• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Syltede rødbeder

syltede rødbeder
De fleste køber syltede rødbeder på glas, men det er en skam, for rødbederne er nemme at sylte selv. Det kræver blot lidt sukker og eddike. Foto: iStock.com.

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  19. februar 2018

Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Syltede rødbeder smager fantastisk godt, og anvendes bla. på en leverpostejmad. Se her hvordan du nemt sylter rødbeder, og de holder længe.
  2. Opskrift på sunde syltede rødbeder
  3. Gammeldags syltede rødbeder
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.6 fra 28 stemmer
Gå til opskrift

Syltede rødbeder smager fantastisk godt, og anvendes bla. på en leverpostejmad. Se her hvordan du nemt sylter rødbeder, og de holder længe.

Syltede rødbeder er altid rart at have stående på glas, og rødbederne er jo uundværlige på en god leverpostejmad.

Eller til den dejlige biksemad eller skipperlabskovs. Og mange andre retter, så det er bare med at komme i gang.

Heldigvis er det ret nemt at sylte rødbederne selv, og intet slår de hjemmelavede rødbeder.

Et godt tip: Stil glassene til rødbederne ind i ovnen i ved 100 grader i 5-10 minutter inden du hælder lagen i dem. Så undgår du at glassene sprænger på grund af den varme væske.

Og et tip mere: Hvis du mangler lage til at fylde glassene helt op, kan du blot tilføje mere kogende vand.

Og så er det også en god idé at komme nogle skiver peberrod i rødbederne, men de kan dog også udelades.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bagte rødbeder
  • Rødbedechips
  • Hasselback rødbeder

Opskrift på sunde syltede rødbeder

syltede rødbeder

Gammeldags syltede rødbeder

Syltede rødbeder smager fantastisk godt, og anvendes bla. på en leverpostejmad. Se her hvordan du nemt sylter rødbeder, og de holder længe.
Bedømmelse
4.6 fra 28 stemmer
RetSyltning
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • 7 dl eddike
  • 300 g sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk gule sennepsfrø
  • 1 kvist timian
  • Lidt peberrod
  • 1,5 tsk Atamon

Fremgangsmåde

  • Skær toppen af rødbederne, men lad lige et par centimeter sidde tilbage. Så er rødbederne nemmere at klargøre efter kogning.
  • Læg dem i en gryde med vand (vandet skal dække rødbederne) og salt og kog dem møre. Det tager 35-45 minutter, alt afhængig af størrelsen. Men kogetiden plejer at passe på mellemstore rødbeder.
  • Hæld vandet fra og fyld op med koldt vand. Skrub skindet af rødbederne, og skær dem i skiver. Læg dem i skoldede glas.
  • Eddike og sukker koges op sammen med sennepsfrø og timian. Tag gryden af kogepladen og rør Atamon i.
  • Hæld lagen over rødbederne i glasset, og læg nogle skiver peberrod øverst.
  • Lågene til sylteglassene skoldes ligeledes og skrues straks på.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
156
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.5
g
1
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
292
mg
13
%
Kalium
 
813
mg
23
%
Kulhydrater
 
36
g
12
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
29
g
32
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
83
IU
2
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
40
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De syltede rødbeder kan sagtens holde sig i seks måneder, men du har sikkert spist dem før det tidspunkt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alis Engberg Sørensen

    januar 13, 2023 at 6:12 pm

    Hej
    Kan man bruge lagen igen og igen?
    Altså fylde op med nye kogte rødbeder i glasset. Skal lagen så koges igen el bare kold?
    Mvh

    Svar
  2. Simone

    oktober 27, 2022 at 2:52 pm

    Hvilken eddike bruger du ? Æblecidereddike, alm brun eller hvid eddike ?😁

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 27, 2022 at 3:12 pm

      Hej Simone
      Du kan sagtens bare bruge en alm. lagereddike - men æblecidereddike er også fin 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. thomas

    juli 28, 2022 at 4:29 pm

    peberodrod skal der i ja.. så kan du droppe atamonen ..og giver den rigtige mormor smag

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required