• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Svinemørbrad i flødesovs med løg og champignon

svinemørbrad i flødesovs
Svinemørbrad i flødesovs er en virkelig velsmagende middagsret, hvor du tilbereder mørbrad i et fad med en lækker flødesovs, champignon og løg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  8. september 2023

Del gerne:
696
SHARES
FacebookMessenger696PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Svinemørbrad i flødesovs er en super nem og særdeles lækker ret til aftensmad. Mørbraden får selskab af champignon og karamelliserede løg.
  2. Opskrift på svinemørbrad i flødesovs
  3. Svinemørbrad i flødesovs med løg og champignon
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.8 fra 68 stemmer
Gå til opskrift

Svinemørbrad i flødesovs er en super nem og særdeles lækker ret til aftensmad. Mørbraden får selskab af champignon og karamelliserede løg.

Den her opskrift på svinemørbrad i flødesovs er en både populær, nem og meget velsmagende ret, som samtidig heller ikke tager ret lang tid at lave.

Mørbraden deles nemt i bøffer, som derefter brunes af. Tilsvarende steger du de karamelliserede løg og champignon, og det hele samles i et fad, som skal have 20 minutter i ovnen. En lækker udgave af mørbrad i fad.

Og mens dine mørbradbøffer tilberedes i flødesovsen, kan du rydde køkkenet og lave tilbehør.

Retten er lækker som hverdagsmad og weekendmad, men du kan bestemt også godt være bekendt at servere den som gæstemad.

Opskrift på svinemørbrad i flødesovs

svinemørbrad i flødesovs

Svinemørbrad i flødesovs med løg og champignon

Svinemørbrad i flødesovs er en super nem og særdeles lækker ret til aftensmad. Mørbraden får selskab af champignon og karamelliserede løg.
Bedømmelse
4.8 fra 68 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad - delt i otte lige store bøffer, afpudses
  • smør - til stegning
  • 1 stort løg - halveret og snittet i tynde skiver
  • 1 spsk balsamico - eller anden mørk eddike
  • 1 spsk sukker
  • 200 g champignon - i skiver
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 3 spsk ketchup
  • 1 potte timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og find et ildfast fad frem, som smøres med lidt olie.
  • Svinemørbrad skæres ud i otte nogenlunde lige store mørbradbøffer. Skær derefter sølvsene og fedt af bøfferne.
  • Brunes ved en god varme i smør på en pande, og krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges derefter i fadet.
  • Kom en klat smør mere på panden og sauter nu løg ved middel varme. Når løgene er blevet lidt bløde, tilsættes lidt balsamico og sukker. Lad det karamellisere lidt, og det tager blot et par minutter. Husk at røre undervejs.
  • Fordel løgene over mørbradbøfferne i fadet.
  • Stil panden tilbage på kogepladen og rist nu champignonskiverne grundigt. De skal have en god farve. Kom så madlavningsfløde ved sammen med ketchup og lidt finthakket timian.
  • Lad din flødesovs creme lidt ind, og smag den til med salt og friskkværnet peber.
  • Fordel champignon med flødesovs over bøffer og løg.
  • Drys lidt mere timian over din svinemørbrad med flødesovs, og stil den i ovnen i 20 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
250
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Svinemørbrad i flødesovs med champignon og løg serveres straks.

Tilbehør kan være alt fra en blød kartoffelmos til kogte ris, og dertil en lækker spidskålssalat med æble og avocado.

Se også disse opskrifter med svinemørbrad:

Helstegt svinemørbrad i ovn uden sølvpapir

Lækker opskrift på sennepsglaseret svinemørbrad

Sådan laver du den populære mørbradgryde

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jonna Nybølle

    december 06, 2024 at 9:29 am

    Kan retten fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 06, 2024 at 9:42 am

      Hej Jonna
      Ja, det kan den sagtens. Sovsen kan dog risikere at skille en smule, men det har ingen betydning for smagen.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jacqueline

    oktober 14, 2024 at 10:55 pm

    Opskriften udvidet med en lag stegt bacon i tern. Kan anbefales, gav en intens god smag.

    Svar
  3. Karen

    august 11, 2024 at 8:02 pm

    Smager fantastisk godt og nem at lave. Sikker succes når ungerne kommer

    Svar
  4. Wivi Larsen

    november 16, 2022 at 10:26 pm

    Smagte godt men næste gang skal det ikke stå 20 min. i ovnen for den blev lidt tør.

    Svar
  5. Bente Haagensen

    maj 22, 2022 at 10:27 pm

    Smagte skønt, tak for mad.

    Svar
  6. Birgit Jespersen

    august 20, 2021 at 8:30 am

    Lyder rigtig lækker den skal jeg bestemt have prøvet til mine naboer

    Svar
  7. Holger G.

    marts 20, 2021 at 9:11 am

    UHM SER GODT UD DEN VIL JEG LAVE HER TIL WEKENDEN

    Svar
  8. Ingelise

    marts 20, 2021 at 9:11 am

    Denne ret har jeg lige lavet med susenes husk at bruge smør og fløde og pynt med sprød Bacon og små kartofler med skral på til umum

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 20, 2021 at 9:17 am

      Dejligt at høre, Ingelise - det lyder rigtig godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required