Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Hvad er syltesukker? Fakta og anvendelse

Hvad er syltesukker? Fakta og anvendelse

billederesultat for syltesukker
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Opdateret: 29. juli 2022 - Udgivet: 29. juli 2022

Hvad er forskellen på syltesukker og almindeligt sukker? Her får du svaret og du kan også se hvordan du anvender sukker med pektin.

Du er sikkert stødt på syltesukker i supermarkedet, og tænkt hvad det præcist er, og hvordan det adskiller sig fra det almindelige, hvide sukker?

Her får du svaret med fakta på syltesukkeret, og hvordan du anvender det.

Hvad er syltesukker?

Helt konkret er syltesukker almindeligt hvidt sukker, der er tilsat pektin.

Pektin er et geleringsmiddel, der bruges til blandt andet fremstilling af syltetøj og marmelade.

Der tilsættes også citronsyre, fordi pektin kun virker hvis det tilsættes i et surt miljø, hvilket citroner jo er.

I syltesukker tilsættes også et konserveringsmiddel i form af kaliumsorbat, der gør at det hjemmelavede syltetøj har en længere holdbarhed.

Kaliumsorbat udvindes blandt andet af rønnebær.

Anvendelse

Syltesukker gør det meget nemt at lave syltetøj og marmelade.

Du skal faktisk blot bruge bær og syltesukkeret. Så er du i gang, og få minutter senere kan du hælde hjemmelavet syltetøj eller marmelade på glas.

Du kan både anvende de friske bær som eks. brombær, jordbær eller hindbær - men også frosne bær er gode til den hjemmelavede marmelade.

Til syltetøj og marmelade anvendes som udgangspunkt lige dele bær og syltesukker.

Her kan du eks. lave hjemmelavet jordbærsyltetøj med 500 gram jordbær og 500 gram syltesukker. Det koges blot ca. 4-5 minutter, hvorefter syltetøjet/marmeladen hældes på glas. Meget nemt.

Ønskes en marmelade med lavere sukkerindhold, kan du lave den med 500 gram bær og nøjes med 250 gram syltesukker med pektin. Kogetiden er den samme.

Anvender du mere faste bær eller frugter, kan kogetiden være længere. Du kan også blende bærrene inden de koges.

Husk altid at skylle friske bær grundigt inden anvendelse.

Marmelade af citrusfrugter

Skal du lave marmelade af citrusfrugter, herunder appelsin, skal der også tilsættes vand.

Her kan du anvende 500 gram frugt, 500 gram og 2 deciliter vand, men kogetiden er længere, nemlig 15 minutter. Husk at skumme af undervejs.

Se også her hvad bagesukker er for noget.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Aase skriver

    august 25, 2022 at 10:57 am

    Kan man bruge syltesukkers til vindruegele

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 25, 2022 at 11:03 am

      Hej Aase
      Det tror jeg ikke bliver godt. Du kan ende op med en gele, der er lidt grynet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.