Hvad er forskellen på syltesukker og almindeligt sukker? Her får du svaret og du kan også se hvordan du anvender sukker med pektin.
Du er sikkert stødt på syltesukker i supermarkedet, og tænkt hvad det præcist er, og hvordan det adskiller sig fra det almindelige, hvide sukker?
Her får du svaret med fakta på syltesukkeret, og hvordan du anvender det.
Hvad er syltesukker?
Helt konkret er syltesukker almindeligt hvidt sukker, der er tilsat pektin.
Pektin er et geleringsmiddel, der bruges til blandt andet fremstilling af syltetøj og marmelade.
Der tilsættes også citronsyre, fordi pektin kun virker hvis det tilsættes i et surt miljø, hvilket citroner jo er.
I syltesukker tilsættes også et konserveringsmiddel i form af kaliumsorbat, der gør at det hjemmelavede syltetøj har en længere holdbarhed.
Kaliumsorbat udvindes blandt andet af rønnebær.
Anvendelse
Syltesukker gør det meget nemt at lave syltetøj og marmelade.
Du skal faktisk blot bruge bær og syltesukkeret. Så er du i gang, og få minutter senere kan du hælde hjemmelavet syltetøj eller marmelade på glas.
Du kan både anvende de friske bær som eks. brombær, jordbær eller hindbær - men også frosne bær er gode til den hjemmelavede marmelade.
Til syltetøj og marmelade anvendes som udgangspunkt lige dele bær og syltesukker.
Her kan du eks. lave hjemmelavet jordbærsyltetøj med 500 gram jordbær og 500 gram syltesukker. Det koges blot ca. 4-5 minutter, hvorefter syltetøjet/marmeladen hældes på glas. Meget nemt.
Ønskes en marmelade med lavere sukkerindhold, kan du lave den med 500 gram bær og nøjes med 250 gram syltesukker med pektin. Kogetiden er den samme.
Anvender du mere faste bær eller frugter, kan kogetiden være længere. Du kan også blende bærrene inden de koges.
Husk altid at skylle friske bær grundigt inden anvendelse.
Marmelade af citrusfrugter
Skal du lave marmelade af citrusfrugter, herunder appelsin, skal der også tilsættes vand.
Her kan du anvende 500 gram frugt, 500 gram og 2 deciliter vand, men kogetiden er længere, nemlig 15 minutter. Husk at skumme af undervejs.
Se også her hvad bagesukker er for noget.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Aase
Kan man bruge syltesukkers til vindruegele
Holger Rørby Madsen
Hej Aase
Det tror jeg ikke bliver godt. Du kan ende op med en gele, der er lidt grynet.
Alt det bedste
Holger