• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Brownie med mørk chokolade - lækker amerikansk kage

Brownie med mørk chokolade - lækker amerikansk kage

billede med brownie
Brownie med mørk chokolade til grill eller ovn er en tung chokoladekage med valnødder, der er nem at bage i både ovn og grill. Foto: iStock.com/eurobanks.

Opdateret:  3. oktober 2024 - Udgivet:  17. september 2021

Del gerne:
56
SHARES
FacebookMessenger56PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Brownie er en lækker og svampet chokoladekage med valnødder, der er nem at bage. Her er min opskrift på lækre brownies.
  2. Opskrift på brownie
  3. Verdens bedste brownie
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Brownie er en lækker og svampet chokoladekage med valnødder, der er nem at bage. Her er min opskrift på lækre brownies.

Brownie med mørk chokolade er en amerikansk kage, der stammer helt tilbage fra omkring år 1900.

Det er en lidt tung form for chokoladekage, der bages med valnødder, mørk chokolade og kun ganske lidt mel.

Bag gerne brownien dagen inden du skal bruge den – den har kun godt af at få tid til at sætte sig.

Se også disse opskrifter:

Alletiders mumse chokoladekage

Chokolade kage med kærnemælk

Nem chokoladekage i airfryer

Brownies fra Eventkokken

Opskrift på brownie

billede med brownie

Verdens bedste brownie

Brownie er en lækker og svampet chokoladekage med valnødder, der er nem at bage. Her er min opskrift på lækre brownies.
Bedømmelse
4.6 fra 22 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Antal 8 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 50 g smør - smeltet
  • 90 g mørk chokolade - kakaoprocent på 70, grofthakket
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 25 g hvedemel
  • 1 tsk kakao - med top
  • 1 nip salt
  • 1 knivspids bagepulver
  • 40 g valnødder - hakkede
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Find en tykbundet kasserolle frem, og smelt smørret ved meget lav varme (2 på en skala fra 1-9). Når smørret er smeltet tilsætter du chokoladen, som du inden har hakket groft. Lad chokoladen smelte stille og roligt, mens du rører i gryden med en spiseske.
  • Pisk æg og sukker med et piskeris, det skal ikke blive alt for luftigt.
  • Kom det smeltede smør og chokolade ned i æggesnapsen, og pisk det glat.
  • Bland hvedemel, kakao, salt og bagepulver i en anden skål, og rør det ind i dejen med en dejskraber. Det skal bare vendes sammen så dejen er ensartet, ikke røre mere end nødvendigt.
  • Vend så de hakkede valnødder i, og så er dejen færdig.
  • Smør et ildfast fad eller lille bradepande (ca. 22 gange 15 centimeter) med rigeligt smør, og hæld dejen i formen. Du kan også beklæde med bagepapir.
  • Stil så kagen i ovnen eller grillen, og bag brownien i cirka 20 minutter ved 175 grader varmluft. Brownie chokoladekage skal være lidt fugtig i midten, og må altså ikke blive gennembagt og tør. Og derfor passer de 20 minutter ret præcist.
  • Tag din chokoladebrownie ud, og lad den køle lidt af. Så kan du forsigtigt vende den ud af fadet og lægge den på et skærebræt, hvor du med en skarp kniv deler den i otte firkanter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
196
% Daglig værdi*
Fedt
 
14
g
22
%
Mættet fedt
 
7
g
44
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
3
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
55
mg
18
%
Natrium
 
97
mg
4
%
Kalium
 
125
mg
4
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
221
IU
4
%
Vitamin C
 
0.1
mg
0
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Denne brownie opskrift kan laves i en lille bradepande på ca. 22 gange 15 centimeter, men passer også til en af de små drypbakker, som man bruger til grill.

Opskriften er beregnet til 8 personer, så vær opmærksom på at bruge en større form til brownien, hvis du ganger opskriften op for at få mere kage. 

Du kan både bage denne lækre brownie i ovnen eller på grillen. Husk, at det er meningen at kagen skal føles ubagt i midten, når den tages ud.

Når du bager brownien i ovnen, skal det ske i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 min. Vær opmærksom på, at bagetiden kan variere fra ovn til ovn.

Hvis du gerne vil have en skøn og svampet brownie, skal du huse, at kagen skal føles ubagt i midten, når den tages ud.

Det er vigtigt, at din brownie køles af inden den skæres ud. Så når kagen nemlig at sætte sig. 

Du kan sagtens bage din brownie dagen før den skal serveres, så den får en dags tid i køleskabet til at sætte sig.

Brownies er også fryseegnet, men her anbefaler jeg at du skærer kagen ud, inden du fryser den ned.

Måske har du også lyst til at bage chokolademuffins, guf guf kage eller den populære den du ved nok kage. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Louise

    oktober 25, 2024 at 5:52 pm

    Hvor mange grader skal den bages ved kan simpelhen ikke finde det i opskriften

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 25, 2024 at 9:37 pm

      Hej Louise
      Ups - den var faldet ud af opskriften. Det beklager jeg, men brownien bages ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
      God bagelyst 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Mads

    oktober 15, 2024 at 10:21 am

    Virkelig simpel men lækker brownie. Kan klart anbefales 😉

    Svar
  3. Arne

    juni 09, 2024 at 12:24 pm

    den er så lækker

    Svar
  4. Britta Olesen

    oktober 29, 2017 at 10:13 am

    Er der en der kan hjælpe med størrelse på formen?

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 29, 2017 at 2:38 pm

      Hej Britta

      Jeg plejer at lave den i en lille alubakke, som er cirka 20 gange 15 centimeter. Så får du den rigtige højde på din brownie.

      God fornøjelse.

      De bedste hilsner

      Holger

      Madensverden.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required