på din bøf. T-bone med en tykkelse på cirka to centimeter skal i alt steges i cirka seks minutter, hvor du vender bøffen hvert minut.
    T-bone grilles over direkte varme, og den samlede stegetid er cirka seks minutter. Foto: Guffeliguf.dk.
  8. Altså starter du med at brune et minut - rør ikke bøffen mens den bruner. Efter et minut vender du den om, brun den anden side et minut, og derefter skal den så så stege to minutter på hver side - hvor du altså vender hvert minut.
  9. Lad din T-bone hvile 10 minutter inden servering - men IKKE overdækket, da bøffen så vil stege/koge videre!!

Næringsindhold

Kalorier: 175kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvor meget T-bone du skal bruge pr. person er svært at sige.

Mange vil nok anrette en til hver, mens andre kan dele en, hvor kødet skæres ud ved bordet.

Og så afhænger det selvfølgelig af sult og hvor meget tilbehør, der er til kødet.

Her kan du i øvrig se mine forslag til tilbehør til grillmad - herunder en T-bone.

Se også disse opskrifter til grillen:

Grillet laks i gasgrill - med hjemmelavet marinade

4.8 fra 40 stemmer
Grillet laks er hurtig grillmad, for laksen skal blot grilles i 15 minutter. Se her hvordan du griller laksen bedst - og laver en god marinade til den.
Gå til opskrift
Grillet laks i gasgrill

Hjemmelavet kebab

4.5 fra 28 stemmer
Nem opskrift på hjemmelavet kebab, der laves af hakket oksekød. Den krydrede fars sættes på spyd, og grilles eller steges på en pande.
Gå til opskrift
billederesultat for kebab

Grillede kartofler med hvidløg

4.8 fra 60 stemmer
Her er den bedste opskrift på grillede kartofler, der laves meget nemt i en alubakke. Kartoflerne forkoges og vendes med hvidløg, krydderurter og smør.
Gå til opskrift
Billed resultat for grillede kartofler
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required