• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svinemørbrad med honning

Svinemørbrad med honning

billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
En lækker svinemørbrad med honning og soja, og den kan enten tilberedes på panden eller grillen ved direkte varme. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  31. maj 2023 - Udgivet:  31. maj 2023

Del gerne:
649
SHARES
FacebookMessenger649PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på lækker svinemørbrad med honning og soja. Mørbraden kan enten grilles eller pandesteges, og glaseres med honning og soja.
  2. Opskrift på svinemørbrad med honning
  3. Svinemørbrad med honning
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Opskrift på lækker svinemørbrad med honning og soja. Mørbraden kan enten grilles eller pandesteges, og glaseres med honning og soja.

Svinemørbrad med honning og soja er virkelig en lækker måde at tilberede mørbraden på.

Den pandesteges eller grilles, og til sidst tilberedes mørbraden færdig med den lækre honning- og sojamarinade, som pensles på.

Normalt vil jeg sige, at en stor svinemørbrad er nok til fire personer, men denne mørbrad smager altså godt, så hvis I er meget kødglade, kan der måske med fordel tilberedes to af dem.

I så fald laves portionen med honning- og sojamarinade slevfølgelig dobbelt så stor. For den skal der ikke spares på.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Pandestegt svinemørbrad
  • Sennepsglaseret svinemørbrad
  • Mørbrad med honning og sennep
  • Asiatisk mørbrad

Opskrift på svinemørbrad med honning

billederesultat for svinemørbrad med honning og soja

Svinemørbrad med honning

Opskrift på lækker svinemørbrad med honning og soja. Mørbraden kan enten grilles eller pandesteges, og glaseres med honning og soja.
Bedømmelse
4.6 fra 33 stemmer
RetAftensmad
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - afpudset og halveret
  • olivenolie - til pensling af kødet
  • salt og friskkværnet peber

Honning og sojamarinade

  • 3 spsk akaciehonning
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 tsk oregano - tørret

Fremgangsmåde

  • Svinemørbrad afpudses for sølvsene og fedt. Del derefter mørbraden på midten, da kødet så er nemmere at stege på panden. Ønsker du at grille en hel svinemørbrad med honning og soja, ja så skal den naturligvis ikke deles.
  • Pensl mørbraden med olivenolie.
  • Honning og soja røres sammen med lidt friskpresset citronsaft og oregano.
  • Pandestegning: De to halve stykker svinemørbrad brunes af ved en god varme, hvorefter der skrues ned på middel. Steges ca. 10 minutter, hvor mørbradstykkerne vendes nogle gange undervejs.
  • Pensles så med honning- og sojamarinaden, og steges færdige i yderligere 4-5 minutter, hvor mørbraden vendes jævnligt og pensles hver gang.
  • På grill: Svinemørbraden grilles ved en direkte varme, og den samlede grilltid er ca. 15 minutter. De sidste fem minutter pensles med marinaden. Under hele grilltiden vendes mørbraden løbende, og der pensles generøst.
  • Når mørbraden er færdigstegt - uanset om du har pandestegt eller grillet den - krydres med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
298
% Daglig værdi*
Fedt
 
12
g
18
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
98
mg
33
%
Natrium
 
1163
mg
51
%
Kalium
 
631
mg
18
%
Kulhydrater
 
14
g
5
%
Kostfibre
 
0.3
g
1
%
Sukker
 
13
g
14
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
12
IU
0
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdigstegte svinemørbrad med honning og soja kan med fordel lige trække/hvile fem minutter før udskæring.

Svinemørbraden kan eks. serveres sammen med en lækker speltsalat og spidskål med æble.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jakob

    maj 21, 2022 at 10:37 pm

    Er det muligt at tilberede den i ovn?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required