• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sylte - hjemmelavet, klassisk sylte af nakkefilet

Sylte - hjemmelavet, klassisk sylte af nakkefilet

Sylte
Hjemmelavet sylte er helt fri for mærkelige tilsætningsstoffer og mel. Her er kødet kogt i en suppe, og den smager af jul og hygge sammen med rødbeder og sennep. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.

Opdateret:  30. oktober 2023 - Udgivet:  7. november 2021

Del gerne:
273
SHARES
FacebookMessenger273PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sylte med sennep og rødbeder hører til julefrokosten. Her får du opskriften på den lækreste sylte, der er lavet af nakkefilet og stegeflæsk.
  2. Opskrift på sylte
  3. Sylte
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
Gå til opskrift

Sylte med sennep og rødbeder hører til julefrokosten. Her får du opskriften på den lækreste sylte, der er lavet af nakkefilet og stegeflæsk.

Sylte deler vandene. Nogen elsker det og glæder sig over juletidens første syltemad med rødbeder og sennep. Andre hader det.

Jeg tror nu, at de fleste sylte-modstandere holder sig fra den, fordi de ved, at den traditionelt er lavet på et grisehoved.

Men man kan sagtens lave en rigtig god sylte med nakkefilet og svær eller flæsk. Og det er lige præcis det, du får opskriften på her.

Se også disse opskrifter:

  • Hjemmelavet karrysild
  • Den bedste fiskefilet
  • Hjemmelavet leverpostej
  • Sønderjysk surrib

Opskrift på sylte

Sylte

Sylte

Sylte med sennep og rødbeder hører til julefrokosten. Her får du opskriften på den lækreste sylte, der er lavet af nakkefilet og stegeflæsk.
Bedømmelse
4.9 fra 22 stemmer
RetJul
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 15 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 1,2 kg nakkefilet - svinekød
  • 400 g flæsk - eller svær
  • vand - så det dækker kødet
  • 1 spsk salt
  • 3 nelliker - hele
  • 8 peberkorn
  • 1 bundt persille
  • 2 stk laurbærblade
  • 1,5 løg - store både
  • 1 gulerod - delt i fire stykker

Sylten

  • 2 spsk eddike
  • 1 tsk allehånde
  • 1 løg - finthakket
  • 5 blade husblas

Fremgangsmåde

  • Skær kødet i store stykker og kom det i en gryde. Hæld koldt vand over, så det lige dækker.
  • Bring vandet i kog, sørg for at skumme godt, og lad kødet koge videre en halv times tid, hvor du af og til skummer.
  • Skær guleroden i fire stykker, del løgene i både og kom dem i gryden. Skyl persillen og tilsæt den sammen med hele nelliker, allehånde, peberkorn og laurbærblade, Kog videre på lav varme i to timer.
  • Nu tager du kødet op ad suppen, tilsætter lidt eddike og lader suppen koge videre i en times tid. Smag til med salt og peber og si herefter suppen.

Selve sylten

  • Sæt husblas i blød i koldt vand i ti minutter. Når de er udblødte, vrider du dem og rører dem godt rundt i den siede suppe.
  • Hak et løg fint, hæld dem ned i suppen og rør godt rundt.
  • Skær kødet i tern eller riv dem fra hinanden, så de bliver til trevlede stykker. Læg kødet ned i suppen og rør rundt.
  • Kom indholdet ned i tre aluforme a 0,5 liter eller en rugbrødsform. Rør lidt rundt, så kødet bliver fordelt. Læg låg på og sæt i køleskab.
  • Efter et halvt døgn i køleskabet, er din hjemmelavet sylte klar til at blive spist på en skive rugbrød.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
480
% Daglig værdi*
Fedt
 
33
g
51
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
15
g
Kolesterol
 
131
mg
44
%
Natrium
 
971
mg
42
%
Kalium
 
734
mg
21
%
Kulhydrater
 
4
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
40
g
80
%
Vitamin A
 
1294
IU
26
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Holdbarheden er en uge i køleskab. Du kan godt fryse sylte, men gelatinen bliver blød af det.

Så når du har optøet, skal du varme den op i ca. 10 minutter ovnen for derefter at køle den ned. Så er den fin igen.

Server sylten til godt rugbrød, hjemmelavede syltede rødbeder og en stærk sennep.

Hvis du skal gå hele vejen, kan du smøre brødet med hjemmelavet krydderfedt.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Johnny Green

    december 06, 2023 at 12:32 pm

    "lader suppen koge videre i en times tid" - betyder det uden låg for at koge suppen ind?

    Svar
  2. christian høj

    november 26, 2023 at 8:51 am

    hvad præcis er meningen med de 400 g flæsk ??? skal de bare koge med eller skal de bruges i selve sylten ?

    Svar
  3. Klavs

    december 10, 2021 at 4:05 pm

    Smager rigtig rigtig godt.
    Nem at lave

    Svar
  4. Kasper

    november 09, 2021 at 8:18 am

    Hvad betyder 400 gram flæsk eller svær? Er det skiver flæsk som til stegt flæsk og er svær bare flæskesvær eller?

    Bh

    Kasper

    Svar
    • Danni

      december 28, 2022 at 3:38 pm

      Det vil jeg også gerne vide

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required