Her er min opskrift på syltede rabarber med vanilje. De råsyltede rabarber er nemme at lave, og de kan anvendes på utallige måder.
Syltede rabarber en elsket klassiker i den danske sæson for rabarber, og de er utrolig nemme at lave.
Du skal blot skære de friske rabarber i skiver, hvorefter de trækker i den lækre sukkerlage med ægte vanilje.
De skal blot stå på køl i et døgns tid, og så er de klar til servering. Brug dem til desserter, i salater, på yoghurt og meget andet godt. Se også hvordan du laver bagte rabarber.
Opskrift på råsyltede rabarber
Syltede rabarber (opskrift på råsyltede rabarber med vanilje)
Ingredienser
- 200 g rabarber - i 1 cm. tykke skiver
- 3 dl vand
- 100 g rørsukker
- 1 vaniljestang
Fremgangsmåde
- Til syltede rabarber starter du med at skylle 200 g rabarber fri for jord, hvorefter de skæres i skiver på ca. 1 centimeters tykkelse. Husk. at den nederste del på en rabarberstængel er den bedste, så brug så meget som muligt af roden.
- I en lille gryde kommes3 dl vand og 100 g rørsukker.
- Flæk 1 vaniljestang og skrab kornene ud, og kom vaniljekorn og vaniljestang i gryden.
- Kog op og rør rundt indtil sukkeret netop er opløst.
- Kom rabarberstykkerne i en skål eller et sylteglas, og hæld sukkerlagen over. Put også gerne vaniljestangen ved.
- Lad de råsyltede rabarber trække på køl i mindst et døgn.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan eventuelt lave en stor portion så du altid har syltede rabarber i dit køkken.
Holdbarhed
Råsyltede rabarber kan holde sig mindst 4 uger i køleskabet, også uden at tilføje Atamon.
Husk blot at skylle glasset grundigt med kogende vand inden du kommer rabarber og lage i det.
Se også mine opskrifter på:
Rabarberkage (bedste opskrift på kage med rabarber)
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Jeg håber du bliver glad for opskriften, og at då har lyst til også at komme med din anmeldelse her.