Her får du en nem opskrift på citronpasta. Det er en skøn pastaret med masser af citron, ærter og rucola. Citronpastaen anvendes som tilbehør til bla. laks.
Denne opskrift på citronpasta er beregnet som tilbehør til fire personer.
Du kan sagtens variere de enkelte ingredienser og mængder som du synes.
Ingredienser til citronpasta
400 gram tørret pasta
200 gram frosne ærter
3 spiseskefulde olivenolie
1 økologisk citron
1 håndfuld rucola
1 lille potte basilikum
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pasta koges som anvist på pakken. Du kan enten anvende pastapenne, skruer eller lignende.
- Det sidste minuts tid (smag lige om pastaen er ved at være mør) tilsættes de frosne ærter, som derefter koges med.
- Afdryp pasta og ærter i et dørslag.
- Kom dem i en skål, og tilsæt olivenolie.
- Skyl citronen og riv skallen ned til pasta og ærter, og pres også saften fra en halv citron i. Du kan altid tilsætte mere citronsaft til sidst.
- Vend rucola i og basilikumsblade i, og smag til med salt og peber. Du kan som sagt også komme mere citronsaft i pastaen, hvis du synes det.
Den færdige citronpasta serveres straks som tilbehør.
Jeg bruger den blandt andet til helstegt ovnkylling og ovnbagt laks.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: