Her får du en god opskrift på stegt kyllingelever med tilbehør. Pandestegt kyllingelever serveret med en lækker sovs, samt kartofler eller ris.
Med denne opskrift på stegt kyllingelever får du en sprød og saftig lever med lækkert tilbehør.
Kyllingeleveren vendes i mel og steges derefter på panden, og her serveres den med en lækker sovs, og tilbehør i form af stegte champignon, spidskål og æble.
Se også: Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris
Bemærk, at opskriften er beregnet til to personer.
Opskriften er udviklet af Søren Brink, og tak for den.
Opskrift på stegt kyllingelever
Stegt kyllingelever med tilbehør
Ingredienser
- 400 g kyllingelever
- 3 spsk hvedemel
- 1 tsk salt
- friskkværnet peber
- 3 store champignon
- 3 spsk rapsolie
- 1 spsk honning
- 200 g spidskål - fintsnittet
- 1 æble
- 50 g smør
- 300 g tomater - hakkes groft
- 1 fed hvidløg - stort
- 2 spsk timian - frisk
- 2 dl madlavningsfløde - 8%
Fremgangsmåde
- Til stegt kyllingelever starter du med, at rense kyllingeleveren, og skyl den under den kolde hane.
- Skær leveren ud i tern, og tør den af med køkkenrulle eller et viskestykke.
- I en 4 liters plasticpose kommes hvedemel sammen med salt og friskkværnet peber, og det rystes sammen.
- Kom leveren i posen, og ryst den rundt, så melet fordeles godt på den.
- Tag leveren op i en sigte, og ryst forsigtigt så overskydende mel rystes af. Læg den i en skål og dæk til.
- Tilbehør: De store champignon skæres ud i tykke skiver, der steges på en pande sammen med rapsolie og lidt honning. Lad det simre lidt.
- Spidskål snittes i fine strimler, mens æblet skæres i tynde både.
- Steg kyllingeleveren i smør i ca. 8-10 minutter, og og vend den halvvejs i stegetiden.
- Tag leveren af panden, og kom de hakkede tomater på. Lad dem simre ca. 5 minutter, hvorefter hakket hvidløg tilsættes sammen med timian, salt, peber og madlavningsfløde. Lad det simre 5 minutter.
- Smages til, og sørg for sovsen har den rette konsistens.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Stegt kyllingelever serveres straks, hvor sovsen hældes over leveren og serveres med tilbehøret, som du kan se på billedet.
Gerne med kogte ris eller kartofler til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: