• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Hvad er svinekæber? Få fakta og opskrifter her

Hvad er svinekæber? Få fakta og opskrifter her

Billede med svinekæber.
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2025 - Udgivet: 5. maj 2025

For ikke så længe siden blev stort set alle svinekæber fra slagterierne sendt ud af Danmark, for det var ikke noget vi ønskede at sætte tænderne i.

Den udvikling er vendt. Plus en hel del mere.

Faktisk er svinekæber nu blevet så populære, at de ofte serveres som gæstemad i de danske hjem, og mange restauranter har kæbeklumperne på menuen.

Det er med andre ord blevet in, at spise svinekæberne i Danmark.

Fakta

Svinekæber kaldes også svinekæbeklumper, og sidder på grisens kinder.

Der er tale om en muskel, og dermed rimeligt hårdt stykke kød, som til gengæld er utrolig taknemmelig at tilberede.

Faktisk kan det ikke gå galt, når blot du giver det tid nok.

Sølvsene

Når du køber svinekæberne hos slagteren eller i supermarkedet, kan du være heldig at svinekæberne er afpudsede. Altså at slagteren har fjernet sølvsenen.

Det er faktisk lidt som på en svinemørbrad, hvor sølvsenen også fjernes med en skarp kniv.

På sammen måde sidder der en tynd og sølvagtig sene på forsiden af kæberne, og den skal altså væk. Den er ikke rar at tygge på efter tilberedning.

Tilberedning

Svinekæberne er som sagt nemme at tilberede. Og de er fremragende at braisere i eksempelvis lidt øl, eller som en god simreret.

Svinekæberne brunes først af i lidt fedtstof, hvorefter kan steges på flere måder.

Du kan lave dem i gryde, i ovn, i stegeso og de kan sågar også sagtens grilles.

En af de mest populære metoder er, at stege svinekæberne i en meget mørk øl, og gerne en porter. Men du kan også anvende rødvin eller blot en god fond.

Endelig kan du også lave svinekæber i flødesovs, hvor svinekæberne brunes af, og steges simrer varme i en gryde eller stegeso med skalotteløg, gulerødder og fløde.

Her kan du se hvordan du langtidssteger svinekæberne i ovnen. Den tager nogle timer.

Og her er en lidt hurtigere opskrift på tilberedning af svinekæberne i gryde. Her er kæberne kogt i madeira.

Tilbehør

Jeg synes den bedste tilbehør til svinekæberne er en gammeldags opskrift på kartoffelmos.

Sauterede grøntsager eller spinat er også lækkert tilbehør.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Forsiden lige nu

Vandbakkelse med hyldeblomstskum
Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage→ Se opskriften
Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
billede med rabarberdrøm
Rabarberdrøm med bagt marengs→ Se opskriften
billede med franskbrød
Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift→ Se opskriften
Hævemidler
Hævemidler - nem guide til de forskellige slags→ Se opskriften
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater→ Se opskriften
billede med grillet asparges med parmaskinke
Grillet asparges med parmaskinke→ Se opskriften
En virkelig lækker jordbærsalat, der er en salat med jordbær, en napolitana salatblanding og ristede pinjekerner.En rigtig sommersalat. Foto: Madensverden.dk.
Jordbærsalat - salat med jordbær og pinjekerner→ Se opskriften
billederesultat for champagnesorbet
Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine→ Se opskriften
billederesultat for landstykker
Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her