Her er min opskrift på syltede rabarber med vanilje. De råsyltede rabarber er nemme at lave, og de kan anvendes på utallige måder.
Syltede rabarber en elsket klassiker i den danske sæson for rabarber, og de er utrolig nemme at lave.
Du skal blot skære de friske rabarber i skiver, hvorefter de trækker i den lækre sukkerlage med ægte vanilje.
De skal blot stå på køl i et døgns tid, og så er de klar til servering. Brug dem til desserter, i salater, på yoghurt og meget andet godt. Se også hvordan du laver bagte rabarber.
Opskrift på råsyltede rabarber

Syltede rabarber (opskrift på råsyltede rabarber med vanilje)
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Til syltede rabarber starter du med at skylle 200 g rabarber fri for jord, hvorefter de skæres i skiver på ca. 1 centimeters tykkelse. Husk. at den nederste del på en rabarberstængel er den bedste, så brug så meget som muligt af roden.
- I en lille gryde kommes3 dl vand og 100 g rørsukker.
- Flæk 1 vaniljestang og skrab kornene ud, og kom vaniljekorn og vaniljestang i gryden.
- Kog op og rør rundt indtil sukkeret netop er opløst.
- Kom rabarberstykkerne i en skål eller et sylteglas, og hæld sukkerlagen over. Put også gerne vaniljestangen ved.
- Lad de råsyltede rabarber trække på køl i mindst et døgn.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Du kan eventuelt lave en stor portion så du altid har syltede rabarber i dit køkken.
Holdbarhed
Råsyltede rabarber kan holde sig mindst 4 uger i køleskabet, også uden at tilføje Atamon.
Husk blot at skylle glasset grundigt med kogende vand inden du kommer rabarber og lage i det.
Se også mine opskrifter på:
Rabarberkage (bedste opskrift på kage med rabarber)
Rabarbercrumble (lækker crumble med rabarber)
Rabarbergrød - opskrift på lækker grød med rabarber
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Jeg håber du bliver glad for opskriften, og at då har lyst til også at komme med din anmeldelse her.