• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød

Stenalderbrød - nemt og sundt brød uden hvedemel

billede med stenalderbrød
Et nemt og sundt stenalderbrød, der bages uden hvedemel. Brug brødet som du normalt bruger rugbrød. Foto: Thomas Udbye, Madensverden.dk.

Opdateret:  28. marts 2025 - Udgivet:  28. marts 2025

Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Nem og lækker opskrift på sundt stenalderbrød, der bages uden hvedemel. Det hele røres hurtigt sammen og brødet kan bruges som rugbrød.
  2. Opskrift på stenalderbrød
  3. Stenalderbrød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Nem og lækker opskrift på sundt stenalderbrød, der bages uden hvedemel. Det hele røres hurtigt sammen og brødet kan bruges som rugbrød.

Klassisk opskrift på et stenalderbrød med masser af kerner, men det bages helt uden brug af hvedemel og rugmel.

Derfor er brødet godt til glutenallergikere, og så smager det altså bare godt.

Brug brødet som du ellers ville bruge rugbrød, men det kan også nydes som sunde stykker af snacks, hvor brødet skæres i skiver.

Bemærk dog, at brødet på grund af de mange kerner, nødder og olie indeholder en del kalorier, men det er altså sundt. God bageplyst.

Se også disse opskrifter:

  • Kernerugbrød
  • Hjemmebagte knækbrød
  • Fuldkornsboller
  • Kalvø rugbrød

Opskrift på stenalderbrød

billede med stenalderbrød

Stenalderbrød

Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 15 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder
  • 100 g solsikkekerner
  • 100 g græskarkerner
  • 100 g mandler
  • 100 g sesamfrø
  • 100 g hørfrø
  • 5 æg
  • 1,5 tsk salt
  • 50 g olivenolie

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 160 grader over- og undervarme.
  • Kom alle kernerne i en skål sammen med æg og salt, og rør det godt sammen. Til sidst røres olivenolie i.
  • Smør en rugbrødsform og beklæd den med bagepapir. Med bagepapiret lettes rengøringen.
  • Kom "dejen" i formen og bag dit stenalderbrød på næst nederste rille i en time.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
4237
% Daglig værdi*
Fedt
 
374
g
575
%
Mættet fedt
 
48
g
300
%
Transfedt
 
0.3
g
Flerumættet fedt
 
134
g
Enkelumættet fedt
 
172
g
Kolesterol
 
818
mg
273
%
Natrium
 
4595
mg
200
%
Kalium
 
4270
mg
122
%
Kulhydrater
 
130
g
43
%
Kostfibre
 
78
g
325
%
Sukker
 
16
g
18
%
Protein
 
150
g
300
%
Vitamin A
 
1235
IU
25
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
1878
mg
188
%
Jern
 
45
mg
250
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag det færdigbagte stenalderbrød ud af ovnen og derefter ud af formen.

Lad det køle helt af på en rist.

Brødet kan opbevares på køl i op til en uge, men du kan også skære det i skiver og fryse det ned. Velbekomme.

Se også: Stenalderboller fuld af kerner og nødder

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 28, 2025 at 1:04 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om stenalderbrødet her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required