Super lækker opskrift på pasta fløde tomatsauce med sprøde bacontern og bladselleri. God som både forret og hovedret.
Pasta fløde tomatsauce er en klassisisk pastaret fra Italien, og den smager suverænt godt.
Find en god pasta og bacon, og så er du allerede godt i gang.
Jeg har her brugt en bomboloni pasta, men du kan selvfølgelig også bruge pastaskruer, farfalle eller hvad du nu synes.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på pasta fløde tomatsauce
Ingredienser
- 150 gram bacon i tern
- 1 dåse flåede tomater
- 1 teskefuld basilikum tørret
- 1 deciliter hønsefond
- 2-3 stængler bladselleri
- 2 deciliter fløde
- 400 gram pasta gerne af typen bombolino
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Bacon skæres ud i tern (hvis ikke du har færdige bacontern). Varm lidt olie på en middelvarm pande, og steg bacontern sprøde - det tager cirka fem minutter.
- Hæld så de flåede tomater ved, og rør rundt. Kom basilikum ved sammen med hønsefond, og skru lidt ned for varmen. Lad nu retten simre i 20 minutter.
- Imens koger du pastaen i letsaltet som anvist på pakken.
- Bladselleri skæres i små tern, og kommes ved efter de 20 minutters stegetid.
- Fem minutter senere kommer du fløden ved, og der steges yderligere fem minutter, så den samlede tid på blusset er 30 minutter.
- Vend pasta i og smag den færdige pasta fløde tomatsauce til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Tips
Pasta fløde tomatsauce med bacon serveres straks sammen med en lækker tomatsalat.
Se også disse opskrifter med pasta:
Comments
No Comments