Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Syltede rabarber (opskrift på råsyltede rabarber med vanilje)

Syltede rabarber (opskrift på råsyltede rabarber med vanilje)

Syltede rabarber (opskrift på råsyltede rabarber med vanilje)
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på syltede rabarber med vanilje. De råsyltede rabarber er nemme at lave, og de kan anvendes på utallige måder.

Syltede rabarber en elsket klassiker i den danske sæson for rabarber, og de er utrolig nemme at lave.

Du skal blot skære de friske rabarber i skiver, hvorefter de trækker i den lækre sukkerlage med ægte vanilje.

De skal blot stå på køl i et døgns tid, og så er de klar til servering. Brug dem til desserter, i salater, på yoghurt og meget andet godt. Se også hvordan du laver bagte rabarber.

Opskrift på råsyltede rabarber

Syltede rabarber (opskrift på råsyltede rabarber med vanilje)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
På køl: 1 dag d
Samlet tid: 1 dag d 10 minutter min
Her er min opskrift på syltede rabarber med vanilje. De råsyltede rabarber er nemme at lave, og de kan anvendes på utallige måder.
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g rabarber i 1 cm. tykke skiver
  • 3 dl vand
  • 100 g rørsukker
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Til syltede rabarber starter du med at skylle 200 g rabarber fri for jord, hvorefter de skæres i skiver på ca. 1 centimeters tykkelse. Husk. at den nederste del på en rabarberstængel er den bedste, så brug så meget som muligt af roden.
  2. I en lille gryde kommes3 dl vand og 100 g rørsukker.
  3. Flæk 1 vaniljestang og skrab kornene ud, og kom vaniljekorn og vaniljestang i gryden.
  4. Kog op og rør rundt indtil sukkeret netop er opløst.
  5. Kom rabarberstykkerne i en skål eller et sylteglas, og hæld sukkerlagen over. Put også gerne vaniljestangen ved.
  6. Lad de råsyltede rabarber trække på køl i mindst et døgn.

Næringsindhold

Kalorier110kcalKulhydrater27gProtein0.5gFedt0.4gMættet fedt0.03gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.02gNatrium6mgKalium145mgKostfibre1gSukker26gVitamin A51IUVitamin C4mgCalcium46mgJern0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan eventuelt lave en stor portion så du altid har syltede rabarber i dit køkken.

Holdbarhed

Råsyltede rabarber kan holde sig mindst 4 uger i køleskabet, også uden at tilføje Atamon.

Husk blot at skylle glasset grundigt med kogende vand inden du kommer rabarber og lage i det.

Se også mine opskrifter på:

Rabarberkage (bedste opskrift på kage med rabarber)

Rabarbercrumble (lækker crumble med rabarber)

Rabarbergrød - opskrift på lækker grød med rabarber

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 24, 2024 at 9:29 am

    Jeg håber du bliver glad for opskriften, og at då har lyst til også at komme med din anmeldelse her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required