• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sous vide

Svinekæber sous vide

billederesultat for svinekæber sous vide
Svinekæber sous vide er en lækker måde at tilberede grisekæber på. Med denne metode får du et meget mørt stykke kød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  4. december 2019

Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er opskriften på svinekæber sous vide. Inklusiv den korrekte tid og temperatur i vandbadet, og du får ikke mere møre grisekæber end disse.
  2. Opskrift på svinekæber sous vide
  3. Svinekæber sous vide med tid og temperatur
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.8 fra 20 stemmer
Gå til opskrift

Her er opskriften på svinekæber sous vide. Inklusiv den korrekte tid og temperatur i vandbadet, og du får ikke mere møre grisekæber end disse.

Svinekæber sous vide er noget af det møreste kød, som du kan tilberede.

I forvejen er grisekæber et fantastisk stykke kød, som er nem at tilberede til perfektion, men du endnu mere ud af det efter en lang tur i sous vide-maskinen.

Jo, tilberedningstiden er lang, men svinekæberne passer sig selv og det er hele ventetiden værd.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og jeg behøver vel næsten ikke at sige, at grisekæberne er fremragende som gæstemad.

Se også mine opskrifter på:

  • Portvinsbraiserede svinekæber
  • Svinekæber i gryde
  • Culotte sous vide

Opskrift på svinekæber sous vide

billederesultat for svinekæber sous vide

Svinekæber sous vide med tid og temperatur

Her er opskriften på svinekæber sous vide. Inklusiv den korrekte tid og temperatur i vandbadet, og du får ikke mere møre grisekæber end disse.
Bedømmelse
4.8 fra 20 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 2 days days
Samlet tid: 2 days days 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 8 svinekæber - cirka 800 gram
  • salt og friskkværnet peber
  • paprika

Til sauce

  • 2 dl rødvin
  • 2 dl oksefond
  • 1 håndfuld timian
  • 1 spsk majsstivelse

Fremgangsmåde

  • Svinekæberne afpudses - eller bed din slagter om at gøre det. Slagteren er jo en fagmand, så det har han styr på.
  • Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og lidt paprika. Du kan også lægge et par kviste frisk timian ved kødet.
  • Vakuumpak grisekæberne i to poser. De kan også vakuumeres i med to svinekæber i hver pose, så du laver fire poser. Det er op til dig.
  • Gør din sous vide klar, og varm op til 62 grader.
  • Nu skal dine svinekæber sous vide have 48 timer ved de 62 grader, hvor de jo bare passer sig selv.
  • En halv time før du skal spise det møre kød, koges to deciliter rødvin ind sammen med to deciliter oksefond og lidt frisk timian. Reduceres til næsten halv mængde, og smages til med salt og peber.
  • Du kan vælge at jævne saucen med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, eller lade være.
  • De tilberedte svinekæber pakkes ud og kommes ned i den sauce, og varmes med i 2-3 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
244
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
84
mg
28
%
Natrium
 
859
mg
37
%
Kalium
 
540
mg
15
%
Kulhydrater
 
3
g
1
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
0.5
g
1
%
Protein
 
27
g
54
%
Vitamin A
 
18
IU
0
%
Vitamin C
 
0.4
mg
0
%
Calcium
 
17
mg
2
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Svinekæber sous vide serveres nu sammen med en rigtig kartoffelmos og en lækker gulerodssalat.

Sværere er det ikke at lave svinekæber i verdensklasse.

Har du ikke så lang tid til at lave grisekæberne i sousvide, kan du nøjes med 12 timer ved 74 grader. Det giver også et godt resultat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kristina

    oktober 03, 2020 at 8:08 pm

    Hej. Skal svinekæberne have 48 timer ved 62 grader?
    Er i øvrigt vild med dine opskrifter

    Mvh Kristina

    Svar
    • Gitte Sørensen

      august 06, 2021 at 3:25 pm

      Hej
      Det undrer mig, at du i denne opskrift skriver, at svinekæberne skal have 48 timer, når der i din tabel oversigt står 15 timer. Hvad skyldes det?
      Vh
      Gitte

      Svar
  2. tage

    december 08, 2019 at 11:07 am

    Tak for alle dine gode opskrifter kan jeg få dig til at anbefale en sause vide
    da jeg nødig vil fejlinvastere da man jo ikke som pensionist har mange kroner
    at slå til søren med
    V.H. tage

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required