Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Stenalderbrød - nemt og sundt brød uden hvedemel

Stenalderbrød - nemt og sundt brød uden hvedemel

billede med stenalderbrød
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Nem og lækker opskrift på sundt stenalderbrød, der bages uden hvedemel. Det hele røres hurtigt sammen og brødet kan bruges som rugbrød.

Klassisk opskrift på et stenalderbrød med masser af kerner, men det bages helt uden brug af hvedemel og rugmel.

Derfor er brødet godt til glutenallergikere, og så smager det altså bare godt.

Brug brødet som du ellers ville bruge rugbrød, men det kan også nydes som sunde stykker af snacks, hvor brødet skæres i skiver.

Bemærk dog, at brødet på grund af de mange kerner, nødder og olie indeholder en del kalorier, men det er altså sundt. God bageplyst.

Se også disse opskrifter:

  • Kernerugbrød
  • Hjemmebagte knækbrød
  • Fuldkornsboller
  • Kalvø rugbrød

Opskrift på stenalderbrød

Stenalderbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Nem og lækker opskrift på sundt stenalderbrød, der bages uden hvedemel. Det hele røres hurtigt sammen og brødet kan bruges som rugbrød.
Antal: 1 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g mandler
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g hørfrø
  • 5 æg
  • 1,5 tsk salt
  • 50 g olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 160 grader over- og undervarme.
  2. Kom alle kernerne i en skål sammen med æg og salt, og rør det godt sammen. Til sidst røres olivenolie i.
  3. Smør en rugbrødsform og beklæd den med bagepapir. Med bagepapiret lettes rengøringen.
  4. Kom "dejen" i formen og bag dit stenalderbrød på næst nederste rille i en time.

Næringsindhold

Kalorier4237kcalKulhydrater130gProtein150gFedt374gMættet fedt48gFlerumættet fedt134gEnkelumættet fedt172gTransfedt0.3gKolesterol818mgNatrium4595mgKalium4270mgKostfibre78gSukker16gVitamin A1235IUVitamin C10mgCalcium1878mgJern45mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Tag det færdigbagte stenalderbrød ud af ovnen og derefter ud af formen.

Lad det køle helt af på en rist.

Brødet kan opbevares på køl i op til en uge, men du kan også skære det i skiver og fryse det ned. Velbekomme.

Se også: Stenalderboller fuld af kerner og nødder

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 28, 2025 at 1:04 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om stenalderbrødet her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required