Her er opskriften på en lækker svamperisotto, der laves med tørrede Karl Johan svampe. Friske svampe kan også anvendes, og du kan også bruge andre svampe.
Svamperisotto er en klassisk opskrift fra Italien, hvor risotto ris tilberedes med de lækre Karl Johan svampe.
Her er det tørrede svampe, men friske kan selvfølgelig også anvendes.
Opskriften er til fire personer.
Svamperisotto med Karl Johansvampe
Svamperisotto med tørrede Karl Johan svampe
Ingredienser
- 25 g Karl Johan svampe - tørrede
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 200 g risottoris
- 1 dl hvidvin
- 7 dl hønsebouillon
- 1 bundt persille
- 30 g smør
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- De tørrede svampe kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Lad det stå i en halv time, og tag så forsigtigt svampede op uden at hvirvle for meget rundt. Så ligger eventuelle rester af jord og snavs nemlig på bunden af skålen. Hak svampene let.
- Hønsebouillon laves og holdes varm.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres et par minutter i lidt olie i en varm gryde.
- Tilsæt så risotto ris og de opblødte Karl Johan svampe og lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.
- Nu tilfører du små mængder bouillon efterhånden som risene suger væsken til sig. Brug eventuelt en suppeske. Fortsæt indtil risene er næsten møre, og det tager cirka 20 minutter.
- Persille hakkes fint og smørret skæres i mindre tern. Rør persille og smør ind i svamperisottoen og smag den til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Ekstra tips
Den færdige svamperisotto kan være blød i konsistensen, men uden at være flydende. Sådan lidt cremet.
Når der kun skal anvendes 25 gram tørrede svampe i denne opskrift, så skyldes det simpelthen, at de tørrede svampe er langt mere koncentrerede i smagen end de friske.
Svamperisottoen serveres til en hel kylling i ovn, en god oksefilet eller den møre culotte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: