Her er en opskrift på lækre spinatkarbonader med stuvede grøntsager. En rigtig sommeragtig ret med masser af smag. Nydes med kartofler til.
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager er en skøn ret, der virkelig smager af dansk sommer. Men som du kan lave året rundt.
Her er det karbonader, der laves med spinat, og dertil serveres de stuvede sommergrøntsager i form af gulerødder, blomkål og grønne asparges.
Allerbedst er de stuvede grøntsager med nye grøntsager, men udenfor sæsonen kan du sagtens lave dem alligevel.
Spinatkarbonader og grøntsager serveres sammen med kogte kartofler, og igen er det jo perfekt med de nye, danske kartofler.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se også den populære opskrift på slagtermesterens frikadeller.
Opskrift på spinatkarbonader
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager
Ingredienser
Spinatkarbonader
- 500 g hakket svin og kalv
- 1 stort skalotteløg - hakkes fint
- 100 g spinat - frisk
- smør - til stegning
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Stuvede grøntsager
- 200 g gulerødder - i skiver
- 0,5 blomkål - delt i mindre stykker
- 1 bundt grønne asparges
- 7 dl vand
- 1 bouillonterning - gerne grøntsagsbouillon
- 2 tsk sennep
- 1 dl fløde
- 3 tsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
- dild
- persille
Fremgangsmåde
- Kom det hakkede kalve- og svinekød i en skål sammen med ca. 1 teskefuld salt. Ælt det sammen.
- På en pande sauteres skalotteløg ganske kort i lidt smør, hvorefter den friske spinat tilsættes. Lad lige spinat falde sammen. Tag det ud på et skærebræt, og hak det fint.
- Kom løg og spinat ned til kødet, og ælt farsen til dine spinatkarbonader sammen med lidt friskpresset citronsaft og friskkværnet peber.
- Form farsen til otte lige store karbonader, brug evt. en ring til det. Hak karbonaderne med bagsiden af en kniv.
- Varm panden op igen og brun hurtigt spinatkarbonaderne på begge sider i lidt smør, så de netop får stegeskorpe. Lægges i et ildfast fad, og steges færdige i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter.
- Kom vand i en gryde sammen med bouillonterning og sennep. Lad det koge op, og tilsæt så gulerødderne. Lad dem koge ca. 4 minutter, hvorefter blomkål tilsættes. Kog yderligere 2-3 minutter. Grøntsagerne må gerne have lidt bid.
- Tilsæt fløden, kog op og jævn nu med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med lidt reven citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber.
- Put til sidst de grønne asparges i, som kun lige skal varmes igennem, så de stadig er sprøde og lækre.
- Lige inden servering vendes lidt hakket dild og persille i.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Spinatkarbonader serveres med de stuvede grøntsager og kogte kartofler. I sæsonen er det perfekt med de nye danske kartofler til.
Se også disse opskrifter:
Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: