• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stir fry - opskrift med kylling og asparges på 15 min.

Stir fry - opskrift med kylling og asparges på 15 min.

stir fry opskrift med kylling og asparges
Stir fry betyder egentlig blot røre og stege, og det er lige hvad du gør med denne ret med kylling og asparges. Retten steges meget hurtigt og på 15 minutter er det hele klar. Inden anretning drysses med ristede sesamfrø. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. juni 2023 - Udgivet:  11. juni 2021

Del gerne:
295
SHARES
FacebookMessenger295PinterestEmailRedditSMS

Stir fry er en hurtig måde at tilberede mad på, og her får du min opskrift med kylling og asparges. Klar på 15 minutter og den serveres med ris. Vupti.

Stir fry betyder egentlig blot rør og steg, og metoden gør at du kan lave lækker mad på meget kort tid.

Du skal blot bruge en pande eller wok, som varmes op ved høj varme.

Derefter er det blot at stege ingredienserne, som her blandt andet er kylling og asparges.

Stir fry med kylling og asparges er både sund og meget hurtig hverdagsmad, som du kan lave på 15 minutter. Alt inklusive.

Her er retten serveret med ris, men du kan også anrette den med kogte nudler.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Ingredienser til stir fry

2 kogeposer ris
4 spiseskefulde sesamfrø
4 stk. kyllingebryst filet
2 spiseskefulde soja
2 spiseskefulde honning
1 stort bundt forårsløg
1 stort bundt grønne asparges
1 rød peberfrugt
4 fed hvidløg
1 lille knold ingefær
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at sætte risene over til kogning. Kogetiden står på pakken, men typisk er det omkring 10 minutter. Risene koges i letsaltet vand.
  2. Kyllingebryst fileterne skæres ud i mundrette stykker (til stir fry må de ikke være for store), der kommes i en skål. Vendes med soja og honning.
  3. Klargør grøntsagerne, hvor forårsløg snittes i to centimeter tykke skiver på skrå, de grønne asparges skæres i mindre stykker (husk at knække den hårde rod af og smid den ud), mens peberfrugt snittes i tynde strimler og hvidløgs skæres i tynde skiver.
  4. Varm en pande op ved høj varme, og rist sesamfrø ganske kort, hvorefter de hældes i en lille skål.
  5. Kom en lille sjat olie på panden, og tilsæt kyllingekødet. Undgå at få for meget af honning-soja væden med, da kødet så hurtigt koger mere end det steger. Og lad lige kyllingekødet stege et minut uden du rører det, så det får en god stegeskorpe.
  6. Stir fry - rør og steg - derefter kyllingekødet i cirka 4-5 minutter, hvorefter det lægges til side på en tallerken og krydres med salt og peber.
  7. Kom en lille sjat olie mere på panden, og steg nu grøntsagerne i 2-3  minutter - igen med stir fry metoden, hvor grøntsagerne vendes rundt mens du steger ved hård varme. Riv lidt frisk ingefær over. Krydr også grøntsagerne med lidt salt og peber.

Anretning

Stir fry med kylling og asparges anrettes nemmest på et stort fad.

Fordel den kogte ris nederst i fadet, hvorefter den stegte kylling og grøntsager anrettes smukt ovenpå risen.

Drys til sidst med de ristede sesamfrø, og så sættes fadet straks på bordet.

Stir fry og undgå madspild

Metoden med stir fry er også en god måde at rydde op i køleskabet på.

Her kan du nemlig få brugt nogle af de grøntsager, som alligevel ofte gemmer sig i grøntsagsskuffen. Og dermed kan du undgå madspild.

Du kan sagtens rester af gulerødder, løg, bladselleri og mange andre grøntsager i retten, hvor de kan supplere de nævnte i opskriften - eller blot tilføjes.

Se også mine opskrifter på:

Kylling med kokosmælk og nudler

Nudler med kylling og spidskål på 15 minutter

Wok med ægnudler

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. jan

    januar 20, 2023 at 9:22 pm

    helt ærligt ris i kogepose er ikke at anbefale, det koster alt for meget energi og det er så nemt at koge ris i den rette mængde vand, kogeposer er for børn og amatører, men ok skal de 15 min absolut overholdes er de 20 min det tager at koge ris rigtigt jo et problem, men du burde nævne at har man 5 min ekstra er rigtige ris klart at foretrække.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her