• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svinekotelet med skaft

Svinekotelet med skaft

billede til svinekotelet med skaft
Lækker opskrift på svinekotelet med skaft, som vi langtidssteger i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  13. februar 2025 - Udgivet:  16. juni 2015

Del gerne:
286
SHARES
FacebookMessenger286PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på svinekotelet med skaft, der er langtidsstegt i ovnen. Lækker aftensmad med super møre koteletter, og lavet med en sky af fond og salvie.
  2. Opskrift på svinekotelet med skaft
  3. Svinekotelet med skaft - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Min opskrift på svinekotelet med skaft, der er langtidsstegt i ovnen. Lækker aftensmad med super møre koteletter, og lavet med en sky af fond og salvie.

Svinekotelet med skaft er en lækker ret, og med denne fremgangsmåde bliver kødet meget mørt.

Den er nem at lave, og du skal købe koteletter med ben, der også kaldes skaftkoteletter.

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Koteletter i fad
  • Nakkekoteletter i flødesovs
  • Koteletter med spinat og broccoli

Opskrift på svinekotelet med skaft

billede til svinekotelet med skaft

Svinekotelet med skaft - nem opskrift

Min opskrift på svinekotelet med skaft, der er langtidsstegt i ovnen. Lækker aftensmad med super møre koteletter, og lavet med en sky af fond og salvie.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 4 svinekotelet - med skaft - cirka 300 gram stykket
  • 2 dl bouillon - kraftig kyllinge- eller hønsefond
  • 2 tsk paprika
  • 8 blade salvie - snittet i mindre skiver
  • 1 kvist rosmarin
  • salt og friskkværnet peber
  • smør - til stegning
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft.
  • Smelt smør på en rigtig godt varm pande, og lad det blive nøddebrunt. Det nøddebrune smør giver en god smag til dine svinekoteletter. Pas dog på at smørret ikke branker!!
  • Kom dine svinekoteletter på panden, og brun dem hurtigt et minuts tid på hver side. Du kan nok kun bruge to ad gangen.
  • Tag hver svinekotelet med skaft over i et ildfast fad.
  • Kom kyllingefond på panden sammen med paprika, lad det bare lige koge op.
  • Hæld så fonden over koteletterne i fadet.
  • Nip rosmarin-bladene og drys dem hen over koteletterne - det samme gør du med salvien. Kryds med salt og peber, overdæk med sølvpapir, og kom fadet ind i ovnen.
  • Langtidssteg nu svinekoteletterne i cirka en time ved 200 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
470
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
201
mg
67
%
Natrium
 
896
mg
39
%
Kalium
 
1127
mg
32
%
Kulhydrater
 
1
g
0
%
Kostfibre
 
0.2
g
1
%
Sukker
 
0.2
g
0
%
Protein
 
65
g
130
%
Vitamin A
 
97
IU
2
%
Vitamin C
 
3
mg
4
%
Calcium
 
25
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Tag koteletterne ud - og lad dem hvile fem minutter inden servering.

Skyen kan fint bruges til nye kartofler eller andet tilbehør. Du kan også vælge, at koge skyen op, tilsætte fløde og evt. jævne til en sovs.

Bliver sovsen for tyk, kan du tilsætte mere vand eller fond.

Smag den til med salt, friskkværnet peber og lidt gastrik.

Serveres med råstegte kartofler og en lækker spidskålssalat med æble og avocado.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 13, 2025 at 1:03 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne her hvad du synes om den.

    Svar
  2. June

    juni 14, 2023 at 2:18 pm

    Jeg havde tænkt at afprøve denne opskrift i aften - almindelig ovn eller varmluft? 🙂

    Svar
  3. Palle H

    januar 02, 2019 at 1:47 pm

    Det er en fantastisk opskrift!

    Vi har lavet den flere gange. Og det spiller bare!
    I dag vil jeg prøve, at lave den med alm nakkekotelleter. (4 stk)
    Dog vil jeg justere tiden, til mellem 30 og 40 min, der er jo ikke ben på.

    Måske Grethe har haft fire koteletter, så ovn-tiden skulle forlænges lidt?
    Ved det ikke, men denne er en ‘keeper’ 👍🏻

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 02, 2019 at 3:11 pm

      Hej Palle

      Mange tak for tilbagemeldingen - det er jeg glad for at høre. Det er faktisk også min favorit, når jeg skal lave koteletter - for de bliver altid møre.

      De bedste hilsner - og godt nytår

      Holger

      Svar
  4. Grethe Jensen

    december 23, 2016 at 7:16 pm

    Jeg har lavet koteletter med skaft.
    Men efter en time i ovnen var de overhovedet ikke gennemstegte, de var helt røde ved benene.
    Er det en fejl i opskriften eller er det sådan de skal være.
    Jeg havde forventet at kødet skulle være super mørt og ikke rødt.

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      december 23, 2016 at 7:53 pm

      Hej Grethe
      Tak for tilbagemeldingen, det er altid rart med respons på opskrifterne.
      Men det lyder mærkeligt, at koteletterne ikke skulle være gennemstegte. Selv ved benet. Jeg bruger præcis denne fremgangsmåde, og de bliver altid møre og velstegte.
      Svinekød skal nemlig ikke være rødt.
      Selvfølgelig kan der være forskel på udskæringerne, men det burde ikke betyde så meget. Og en time i ovnen er lang tid, så det er mystisk.
      Og det er denne opskrift jeg bruger hver gang - uden problemer.
      Beklager. Med ønsket om en god jul
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required