Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Squashfrikadeller

Squashfrikadeller (vegetariske deller med squash)

billede med squashfrikadeller
4.6 fra 26 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
502
SHARES
FacebookMessenger502PinterestEmailSMS
Indhold
  • Squashfrikadeller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på squashfrikadeller
  • Tips
  • Kommentarer

Squashfrikadeller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 26 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her er den bedste opskrift på squashfrikadeller. Nemme deller med squash, der laves uden kød. De er altså vegetariske, og smager super godt.
Antal: 12
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g squash (rives groft)
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk løgpulver (eller et stort, revet løg)
  • 2 æg
  • 4 spsk rasp
  • 50 g havregryn
  • 5 spsk hvedemel (måske lidt mere)
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk smør ( og 2 spsk. olie til stegning)

Fremgangsmåde

  1. 500 g squash vaskes og tørres. Rives derefter groft i en skål. Vendes med 1 tsk salt.
  2. Hæld den revne squash i en sigte eller dørslag, Lad den afvande i mindst en halv time, så det meste af væden løber ud. Til sidste presses den sidste væde ud, og så er du klar til at lave "fars" til dine squashfrikadeller.
  3. Kom squash i en skål sammen med 2 tsk løgpulver, 2 æg, 4 spsk rasp, 50 g havregryn, 5 spsk hvedemel og friskkværnet peber. Rør det godt sammen. Her kan det enten være, at du skal tilsætte en smule mælk eller mere mel for, at ramme den rigtige konsistens. Min erfaring er, at det tilbageværende væskeindhold i squashen kan variere, men målene plejer at passe fint. Kom evt. også en smule mere salt ved.
  4. Varm en stor pande op ved en nogenlunde høj varme, og kom 2 spsk smør på panden sammen med et par spiseskefulde olie. Lad smørret bruse af.
  5. Sæt dine squashfrikadeller på panden. Jeg plejer at lave dem af en stor spiseskefuld "fars". Du får ca. 12 vegetariske deller af denne opskrift.
  6. Lad nu grøntsagsfrikadellerne sætte sig og få lidt stegeskorpe, hvorefter de vendes og steges videre. Skru efterhånden lidt ned for varmen, så de bliver gennemstegte - men uden at branke.
  7. Stegetiden er ca. 10 minutter, så squashdellerne er flotte og stegte på begge sider.

Næringsindhold

Kalorier53kcalKulhydrater6gProtein2gFedt3gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol33mgNatrium63mgKalium163mgKostfibre1gSukker1gVitamin A4530IUVitamin C9mgCalcium26mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på squashfrikadeller

Squashfrikadeller er lækre og velsmagende deller, der er lavet af squash, og derfor er de helt uden kød.

Der er altså tale om vegetariske deller, men smagen er altså meget hen i retning af de klassiske og pandestegte frikadeller. Du vil nok blive overrasket over, hvor godt de faktisk smager.

Husk, at lade den revne squash udvande grundigt, da du ellers vil have for meget væske i dine grøntsagsfrikadeller. Og lad dem få en god stegeskorpe inden de vendes. Du får ca. 12 squashfrikadeller af denne opskrift.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Kålkrebinetter med spidskål
  • Vegetarfrikadeller som smager af kød
  • Gulerodsdeller
  • Blomkålsfrikadeller
  • Squashruller
  • Vegetar lasagne

Tips

Så er de lækre og vegetariske squashfrikadeller klar til servering.

Du kan eventuelt servere dem sammen med stuvet spidskål eller hvad du ellers ville servere til almindelige frikadeller. Søg opskriften frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jeanne Rosenlund skriver

    september 19, 2024 at 5:59 pm

    Kan varmt anbefalles let at gøre, men som anbefalet se til at få bort det meste væske

    Svar
  2. Kirsten christensen skriver

    september 09, 2024 at 12:20 pm

    De blev perfected.

    Svar
  3. Kirsten Christensen skriver

    august 16, 2024 at 6:44 pm

    De var så lækker og en perfekt opskrift

    Svar
  4. Susse Kristiansen skriver

    juni 10, 2024 at 1:55 pm

    De var godt nok lækre. Det er ikke sidste gang, de kommer på menuen. Jeg havde ikke løgpulver, så jeg krydrede med tørret merian. Det klæder squash godt, synes jeg.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 10, 2024 at 2:06 pm

      Hej Susse
      Super dejligt at høre - mange tak fordi lige vender tilbage med din oplevelse.
      Og god ide med merian - den er hermed givet videre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Camilla skriver

    september 15, 2023 at 10:19 am

    Kan jeg mon skifte ud med gulerødder?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 15, 2023 at 2:17 pm

      Hej Camilla
      Sagtens - men så er det jo dem her i stedet: https://madensverden.dk/gulerodsdeller/
      Og de er også lækre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Anita skriver

        oktober 01, 2023 at 9:04 am

        Kan man putte lidt finthakket forårsløg i?

  6. Ilse Damtoft Nissen skriver

    august 31, 2023 at 6:13 pm

    Hej. Jeg er ved at stege dem nu, og er i tvivl om, hvordan de skal være indeni, når de er stegte. Lige nu efter 15 min er de stadig meget bløde indeni.

    Svar
  7. Tommy Høj skriver

    august 28, 2022 at 7:03 pm

    De var meget lækre. Er absolut ikke vegetar, men det her er lækkert til en kødløs dag. Smed lige en lille håndfuld purløg og persille i, for at give det lidt mere smag

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 01, 2022 at 10:12 pm

      Hej Tommy
      Tak for det og dejligt at høre.
      Og tak for tippet med krydderurterne - de giver helt sikker squashfrikadellerne endnu mere smag 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Vibeke skriver

    august 28, 2022 at 6:42 pm

    Virkelig lækre frikadeller - tilføjede dog lidt Cayenne peber, da vi godt kan lide krydret mad. Ved du om det går an at fryse dem? Eller falder de så fra hinanden.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 30, 2022 at 7:43 pm

      Hej Vibeke
      Mange tak - og du kan sagtens fryse dem. De holder fint sammen efterfølgende.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Kirsten Cudrio Jacobsen skriver

    august 27, 2022 at 12:29 pm

    Helt vildt lækre squashfrikadeller.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 27, 2022 at 3:39 pm

      Hej Kirsten
      1000 tak - det er dejligt at høre. Jeg er også ret vild med dem 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required