• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Straccetti med pasta - autentisk pastaret fra Rom

Straccetti med pasta - autentisk pastaret fra Rom

Straccetti med pasta
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. oktober 2020 - Udgivet: 19. oktober 2020

Straccetti er en lokal opskrift fra Rom. Let og lækkert med oksekød, der simrer i hvidvin, og til sidst rucola samt cherrytomater.

Oversigt over indhold
  • Straccetti er en lokal opskrift fra Rom. Let og lækkert med oksekød, der simrer i hvidvin, og til sidst rucola samt cherrytomater.
  • Opskrift på straccetti med fuldkornspasta
  • Straccetti med oksekød - autentisk fra Rom
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Servering
  • Kommentarer

Straccetti er en klassiker i det romerske køkken. Retten er frisk og hurtig at lave. Smagen i min version er mild med hints af hvidløg og chilipeber.

Da oksekødet spiller en stor rolle i retten, er det vigtigt at vælge et godt stykke kød.

Jeg bruger ofte oksefiletbøffer, som jeg skærer i tynde skiver. Skal du kun lave mad til to eller fire, er det lettest at bruge et par gode bøffer.

Mange romere vil komme rucolaen i de sidste minutter, kødet er på panden, men jeg synes, at resultatet bliver bedst, hvis rucolaen lige vendes et par minutter i saucen med oksekød.

Hvis du bedst kan lide, at rucolaen knaser, ja, så skal du bare lige smide dem i retten, vende hurtigt, smage til og servere.

Spiser du pasta til som her, anbefaler jeg fuldkornspasta. Jeg skal ærligt tilstå, at det ikke er på grund af smagen, men fordi det er langt sundere at spise fuldkornspasta end pasta af hvedemel.

Se også disse opskrifter:

  • Spaghetti reder med mozzarella og tomat
  • Kylling med pancetta, hvidvin og pasta (italiensk opskrift)
  • Pasta fløde tomatsauce med bacon
  • Citronpasta med ærter og rucola

Opskrift på straccetti med fuldkornspasta

Straccetti med pasta
Karen SenecaKaren Seneca

Straccetti med oksekød - autentisk fra Rom

5 fra 1 stemme
Straccetti er en lokal opskrift fra Rom. Let og lækkert med oksekød, der simrer i hvidvin, og til sidst rucola samt cherrytomater.
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Pasta
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk tørret chili - el ½ frisk
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g oksefilet - i strimler
  • 2 dl hvidvin
  • 1 spsk balsamico
  • 16 cherrytomater - i halve
  • 1 bakke rucola
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
  • pasta - efter behov
  • 50 g parmesan - flager el. revet

Fremgangsmåde
 

  1. Varm olien op på en pande og tilsæt chili samt hakket hvidløg.
  2. Skær oksefilet i strimler, imens hvidløg og chili steger.
  3. Efter to minutter, tilsætter du oksekød. Steg så det lige får farve.
  4. Hæld hvidvin og balsamico over oksekødet, og lad det koge ind, så væsken halveres.
  5. Tilsæt cherrytomaterne, som er halveret. Rør rundt og lad stege, til tomaterne bliver lettere smattede.
  6. Skyl og skær rucola groft, hæld det i panden.
  7. Kog igennem et par minutter, til rucola er faldet ned. Kom smørklatten i, rør rundt og server med en portion pasta og parmesanflager.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Server for eksempel sammen med en let salat eller et godt brød, eks. focaccia eller ciabatta. Velbekomme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required