Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Straccetti med pasta - autentisk pastaret fra Rom

Straccetti med pasta - autentisk pastaret fra Rom

Straccetti med pasta
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Straccetti er en lokal opskrift fra Rom. Let og lækkert med oksekød, der simrer i hvidvin, og til sidst rucola samt cherrytomater.

Indhold
  • Straccetti er en lokal opskrift fra Rom. Let og lækkert med oksekød, der simrer i hvidvin, og til sidst rucola samt cherrytomater.
  • Opskrift på straccetti med fuldkornspasta
  • Straccetti med oksekød - autentisk fra Rom
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Servering
  • Kommentarer

Straccetti er en klassiker i det romerske køkken. Retten er frisk og hurtig at lave. Smagen i min version er mild med hints af hvidløg og chilipeber.

Da oksekødet spiller en stor rolle i retten, er det vigtigt at vælge et godt stykke kød.

Jeg bruger ofte oksefiletbøffer, som jeg skærer i tynde skiver. Skal du kun lave mad til to eller fire, er det lettest at bruge et par gode bøffer.

Mange romere vil komme rucolaen i de sidste minutter, kødet er på panden, men jeg synes, at resultatet bliver bedst, hvis rucolaen lige vendes et par minutter i saucen med oksekød.

Hvis du bedst kan lide, at rucolaen knaser, ja, så skal du bare lige smide dem i retten, vende hurtigt, smage til og servere.

Spiser du pasta til som her, anbefaler jeg fuldkornspasta. Jeg skal ærligt tilstå, at det ikke er på grund af smagen, men fordi det er langt sundere at spise fuldkornspasta end pasta af hvedemel.

Se også disse opskrifter:

  • Spaghetti reder med mozzarella og tomat
  • Kylling med pancetta, hvidvin og pasta (italiensk opskrift)
  • Pasta fløde tomatsauce med bacon
  • Citronpasta med ærter og rucola

Opskrift på straccetti med fuldkornspasta

Straccetti med oksekød - autentisk fra Rom

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 30 minutter min
Straccetti er en lokal opskrift fra Rom. Let og lækkert med oksekød, der simrer i hvidvin, og til sidst rucola samt cherrytomater.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad, Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk tørret chili el ½ frisk
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g oksefilet i strimler
  • 2 dl hvidvin
  • 1 spsk balsamico
  • 16 cherrytomater i halve
  • 1 bakke rucola
  • 1 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
  • pasta efter behov
  • 50 g parmesan flager el. revet

Fremgangsmåde

  1. Varm olien op på en pande og tilsæt chili samt hakket hvidløg.
  2. Skær oksefilet i strimler, imens hvidløg og chili steger.
  3. Efter to minutter, tilsætter du oksekød. Steg så det lige får farve.
  4. Hæld hvidvin og balsamico over oksekødet, og lad det koge ind, så væsken halveres.
  5. Tilsæt cherrytomaterne, som er halveret. Rør rundt og lad stege, til tomaterne bliver lettere smattede.
  6. Skyl og skær rucola groft, hæld det i panden.
  7. Kog igennem et par minutter, til rucola er faldet ned. Kom smørklatten i, rør rundt og server med en portion pasta og parmesanflager.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Server for eksempel sammen med en let salat eller et godt brød, eks. focaccia eller ciabatta. Velbekomme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required