• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter

Pandestegt svinemørbrad med fennikel og kikærter

svinemørbrad med fennikel
Svinemørbrad med fennikel er en lækker og nem ret, der virkelig smager godt. For at give retten fylde kommes en dåse kikærter i, og hele retten laves på en stor pande. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  14. oktober 2019 - Udgivet:  30. marts 2019

Del gerne:
35
SHARES
FacebookMessenger35PinterestEmailRedditSMS

Her får du min opskrift på en helstegt svinemørbrad med fennikel. Mørbraden steges på en pande sammen med fennikel, kikærter og en lækker sovs.

Svinemørbrad med fennikel er en skøn opskrift på mørbrad i pande.

Her laves hele retten i en stor pande, og det er en rimelig nem og hurtig opskrift.

Og hvis du tænker, at fennikel ikke lige er mig. Fennikel smager jo af lakrids, så fy føj.

Nej, det skal du ikke være bange for. Fennikelen steges nemlig først næsten mør på panden, og derefter i flødesovsen. Og det tager altså den der lakridssmag som nogle ikke er så glade for.

Så derfor kan du roligt kaste dig over svinemørbrad med fennikel - den bliver du glad for.

Og stegetiden her passer som regel fint, men for en sikkerheds skyld kan du måle kernetemperaturen med et stegetermometer.

Tag svinemørbraden af når den når de 65 grader - eller lige under. Så er den perfekt rosa, og på ingen måde rød.

Nyd i øvrigt også kikærterne, der passer perfekt til mørbrad og fennikel.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Her kan du i øvrigt også se min opskrift på en sticky svinemørbrad. Det er også klassemad.

Ingredienser til svinemørbrad med fennikel

1 svinemørbrad
1 fennikel
1 rødløg
3 fed hvidløg
1 deciliter hvidvin
2,5 deciliter fløde
1 bouillonterning
1 dåse kikærter
Frisk timian
Salt og peber

Frengangsmåde

  1. Svinemørbraden afpudses. Det betyder at sølvsenen skæres fra med en skarp kniv, og øvrigt fedt fjernes. Gnid den grundigt med salt.
  2. Skær det nederste af roden på fennikelen af, og snit den derefter i tynde både. Rødløg skæres i grove både og hvidløgsfed i tynde skiver.
  3. Varm en stor stegepande op og kom en lille klat smør i. Når smørret er brust af kommes svinemørbraden på.  Brun den godt på alle sider, krydr med peber og læg til side.
  4. Kom en god klat smør mere på panden, skru ned til middel varme og læg den snittede fennikel på. Steg nu fennikel stykkerne i cirka 10 minutter indtil de er er næsten møre.
  5. Kom så rødløg og hvidløg ved og steg et par minutter mere.
  6. Hæld hvidvin ved og lad det lige koge en anelse ind.
  7. Tilsæt fløden og en smuldret bouillonterning.
  8. Hæld vandet fra kikærterne i dåsen og kom dem på panden sammen med finthakket frisk timian. Vend det forsigtigt rundt.
  9. Læg svinemørbraden øverst, og klem den let ned.
  10. Læg et låg på og steg nu videre ved en middel varme eller lidt lavere i cirka 15 minutter, så svinemørbraden er let rosa indvendigt. Vend gerne lige mørbraden halvvejs. Kernetemperaturen på en svinemørbrad skal være 65 grader eller lige under.

Servering

Svinemørbrad med fennikel kan serveres som den er.

Tag mørbraden op af panden og læg den på et skærebræt. Skær kødet i skiver og læg dem tilbage på panden. Som du kan se på billedet.

Serveres gerne med et stykke nybagt grydebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Suro

    april 01, 2019 at 10:26 am

    Hej Holger, jeg er desvärre en af de mennesker, der ikke bryder sig om linser eller tørrede bønner. Hvad kan jeg bruge i stedet,.? .?

    Svar
    • Madensverden.dk

      april 01, 2019 at 2:18 pm

      Hej Suro

      Det er da helt ok. Der kan eventuelt tilsættes ærter, små stykker gulerødder eller kartofler. Det bliver også godt.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her