Her er min fremgangsmåde og opskrift på stegt andebryst i airfryer. Det er nemt at lave and i airfryeren, og det tager blot 20 minutter.
Sådan laver du nemt stegt andebryst i airfryer, hvor du opnår et mørt og lækkert stykke andesteg.
Her er der lavet to stykker andesteg på tilsammen ca. 600 gram, og det plejer at passe fint til fire personer.
I forhold til stegetiden skal du være opmærksom på, at andebrystfileterne kan variere i størrelse, og de forskellige airfryers kan afvige i temperatur og varmepåvirkning. Derfor er stegetiden vejledende.
Brug gerne et stegetermometer, hvor du tjekker kernetemperaturen mod slutningen af tilberedningen. Kernetemperaturen i stegt andebryst skal være på 68 grader, hvor andekødet så er let rosa, men uden at være rå på nogen måde. Og samtidig altså mørt uden at være tørt.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på andebryst i airfryer
Andebryst i airfryer
Ingredienser
- 600 g andebryst
- olivenolie
- rosmarin - tørret
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Til stegt andebryst i airfryer starter du med at ridse fedtet på andebrysterne. Rids det i ruder, men uden at skære ned i kødet.
- Smør andestykkerne med lidt olie, og krydr med lidt tørret rosmarin, salt og friskkværnet peber.
- Læg andebrysterne på risten i din airfryer.
- Steges nu 10 minutter ved 180 grader, og derefter i ca. 8-10 minutter ved 200 grader for at opnå det sprøde andeskind. Bemærk, at stegetiden kan variere afhængig af hvilken airfryer du bruger. Derfor vil jeg anbefale at du bruger et stegetermometer. Tag andebrysterne op når kernetemperaturen er på 68 grader.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er der stegt andebryst i airfryer, og nu lader du lige andestegene ligge og hvile på et skærebræt i 10 minutter inden udskæring.
Kan selvfølgelig serveres med brunede kartofler og min hurtige andesovs. Plus selvfølgelig en lækker grønkålssalat. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marit
Hej
Hvorfor kan jeg ikke længere gemme de gode opskrifter på pint? Det har jeg været meget glad for.
Stig Ebbe Nielsen
Tak for atter en god hjælp.