Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spinatvafler

Opskrift på spinatvafler med frisk spinat

spinatvafler
4.8 fra 24 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
494
SHARES
FacebookMessenger494PinterestEmailSMS
Indhold
  • Spinatvafler
  • Opskrift på spinatvafler
  • Bagning af spinatvafler
  • Servering
  • Kommentarer

Spinatvafler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 24 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hviletid på køl: 15 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er min bedste opskrift på spinatvafler, der er sunde og sukkerfri vafler med masser af spinat. Dejen er nem at blende sammen, hvorefter vaflerne bages.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g mælk
  • 125 g hvedemel
  • 3 æg
  • 5 g salt
  • 5 g bagepulver
  • 100 g spinat frisk

Fremgangsmåde

  1. Find blenderen frem og hæld mælken i.
  2. I en skål vejes hvedemel af sammen med salt og bagepulver, hvorefter det tilsættes.
  3. Slå tre æg ud i en skål og hæld dem ned i blenderen.
  4. Blend dejen sammen.
  5. Skyl spinaten og slyng den helt tør for vand. Eller køb en pose frisk spinat, der er skyllet og klar til brug.
  6. Gradvist blendes den friske spinat nu ind i dejen, og jeg plejer at gøre det ad 3-4 gange, så du hver gang blender en del af spinaten ind i dejen, hvorefter du tilsætter lidt mere spinat.
  7. Lad den færdigblendede dej til dine spinatvafler hvile 15 minutter i køleskabet. Hæld eventuelt dejen i en skål.
  8. Imens varmer du vaffeljernet op.
  9. Bag dine spinatvafler så de bliver lækre og spændstige. I mit vaffeljern tager det cirka 10 minutter, men afhænger selvfølgelig at størrelsen på vaflerne, og hvor effektivt dit vaffeljern varmer.

Næringsindhold

Kalorier185kcalKulhydrater26gProtein9gFedt5gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol127mgNatrium906mgKalium265mgKostfibre1gSukker2gVitamin A2573IUVitamin C7mgCalcium87mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på spinatvafler

Spinatvafler er et sundt alternativ til de almindelige vafler, og så er disse vafler med spinat helt uden sukker.

Jeg har i denne opskrift brugt 100 gram frisk spinat, fordi jeg godt kan lide, at vaflerne indeholder masser af spinat.

Det ser da også ud som en ret stor mængde spinat inden du går i gang med at blende dejen, men efterfølgende fylder spinaten altså ikke så meget. Så vær ikke forskrækket her.

Du kan dog sagtens nøjes med en mindre mængde spinat i dine spinatvafler, hvis du hellere vil have det. Det er op til dig.

Bagning af spinatvafler

Vaflerne kan enten bages som de klassiske hjertevafler, eller som jeg har gjort her, som de firkantede og lidt større belgiske vafler.

De almindelige hjertevafler er typisk noget mindre, og derfor er tilberedningstiden kortere end de belgiske vafler, der er er større i formen.

Begge metoder giver dog gode vafler med masser af spinat, så brug det vaffeljern du har.

Perfekt tilbehør til vaflerne er skiver af røget laks og avocado - det kan du se mere om længere nede.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor spinatvaflerne serveres sammen med røget laks og avocado.

Se også disse opskrifter:

  • Æbleskiver
  • Pandekager
  • Belgiske vafler

Servering

De færdigbagte spinatvafler serveres med skiver af røget laks eller et spejlæg, der passer perfekt til spinaten og de sprøde vafler.

Anret også gerne med tynde skiver af avocado.

På den måde kan spinatvaflerne bruges som et sundt hovedmåltid.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sanne skriver

    marts 27, 2024 at 11:36 am

    Meget lækre vafler!
    Kan de fryses?

    Svar
  2. Signe K skriver

    juli 17, 2021 at 6:06 pm

    Rigtigt vellykkede vafler - jeg brugte groft speltmel, og det fungerede fint.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required