Her er min bedste opskrift på spinatvafler, der er sunde og sukkerfri vafler med masser af spinat. Dejen er nem at blende sammen, hvorefter vaflerne bages.
Spinatvafler er et sundt alternativ til de almindelige vafler, og så er disse vafler med spinat helt uden sukker.
Jeg har i denne opskrift brugt 100 gram frisk spinat, fordi jeg godt kan lide, at vaflerne indeholder masser af spinat.
Det ser da også ud som en ret stor mængde spinat inden du går i gang med at blende dejen, men efterfølgende fylder spinaten altså ikke så meget. Så vær ikke forskrækket her.
Du kan dog sagtens nøjes med en mindre mængde spinat i dine spinatvafler, hvis du hellere vil have det. Det er op til dig.
Bagning af spinatvafler
Vaflerne kan enten bages som de klassiske hjertevafler, eller som jeg har gjort her, som de firkantede og lidt større belgiske vafler.
De almindelige hjertevafler er typisk noget mindre, og derfor er tilberedningstiden kortere end de belgiske vafler, der er er større i formen.
Begge metoder giver dog gode vafler med masser af spinat, så brug det vaffeljern du har.
Perfekt tilbehør til vaflerne er skiver af røget laks og avocado - det kan du se mere om længere nede.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor spinatvaflerne serveres sammen med røget laks og avocado.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på spinatvafler
Spinatvafler
Ingredienser
- 125 g mælk
- 125 g hvedemel
- 3 æg
- 5 g salt
- 5 g bagepulver
- 100 g spinat - frisk
Fremgangsmåde
- Find blenderen frem og hæld mælken i.
- I en skål vejes hvedemel af sammen med salt og bagepulver, hvorefter det tilsættes.
- Slå tre æg ud i en skål og hæld dem ned i blenderen.
- Blend dejen sammen.
- Skyl spinaten og slyng den helt tør for vand. Eller køb en pose frisk spinat, der er skyllet og klar til brug.
- Gradvist blendes den friske spinat nu ind i dejen, og jeg plejer at gøre det ad 3-4 gange, så du hver gang blender en del af spinaten ind i dejen, hvorefter du tilsætter lidt mere spinat.
- Lad den færdigblendede dej til dine spinatvafler hvile 15 minutter i køleskabet. Hæld eventuelt dejen i en skål.
- Imens varmer du vaffeljernet op.
- Bag dine spinatvafler så de bliver lækre og spændstige. I mit vaffeljern tager det cirka 10 minutter, men afhænger selvfølgelig at størrelsen på vaflerne, og hvor effektivt dit vaffeljern varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De færdigbagte spinatvafler serveres med skiver af røget laks eller et spejlæg, der passer perfekt til spinaten og de sprøde vafler.
Anret også gerne med tynde skiver af avocado.
På den måde kan spinatvaflerne bruges som et sundt hovedmåltid.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Sanne
Meget lækre vafler!
Kan de fryses?
Signe K
Rigtigt vellykkede vafler - jeg brugte groft speltmel, og det fungerede fint.