• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Svensk pølseret i ovn (med kartofler, løg og pølser)

svensk pølseret i ovn
Du kan med fordel lave en rigtig lækker svensk pølseret i ovn. Med masser af kartofler, pølser og løg. Pølseretten er samtidig nem at tilberede. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  2. april 2023

Del gerne:
561
SHARES
FacebookMessenger561PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Svensk pølseret i ovn (med kartofler, løg og pølser)
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
4.7 fra 22 stemmer
Gå til opskrift

Svensk pølseret i ovn kan meget hurtigt blive en af dine nye livretter, for pølseretten smager altså fantastisk godt.

Det er en klassisk pølseret med pølser, kartofler og løg, men altså bare tilberedt i ovnen, og det bliver denne populære familieret altså ikke dårligere af. Tværtimod.

Et par tips til opskriften: Husk at købe gode pølser, da de jo er en vigtig del af opskriften og retten. Tjek eventuelt lige vores smagstest af pølser, og se hvilke pølser der er bedst i test.

Og husk også at skære kartoflerne ud i små tern, der ikke skal være meget større end en centimeter på hvert led. Så er du sikker på at kartoflerne er møre når retten er færdig i ovnen.

Opskriften er beregnet til fire personer, og der bør være rigeligt. En rest varmes til frokost dagen efter. Se også min opskrift på klassisk svensk pølseret.

Opskrift

svensk pølseret i ovn

Svensk pølseret i ovn (med kartofler, løg og pølser)

Kan man lave svensk pølseret i ovn? Det kan du sagtens, og her er min opskrift på den ovnstegte pølseret med kartofler, løg og pølser.
Bedømmelse
4.7 fra 22 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Pølser, løg og kartofler

  • 8 pølser - gerne grillpølser eller wienerpølser, i skiver
  • 4 løg - alm. størrelse, finthakket
  • Lidt olivenolie
  • Lidt smør
  • 1 kg kartofler - skrællet vægt, i tern

Væde og krydderier

  • 3 dl fløde
  • 4 dl mælk
  • 4 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • 140 g tomatpure - svarende til en dåse
  • 2 tsk sukker
  • salt og friskkværnet peber

Pynt

  • 1 bundt purløg - fintsnittet

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader over- og undervarme.
  • Find et stort ildfast fad frem - eller en god bradepande. Jeg plejer at bruge et fad på ca. 30 gange 25 centimeter.
  • Smør fadet med lidt olivenolie, og fordel pølser i skiver jævnt sammen med finthakkede løg.
  • Fordel nogle mindre klatter smør over pølser og løg. Jeg plejer at bruge ca. 30 gram smør.
  • Kom fadet i ovnen og giv det først 15 minutter.
  • Imens skæres kartofler i mindre tern. Du behøver normalt ikke at skrælle kartoflerne. Kartoffelternene skal ikke være større end cirka en centimeter på hvert led, for så kan de nå at blive tilberedte tilstrækkeligt i ovnen.
  • I en skål piskes fløde, mælk, paprika, karry, tomatpure, sukker, salt og peber sammen.
  • Efter de 15 minutter tages fadet ud af ovnen.
  • Fordel kartoflerne i fadet, og hæld fløde- og paprikasaucen over. Vend det rundt, så indholdet er ligeligt fordelt.
  • Så skal der laves svensk pølseret i ovn, og nu skal pølseretten have cirka 45 minutter midt i ovnen ved 200 grader over- og undervarme.
  • Du kan med fordel vende pølseretten rundt nogle gange undervejs, men ellers passer den sig selv.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
873
% Daglig værdi*
Fedt
 
57
g
88
%
Mættet fedt
 
27
g
169
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
160
mg
53
%
Natrium
 
1226
mg
53
%
Kalium
 
1826
mg
52
%
Kulhydrater
 
67
g
22
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
26
g
52
%
Vitamin A
 
1719
IU
34
%
Vitamin C
 
69
mg
84
%
Calcium
 
246
mg
25
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Svensk pølseret i ovn kan med fordel lige stå 5-10 minutter inden servering, da pølseretten altså er meget varm.

Pynt gerne retten med fintsnittet purløg, og servér eventuelt med en god salat med olie og eddike dressing. Eller en sund spidskålssalat med æble.

Se også mine populære opskrifter på:

Opskrift på nem og lækker pølseret med pasta i ovn

Pølsegryde - børnevenlig gryde med pølser og pasta

Svensk mørbrad med hasselback kartofler

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent koch

    september 27, 2023 at 4:34 pm

    Halløj, vi er et par unge--------pensionister som synes at vi har prøvet alt udi hjemmelavet mad, men alligevel er kørt lidt trætte i valget af retter. Svensk pølseret lyder braa, så det skal prøves med en dessert af verdens bedste æblekage. Mums.😇

    Svar
  2. Gitte

    august 21, 2021 at 7:47 pm

    Jeg kan huske svensk pølseret fra min barndom og det smager bare mega godt,

    Svar
  3. Britta

    marts 13, 2021 at 6:14 am

    nej tak, svensk pølseret skal ikke i ovnen

    Svar
  4. Hanne

    marts 13, 2021 at 6:14 am

    Det bliver helt perfekt i ovnen 👍 jeg laver dog lidt om på rækkefølgen ( kartofler, løg og væde ind først 15 min ) og derefter pølserne 😉

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required