Straccetti er en lokal opskrift fra Rom. Let og lækkert med oksekød, der simrer i hvidvin, og til sidst rucola samt cherrytomater.
Straccetti er en klassiker i det romerske køkken. Retten er frisk og hurtig at lave. Smagen i min version er mild med hints af hvidløg og chilipeber.
Da oksekødet spiller en stor rolle i retten, er det vigtigt at vælge et godt stykke kød.
Jeg bruger ofte oksefiletbøffer, som jeg skærer i tynde skiver. Skal du kun lave mad til to eller fire, er det lettest at bruge et par gode bøffer.
Mange romere vil komme rucolaen i de sidste minutter, kødet er på panden, men jeg synes, at resultatet bliver bedst, hvis rucolaen lige vendes et par minutter i saucen med oksekød.
Hvis du bedst kan lide, at rucolaen knaser, ja, så skal du bare lige smide dem i retten, vende hurtigt, smage til og servere.
Spiser du pasta til som her, anbefaler jeg fuldkornspasta. Jeg skal ærligt tilstå, at det ikke er på grund af smagen, men fordi det er langt sundere at spise fuldkornspasta end pasta af hvedemel.
Opskrift på straccetti med fuldkornspasta
Straccetti med oksekød - autentisk fra Rom
Ingredienser
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk tørret chili - el ½ frisk
- 1 fed hvidløg
- 400 g oksefilet - i strimler
- 2 dl hvidvin
- 1 spsk balsamico
- 16 cherrytomater - i halve
- 1 bakke rucola
- 1 spsk smør
- salt og friskkværnet peber
- pasta - efter behov
- 50 g parmesan - flager el. revet
Fremgangsmåde
- Varm olien op på en pande og tilsæt chili samt hakket hvidløg.
- Skær oksefilet i strimler, imens hvidløg og chili steger.
- Efter to minutter, tilsætter du oksekød. Steg så det lige får farve.
- Hæld hvidvin og balsamico over oksekødet, og lad det koge ind, så væsken halveres.
- Tilsæt cherrytomaterne, som er halveret. Rør rundt og lad stege, til tomaterne bliver lettere smattede.
- Skyl og skær rucola groft, hæld det i panden.
- Kog igennem et par minutter, til rucola er faldet ned. Kom smørklatten i, rør rundt og server med en portion pasta og parmesanflager.
Få tilsendt opskriften på mail
Server for eksempel sammen med en let salat eller et godt brød:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: