Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spinatkarbonader med stuvede grøntsager

Spinatkarbonader med stuvede grøntsager

spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
152
SHARES
FacebookMessenger152PinterestEmailSMS

Spinatkarbonader med stuvede grøntsager er en skøn ret, der virkelig smager af dansk sommer. Men som du kan lave året rundt.

Her er det karbonader, der laves med spinat, og dertil serveres de stuvede sommergrøntsager i form af gulerødder, blomkål og grønne asparges.

Allerbedst er de stuvede grøntsager med nye grøntsager, men udenfor sæsonen kan du sagtens lave dem alligevel. Spinatkarbonader og grøntsager serveres sammen med kogte kartofler, og igen er det jo perfekt med de nye, danske kartofler.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også den populære opskrift på slagtermesterens frikadeller.

Indhold
  • Spinatkarbonader med stuvede grøntsager
  • Tips
  • Kommentarer

Spinatkarbonader med stuvede grøntsager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 9 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her er en opskrift på lækre spinatkarbonader med stuvede grøntsager. En rigtig sommeragtig ret med masser af smag. Nydes med kartofler til.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Spinatkarbonader
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 stort skalotteløg hakkes fint
  • 100 g spinat frisk
  • smør til stegning
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Stuvede grøntsager
  • 200 g gulerødder i skiver
  • 0,5 blomkål delt i mindre stykker
  • 1 bundt grønne asparges
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning gerne grøntsagsbouillon
  • 2 tsk sennep
  • 1 dl fløde
  • 3 tsk majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
  • dild
  • persille

Fremgangsmåde

  1. Kom det hakkede kalve- og svinekød i en skål sammen med ca. 1 teskefuld salt. Ælt det sammen.
  2. På en pande sauteres skalotteløg ganske kort i lidt smør, hvorefter den friske spinat tilsættes. Lad lige spinat falde sammen. Tag det ud på et skærebræt, og hak det fint.
  3. Kom løg og spinat ned til kødet, og ælt farsen til dine spinatkarbonader sammen med lidt friskpresset citronsaft og friskkværnet peber.
  4. Form farsen til otte lige store karbonader, brug evt. en ring til det. Hak karbonaderne med bagsiden af en kniv.
  5. Varm panden op igen og brun hurtigt spinatkarbonaderne på begge sider i lidt smør, så de netop får stegeskorpe. Lægges i et ildfast fad, og steges færdige i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter.
  6. Kom vand i en gryde sammen med bouillonterning og sennep. Lad det koge op, og tilsæt så gulerødderne. Lad dem koge ca. 4 minutter, hvorefter blomkål tilsættes. Kog yderligere 2-3 minutter. Grøntsagerne må gerne have lidt bid.
  7. Tilsæt fløden, kog op og jævn nu med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med lidt reven citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber.
  8. Put til sidst de grønne asparges i, som kun lige skal varmes igennem, så de stadig er sprøde og lækre.
  9. Lige inden servering vendes lidt hakket dild og persille i.

Næringsindhold

Kalorier339kcalKulhydrater16gProtein29gFedt18gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol131mgNatrium393mgKalium1058mgKostfibre5gSukker6gVitamin A11315IUVitamin C61mgCalcium116mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Spinatkarbonader serveres med de stuvede grøntsager og kogte kartofler. I sæsonen er det perfekt med de nye danske kartofler til.

Se også disse opskrifter:

Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs

Stuvede kartofler - nem opskrift på kartofler i hvid sovs

Paneret kylling med stuvede ærter

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda Estes skriver

    juni 11, 2025 at 10:14 pm

    7 dl. vand er for meget, hvad er korrekt maengde?
    Tak!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 12, 2025 at 6:02 am

      Hej Linda
      Det er den mængde jeg bruger, men du kan sagtens komme mindre i. Læg ud med 4 deciliter, og så kan du altid spæde op til ønsket mængde sovs. God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Linda skriver

        august 09, 2025 at 10:22 pm

        Hej Holger,
        Tak for svaret, vil proeve som du siger, da jeg syntes 7 dl blev alt for tyndt!
        Jeg har taenkt paa at lave retten til aften, saa vil se hvordan det gaar, ikke sikker paa om jeg laver de stuvede Groentsager, men jeg er helt vild med Karbonaderne, de smager bare skoent. Desvaerre
        kan jeg ikke laengere faa hakket Kalv det bliver ikke solgt laengere det eneste sted jeg tidligere kunne koebe det, saa vil proeve med hakket Oksekoed og hakket Svin istedet!

  2. Linda Estes skriver

    maj 21, 2025 at 6:15 pm

    Jeg tror en fejl er begaaet ved denne opskrift, 7 dl vand til sovsen er alt for meget, hvad vil den korrekte maengde vaere?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required