• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Syltede tomater (opskrift på et sikkert hit)

Syltede tomater (opskrift på et sikkert hit)

billede med syltede tomater
4.6 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
230
SHARES
FacebookMessenger230PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. maj 2024 - Udgivet: 31. marts 2020

Syltede tomater er et perfekt tilbehør til en række retter og vil imponere dine gæster, men faktisk tager det ingen tid at lave dem. Her får du opskriften.

Syltede tomater, ja, i det hele taget syltede grøntsager findes i alle traditionelle russiske køkkener.

De bruges som snack før et måltid, som tilbehør til selve måltidet og til at supplere et godt shot vodka.

Herhjemme har vi også tradition for at sylte for eksempel agurker og rødbeder, men syltede tomater har ikke været en del af dansk madlavning.

Det skyldes formodentlig, at vi først fik planten herop i midten af 1700-tallet, at tomater har ikke en plads i traditionelle danske retter.

I dag er verden blevet mindre, tomater er en selvfølgelig del af vores kost, og syltede tomater er blot en af alle de muligheder, der er med tomater.

Opskrift på syltede tomater

Opskriften gælder for et mellemstort sylteglas, som du skal huske at skolde og skylle godt med konserveringsmiddelet Atamon.

billede med syltede tomater
Karen SenecaKaren Seneca

Syltede tomater (opskrift på et sikkert hit)

4.62 fra 42 stemmer
Syltede tomater er et perfekt tilbehør til en række retter og vil imponere dine gæster, men faktisk tager det ingen tid at lave dem. Her får du opskriften.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Syltning
Køkken: Dansk
Kalorier: 55
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g cherrytomater
  • 2-3 kviste rosmarin
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk peberkorn
  • 3 dl eddike - gerne den klare
  • 0.8 dl sukker
  • 2,25 dl vand
  • 2 spsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Skold sylteglasset og ryst det med et par spiseskefulde Atamon.
  2. Skyl tomaterne, prik et hul i hver tomat og kom dem ned i glasset sammen med rosmarin-kvistene.
  3. Kog eddike, vand, sukker, hvidløgsfed, peberkorn og salt i 5 minutter, så sukker og salt er helt opløst.
  4. Køl blandingen af, før du hælder den over tomaterne.
  5. Luk glasset i og sæt det i køleskabet. Tomaterne kan holde et par måneder, når de er på køl.

Næringsindhold

Kalorier: 55kcalKulhydrater: 13gProtein: 2gFedt: 0.3gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.1gNatrium: 878mgKalium: 323mgKostfibre: 2gSukker: 8gVitamin A: 641IUVitamin C: 30mgCalcium: 206mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Varianter af syltede tomater

Opskriften her er temmelig syrlig og salt. Jeg synes, at det klæder de søde cherrytomater. Men det er en smagssag, og man bliver nødt til at smage eddikeblandingen til for at få en fornemmelse af, om det falder i ens egen smag.

Man kan sagtens hælde mere sukker og mindre salt i eddikeblandingen. Igen: det er en smagssag.

Faktisk kan tomater også syltes, så de får en mildere og mere dessertagtig smag, så de for eksempel passer perfekt som det søde tilbehør til osten.

Her skal du udskifte hvidløg og peberkorn med en ca. fem centimeter stang kanel og en vaniljestang delt i to.

Og så skal du hælder en halv deciliter mere sukker i end i opskriften ovenfor.

Her har du andre sylte-opskrifter:

Syltede rødløg

Syltede rødbeder - opskrift på gammeldags rødbeder

Syltede pærer - hele pærer kogt i sukkerlage

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva Mikkelsen

    april 29, 2025 at 10:46 am

    Helt ustyrlige sure 😫

    Svar
  2. Jette pedersen

    juli 25, 2024 at 11:46 am

    Skal prøve

    Svar
  3. Jette pedersen

    juli 24, 2024 at 2:45 pm

    Skal prøves

    Svar
  4. Bente Frandsen

    juli 19, 2024 at 12:06 am

    Jeg har masser af tomater ( cherry og store) i min have. Vil gerne finde en måde at gemme dem til vinteren - til brug i feks pastaretter
    Så jeg spørger om du har et svar?
    ( helst på glas. Hvis i fryseren, bliver de temmelig “vandet”, mm man kan tilsætte noget??
    Tusinde tak.

    Svar
  5. Ea

    maj 18, 2024 at 1:50 pm

    Hejsa, I listen med Ingredienser står Kviste kviste.
    Jeg kan se i selv opskrift at der nok skulle stå Rosmarin kviste.
    Måske I vil rette det 😀

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 19, 2024 at 6:24 am

      Hej Ea
      Tak for det og godt du er vaks. Ja, det er vist en tanketorsk, og den er nu rettet 🙂
      Atter en gang tak - og alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required