Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Syltede tomater (opskrift på et sikkert hit)

Syltede tomater (opskrift på et sikkert hit)

billede med syltede tomater
4.6 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
242
SHARES
FacebookMessenger242PinterestEmailSMS

Syltede tomater er et perfekt tilbehør til en række retter og vil imponere dine gæster, men faktisk tager det ingen tid at lave dem. Her får du opskriften.

Syltede tomater, ja, i det hele taget syltede grøntsager findes i alle traditionelle russiske køkkener.

De bruges som snack før et måltid, som tilbehør til selve måltidet og til at supplere et godt shot vodka.

Herhjemme har vi også tradition for at sylte for eksempel agurker og rødbeder, men syltede tomater har ikke været en del af dansk madlavning.

Det skyldes formodentlig, at vi først fik planten herop i midten af 1700-tallet, at tomater har ikke en plads i traditionelle danske retter.

I dag er verden blevet mindre, tomater er en selvfølgelig del af vores kost, og syltede tomater er blot en af alle de muligheder, der er med tomater.

Opskrift på syltede tomater

Opskriften gælder for et mellemstort sylteglas, som du skal huske at skolde og skylle godt med konserveringsmiddelet Atamon.

Syltede tomater (opskrift på et sikkert hit)

Karen SenecaKaren Seneca
4.6 fra 42 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Syltede tomater er et perfekt tilbehør til en række retter og vil imponere dine gæster, men faktisk tager det ingen tid at lave dem. Her får du opskriften.
Antal: 4 personer
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk peberkorn
  • 3 dl eddike gerne den klare
  • 0.8 dl sukker
  • 2,25 dl vand
  • 2 spsk salt

Fremgangsmåde

  1. Skold sylteglasset og ryst det med et par spiseskefulde Atamon.
  2. Skyl tomaterne, prik et hul i hver tomat og kom dem ned i glasset sammen med rosmarin-kvistene.
  3. Kog eddike, vand, sukker, hvidløgsfed, peberkorn og salt i 5 minutter, så sukker og salt er helt opløst.
  4. Køl blandingen af, før du hælder den over tomaterne.
  5. Luk glasset i og sæt det i køleskabet. Tomaterne kan holde et par måneder, når de er på køl.

Næringsindhold

Kalorier55kcalKulhydrater13gProtein2gFedt0.3gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.1gNatrium878mgKalium323mgKostfibre2gSukker8gVitamin A641IUVitamin C30mgCalcium206mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Varianter af syltede tomater

Opskriften her er temmelig syrlig og salt. Jeg synes, at det klæder de søde cherrytomater. Men det er en smagssag, og man bliver nødt til at smage eddikeblandingen til for at få en fornemmelse af, om det falder i ens egen smag.

Man kan sagtens hælde mere sukker og mindre salt i eddikeblandingen. Igen: det er en smagssag.

Faktisk kan tomater også syltes, så de får en mildere og mere dessertagtig smag, så de for eksempel passer perfekt som det søde tilbehør til osten.

Her skal du udskifte hvidløg og peberkorn med en ca. fem centimeter stang kanel og en vaniljestang delt i to.

Og så skal du hælder en halv deciliter mere sukker i end i opskriften ovenfor.

Her har du andre sylte-opskrifter:

Syltede rødløg

Syltede rødbeder - opskrift på gammeldags rødbeder

Syltede pærer - hele pærer kogt i sukkerlage

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva Mikkelsen skriver

    april 29, 2025 at 10:46 am

    Helt ustyrlige sure 😫

    Svar
  2. Jette pedersen skriver

    juli 25, 2024 at 11:46 am

    Skal prøve

    Svar
  3. Jette pedersen skriver

    juli 24, 2024 at 2:45 pm

    Skal prøves

    Svar
  4. Bente Frandsen skriver

    juli 19, 2024 at 12:06 am

    Jeg har masser af tomater ( cherry og store) i min have. Vil gerne finde en måde at gemme dem til vinteren - til brug i feks pastaretter
    Så jeg spørger om du har et svar?
    ( helst på glas. Hvis i fryseren, bliver de temmelig “vandet”, mm man kan tilsætte noget??
    Tusinde tak.

    Svar
  5. Ea skriver

    maj 18, 2024 at 1:50 pm

    Hejsa, I listen med Ingredienser står Kviste kviste.
    Jeg kan se i selv opskrift at der nok skulle stå Rosmarin kviste.
    Måske I vil rette det 😀

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 19, 2024 at 6:24 am

      Hej Ea
      Tak for det og godt du er vaks. Ja, det er vist en tanketorsk, og den er nu rettet 🙂
      Atter en gang tak - og alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required