Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Svamperisotto med tørrede Karl Johan svampe

Svamperisotto med tørrede Karl Johan svampe

En lækker svamperisotto, der er lavet med tørrede Karl Johan svampe. Svamperisottoen kan spises som den er, eller anvendes som tilbehør til blandt andet kylling eller en culottesteg. Foto: Madensverden.dk.
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMS

Her er opskriften på en lækker svamperisotto, der laves med tørrede Karl Johan svampe. Friske svampe kan også anvendes, og du kan også bruge andre svampe.

Svamperisotto er en klassisk opskrift fra Italien, hvor risotto ris tilberedes med de lækre Karl Johan svampe.

Her er det tørrede svampe, men friske kan selvfølgelig også anvendes.

Opskriften er til fire personer.

Svamperisotto med Karl Johansvampe

Svamperisotto med tørrede Karl Johan svampe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Her er opskriften på en lækker svamperisotto, der laves med tørrede Karl Johan svampe. Friske svampe kan også anvendes, og du kan også bruge andre svampe.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 25 g Karl Johan svampe tørrede
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 7 dl hønsebouillon
  • 1 bundt persille
  • 30 g smør
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. De tørrede svampe kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Lad det stå i en halv time, og tag så forsigtigt svampede op uden at hvirvle for meget rundt. Så ligger eventuelle rester af jord og snavs nemlig på bunden af skålen. Hak svampene let.
  2. Hønsebouillon laves og holdes varm.
  3. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres et par minutter i lidt olie i en varm gryde.
  4. Tilsæt så risotto ris og de opblødte Karl Johan svampe og lad det svitse et par minutter.
  5. Tilsæt hvidvin og lad det koge ind.
  6. Nu tilfører du små mængder bouillon efterhånden som risene suger væsken til sig. Brug eventuelt en suppeske. Fortsæt indtil risene er næsten møre, og det tager cirka 20 minutter.
  7. Persille hakkes fint og smørret skæres i mindre tern. Rør persille og smør ind i svamperisottoen og smag den til med salt og peber.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Ekstra tips

Den færdige svamperisotto kan være blød i konsistensen, men uden at være flydende. Sådan lidt cremet.

Når der kun skal anvendes 25 gram tørrede svampe i denne opskrift, så skyldes det simpelthen, at de tørrede svampe er langt mere koncentrerede i smagen end de friske.

Svamperisottoen serveres til en hel kylling i ovn, en god oksefilet eller den møre culotte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required