• Skip til indhold
  • Gรฅ direkte til footer
Madens Verden
Sรธg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • ร†ggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehรธr
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brรธd
    • Snacks og sรธde sager
  • Madplan
  • Rรฅvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside โ€บ Hvad er syltesukker? Fakta og anvendelse

Hvad er syltesukker? Fakta og anvendelse

billederesultat for syltesukker
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:ย  29. juli 2022 - Udgivet:ย  29. juli 2022

Indhold

  1. Hvad er forskellen pรฅ syltesukker og almindeligt sukker? Her fรฅr du svaret og du kan ogsรฅ se hvordan du anvender sukker med pektin.
  2. Hvad er syltesukker?
  3. Anvendelse
  4. Marmelade af citrusfrugter

Hvad er forskellen pรฅ syltesukker og almindeligt sukker? Her fรฅr du svaret og du kan ogsรฅ se hvordan du anvender sukker med pektin.

Du er sikkert stรธdt pรฅ syltesukker i supermarkedet, og tรฆnkt hvad det prรฆcist er, og hvordan det adskiller sig fra det almindelige, hvide sukker?

Her fรฅr du svaret med fakta pรฅ syltesukkeret, og hvordan du anvender det.

Hvad er syltesukker?

Helt konkret er syltesukker almindeligt hvidt sukker, der er tilsat pektin.

Pektin er et geleringsmiddel, der bruges til blandt andet fremstilling af syltetรธj og marmelade.

Der tilsรฆttes ogsรฅ citronsyre, fordi pektin kun virker hvis det tilsรฆttes i et surt miljรธ, hvilket citroner jo er.

I syltesukker tilsรฆttes ogsรฅ et konserveringsmiddel i form af kaliumsorbat, der gรธr at det hjemmelavede syltetรธj har en lรฆngere holdbarhed.

Kaliumsorbat udvindes blandt andet af rรธnnebรฆr.

Anvendelse

Syltesukker gรธr det meget nemt at lave syltetรธj og marmelade.

Du skal faktisk blot bruge bรฆr og syltesukkeret. Sรฅ er du i gang, og fรฅ minutter senere kan du hรฆlde hjemmelavet syltetรธj eller marmelade pรฅ glas.

Du kan bรฅde anvende de friske bรฆr som eks. brombรฆr, jordbรฆr eller hindbรฆr - men ogsรฅ frosne bรฆr er gode til den hjemmelavede marmelade.

Til syltetรธj og marmelade anvendes som udgangspunkt lige dele bรฆr og syltesukker.

Her kan du eks. lave hjemmelavet jordbรฆrsyltetรธj med 500 gram jordbรฆr og 500 gram syltesukker. Det koges blot ca. 4-5 minutter, hvorefter syltetรธjet/marmeladen hรฆldes pรฅ glas. Meget nemt.

ร˜nskes en marmelade med lavere sukkerindhold, kan du lave den med 500 gram bรฆr og nรธjes med 250 gram syltesukker med pektin. Kogetiden er den samme.

Anvender du mere faste bรฆr eller frugter, kan kogetiden vรฆre lรฆngere. Du kan ogsรฅ blende bรฆrrene inden de koges.

Husk altid at skylle friske bรฆr grundigt inden anvendelse.

Marmelade af citrusfrugter

Skal du lave marmelade af citrusfrugter, herunder appelsin, skal der ogsรฅ tilsรฆttes vand.

Her kan du anvende 500 gram frugt, 500 gram og 2 deciliter vand, men kogetiden er lรฆngere, nemlig 15 minutter. Husk at skumme af undervejs.

Se ogsรฅ her hvad bagesukker er for noget.

Om Holger
holger rรธrby madsen madens verden
Holger Rรธrby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - ogsรฅ pรฅ kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet sรฅ alle kan forstรฅ dem. Det fรฅr du her pรฅ Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
  • Adgang til den populรฆre favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Kรธb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT รฅr)

Lรฆserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Pรฅkrรฆvede felter er markeret *

  1. Aase

    august 25, 2022 at 10:57 am

    Kan man bruge syltesukkers til vindruegele

    Svar
    • Holger Rรธrby Madsen

      august 25, 2022 at 11:03 am

      Hej Aase
      Det tror jeg ikke bliver godt. Du kan ende op med en gele, der er lidt grynet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sรฆtter ogsรฅ pris pรฅ at hรธre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er sรฅ glad for siden. Pรฅ forhรฅnd tak.

Fรธlg os pรฅ Instagram

Besรธg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden forklรฆde

    Madens Verden forklรฆde

    kr. 125,00
    Tilfรธj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilfรธj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lรฆkker opskrift pรฅ japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud pรฅ aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lรฆkker dressing

Billede af sรธnderjysk stang.

Sรธnderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift pรฅ lรฆkre sommerretter)โ†’ Se opskriften
Billede af sรธnderjysk stang.
Sรธnderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)โ†’ Se opskriften
jordbรฆrcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbรฆrcrumble - opskrift med jordbรฆr, kokos og hvid chokoladeโ†’ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og festโ†’ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift pรฅ gammeldags pandekagedejโ†’ Se opskriften
Super sprรธde ciabattabrรธd, der er klassiske madbrรธd fra Italien. Brรธdene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrรธdene. Opskirften giver disse tre lรฆkre brรธd. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrรธd med store huller - italiensk ciabatta uden รฆltningโ†’ Se opskriften
billede med mรธrbrad frikasse
Mรธrbrad frikassรฉโ†’ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskaฬŠl med oksekรธd i ovn
Fyldt spidskรฅl med oksekรธdโ†’ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbรฆr
Stor bradepandekage med jordbรฆr - opskrift til mangeโ†’ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lรฆkker dressingโ†’ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rรธrby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Mรธllers Allรฉ 43B
2791 Dragรธr
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Lรฆs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rรธrby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rรธrby Madsen, redaktionschef
Jan Sรธrensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgรฅ reklamer, nรฅr du bruger opskrifterne, og fรฅ din egen favoritliste. Samtidig stรธtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden mรฅ kun finde sted pรฅ institutioner eller virksomheder, der har indgรฅet aftale med Copydan Tekst & Node. Du mรฅ altid gerne linke til indhold pรฅ Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Fรธlg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv stรธttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsรฆt gratis med annoncer her