Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Sunde boller med røde linser og hørfrø

Sunde boller med røde linser og hørfrø

Sunde boller med røde linser
4.8 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS

Sunde boller med røde linser og hørfrø er virkelig lækre og nemme at lave. De skal hverken æltes eller dobbelthæve, så du kan lave dem i en fart.

Indhold
  • Sunde boller med røde linser og hørfrø er virkelig lækre og nemme at lave. De skal hverken æltes eller dobbelthæve, så du kan lave dem i en fart.
  • Opskrift på sunde boller med røde linser og hørfrø
  • Sunde boller med røde linser og hørfrø
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tip
  • Kommentarer

Sunde boller med røde linser og hørfrø er en virkelig nem og lækker måde at få proteiner uden overhovedet at ligge mærke til det.

Man kan faktisk slet ikke smage linserne i dejen, de tilføjer bare næring, og er gode boller for vegetarer, som har brug for ekstra proteiner.

Dermed mætter de faktisk også mere end traditionelle brød. Det er en stor bonus for mig.

Du kan vælge at koldhæve dejen natten over, tilføj dog kun det halve af tørgæren.

Se flere opskrifter:

  • Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)
  • Gulerodsboller - bløde, lette og luftige boller med gulerod
  • Kefirboller - koldhævede

Opskrift på sunde boller med røde linser og hørfrø

Sunde boller med røde linser og hørfrø

Rakel Seneca
4.8 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
hævning: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Sunde boller med røde linser og hørfrø er lækre og nemme at lave. De skal hverken æltes eller dobbelthæve, så du kan lave dem i en fart.
Antal: 9 boller
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 0,5 dl røde linser
  • 2,5 dl vand lunkent
  • 11 g tørgær
  • 0,5 tsk sukker
  • 30 g havregryn
  • 30 g hørfrø
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 250 g hvedemel

Fremgangsmåde

  1. Start med komme de røde linser i en gryde og skyl dem. Dæk dem nu med vand og sæt dem over kog. Lad dem simre i cirka 10 minutter. De er færdige, når de er en anelse bløde, men stadig har en smule bid.
  2. Si nu vandet fra og lad linserne køle ned. I mens tager du en stor skål og tilføjer det lunkne vand. Tilføj derefter tørgær til vandet.
  3. Tilføj sukker, havregryn, olivenolie og hørfrø. Bland det godt sammen. Tilføj de røde linser og salt. Bland det sammen.
  4. Tilføj nu hvedemelet langsomt i mens du rører rundt i dejen. Dejen skal ende med at være fast, men rimelig klistret. Ligesom en tør havregrød. Dæk nu dejen til med viskestykke og lad den hæve i 30 minutter.
  5. Tænd ovnen på 220 grader almindelig ovn og tag en bageplade og beklæd den med bagepapir. Fordel nu dejen til ni boller ved hjælp af en spiseske.
  6. Bag dem nu i cirka 20 minutter, eller til de har en sprød skorpe.
  7. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt ned. Så er de klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier142kcalKulhydrater26gProtein5gFedt2gMættet fedt0.3gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gNatrium261mgKalium97mgKostfibre3gSukker0.4gVitamin A2IUVitamin C0.2mgCalcium9mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Du kan bruge andre slags linser end de rød, dog foretrækker jeg de røde, da de er hurtigst til at koge.

Hvis du vil have, at opskriften skal være endnu hurtigere at lave, så kan du også bruge linser fra dåse.

Dog skal du være opmærksom på, at tørre linser fylder mindre end kogte, så en halv deciliter tørrede linser svarer cirka til en deciliter kogte.

Se også vores andre opskrifter på boller: Nemme surdejsboller med sprød skorpe eller koldhævede boller med juicepulp og valnødder.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte storm-Aagaard skriver

    september 17, 2022 at 5:48 am

    Hej

    Hvis man bruger almindeligt gær, hvor meget skal så bruges?

    Svar
  2. Cecilie skriver

    september 22, 2021 at 7:19 pm

    Hvis man overvejer at kaste sig ud i de her boller så gør det!! De er så gode og slet ikke tørre tværtimod er de svampet og bløde.
    Tak for opskriften, det er klart min nye favorit 🤗

    Svar
    • Rakel Seneca skriver

      september 25, 2021 at 9:53 am

      Hej Cecilie
      Det er jeg super glad for at høre.
      Jeg er også selv stor fan af opskriften og bager den så ofte jeg kan komme til det.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required