Sunde boller med røde linser og hørfrø er virkelig lækre og nemme at lave. De skal hverken æltes eller dobbelthæve, så du kan lave dem i en fart.
Sunde boller med røde linser og hørfrø er en virkelig nem og lækker måde at få proteiner uden overhovedet at ligge mærke til det.
Man kan faktisk slet ikke smage linserne i dejen, de tilføjer bare næring, og er gode boller for vegetarer, som har brug for ekstra proteiner.
Dermed mætter de faktisk også mere end traditionelle brød. Det er en stor bonus for mig.
Du kan vælge at koldhæve dejen natten over, tilføj dog kun det halve af tørgæren.
Opskrift på sunde boller med røde linser og hørfrø
Sunde boller med røde linser og hørfrø
Ingredienser
- 0,5 dl røde linser
- 2,5 dl vand - lunkent
- 11 g tørgær
- 0,5 tsk sukker
- 30 g havregryn
- 30 g hørfrø
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 250 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Start med komme de røde linser i en gryde og skyl dem. Dæk dem nu med vand og sæt dem over kog. Lad dem simre i cirka 10 minutter. De er færdige, når de er en anelse bløde, men stadig har en smule bid.
- Si nu vandet fra og lad linserne køle ned. I mens tager du en stor skål og tilføjer det lunkne vand. Tilføj derefter tørgær til vandet.
- Tilføj sukker, havregryn, olivenolie og hørfrø. Bland det godt sammen. Tilføj de røde linser og salt. Bland det sammen.
- Tilføj nu hvedemelet langsomt i mens du rører rundt i dejen. Dejen skal ende med at være fast, men rimelig klistret. Ligesom en tør havregrød. Dæk nu dejen til med viskestykke og lad den hæve i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn og tag en bageplade og beklæd den med bagepapir. Fordel nu dejen til ni boller ved hjælp af en spiseske.
- Bag dem nu i cirka 20 minutter, eller til de har en sprød skorpe.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt ned. Så er de klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Du kan bruge andre slags linser end de rød, dog foretrækker jeg de røde, da de er hurtigst til at koge.
Hvis du vil have, at opskriften skal være endnu hurtigere at lave, så kan du også bruge linser fra dåse.
Dog skal du være opmærksom på, at tørre linser fylder mindre end kogte, så en halv deciliter tørrede linser svarer cirka til en deciliter kogte.
Se også vores andre opskrifter på boller: Nemme surdejsboller med sprød skorpe eller koldhævede boller med juicepulp og valnødder.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Charlotte storm-Aagaard
Hej
Hvis man bruger almindeligt gær, hvor meget skal så bruges?
Cecilie
Hvis man overvejer at kaste sig ud i de her boller så gør det!! De er så gode og slet ikke tørre tværtimod er de svampet og bløde.
Tak for opskriften, det er klart min nye favorit 🤗
Rakel Seneca
Hej Cecilie
Det er jeg super glad for at høre.
Jeg er også selv stor fan af opskriften og bager den så ofte jeg kan komme til det.
Venlig hilsen
Rakel