• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spinatkarbonader med stuvede grøntsager

Spinatkarbonader med stuvede grøntsager

spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
5 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
146
SHARES
FacebookMessenger146PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  10. maj 2023

Her er en opskrift på lækre spinatkarbonader med stuvede grøntsager. En rigtig sommeragtig ret med masser af smag. Nydes med kartofler til.

Spinatkarbonader med stuvede grøntsager er en skøn ret, der virkelig smager af dansk sommer. Men som du kan lave året rundt.

Her er det karbonader, der laves med spinat, og dertil serveres de stuvede sommergrøntsager i form af gulerødder, blomkål og grønne asparges.

Allerbedst er de stuvede grøntsager med nye grøntsager, men udenfor sæsonen kan du sagtens lave dem alligevel.

Spinatkarbonader og grøntsager serveres sammen med kogte kartofler, og igen er det jo perfekt med de nye, danske kartofler.

Opskriften er beregnet til fire personer. Se også den populære opskrift på slagtermesterens frikadeller.

Opskrift på spinatkarbonader

spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spinatkarbonader med stuvede grøntsager

5 fra 9 stemmer
Her er en opskrift på lækre spinatkarbonader med stuvede grøntsager. En rigtig sommeragtig ret med masser af smag. Nydes med kartofler til.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 339
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Spinatkarbonader
  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 stort skalotteløg - hakkes fint
  • 100 g spinat - frisk
  • smør - til stegning
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
Stuvede grøntsager
  • 200 g gulerødder - i skiver
  • 0,5 blomkål - delt i mindre stykker
  • 1 bundt grønne asparges
  • 7 dl vand
  • 1 bouillonterning - gerne grøntsagsbouillon
  • 2 tsk sennep
  • 1 dl fløde
  • 3 tsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • dild
  • persille

Fremgangsmåde
 

  1. Kom det hakkede kalve- og svinekød i en skål sammen med ca. 1 teskefuld salt. Ælt det sammen.
  2. På en pande sauteres skalotteløg ganske kort i lidt smør, hvorefter den friske spinat tilsættes. Lad lige spinat falde sammen. Tag det ud på et skærebræt, og hak det fint.
  3. Kom løg og spinat ned til kødet, og ælt farsen til dine spinatkarbonader sammen med lidt friskpresset citronsaft og friskkværnet peber.
  4. Form farsen til otte lige store karbonader, brug evt. en ring til det. Hak karbonaderne med bagsiden af en kniv.
  5. Varm panden op igen og brun hurtigt spinatkarbonaderne på begge sider i lidt smør, så de netop får stegeskorpe. Lægges i et ildfast fad, og steges færdige i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 12 minutter.
  6. Kom vand i en gryde sammen med bouillonterning og sennep. Lad det koge op, og tilsæt så gulerødderne. Lad dem koge ca. 4 minutter, hvorefter blomkål tilsættes. Kog yderligere 2-3 minutter. Grøntsagerne må gerne have lidt bid.
  7. Tilsæt fløden, kog op og jævn nu med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med lidt reven citronskal, friskpresset citronsaft, salt og peber.
  8. Put til sidst de grønne asparges i, som kun lige skal varmes igennem, så de stadig er sprøde og lækre.
  9. Lige inden servering vendes lidt hakket dild og persille i.

Næringsindhold

Kalorier: 339kcalKulhydrater: 16gProtein: 29gFedt: 18gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gKolesterol: 131mgNatrium: 393mgKalium: 1058mgKostfibre: 5gSukker: 6gVitamin A: 11315IUVitamin C: 61mgCalcium: 116mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Spinatkarbonader serveres med de stuvede grøntsager og kogte kartofler. I sæsonen er det perfekt med de nye danske kartofler til.

Se også disse opskrifter:

Stuvede ærter og gulerødder med opbagt sovs

Stuvede kartofler - nem opskrift på kartofler i hvid sovs

Paneret kylling med stuvede ærter

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Linda Estes

    maj 21, 2025 at 6:15 pm

    Jeg tror en fejl er begaaet ved denne opskrift, 7 dl vand til sovsen er alt for meget, hvad vil den korrekte maengde vaere?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required