Her får du min lækre opskrift på spinatgryde, der er en hurtig gryderet med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.
Hvis du bare er halvt så vild med spinat som mig, så skal du virkelig prøve denne skønne og nemme spinatgryde.
Det er i virkeligheden en nem variant af den klassiske kylling i karry, men spinaten gør altså noget super godt ved retten.
Og selvom 250 gram spinat måske lyder af meget, så falder spinaten jo sammen i retten, og derfor er mængden helt perfekt.
Mængden af karry kan du selv styre, afhængig af om der er børn til bords, eller om du bare elsker masser af karry.
Spinatgryde er nem og hurtig hverdagsmad, og læg lige mærke til, hvor mør denne kylling bliver.
Det her bliver hurtigt en af dine nye favoritter. Siger det bare. Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på spinatgryde
Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
Ingredienser
- 450 g kyllingebryst i grove tern
- 2 bundt forårsløg i skiver
- 1 stort rødløg halveret og i skiver
- 3 tsk karry
- 1 tsk spidskommen
- 1 dl vand
- 1 terning bouillon
- 2,5 dl piskefløde
- 250 g spinat frisk
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebrystfileterne skæres i grove tern, som brunes godt af i lidt olie i en stegegryde.
- Forårsløg deles i cirka en centimeter tykke skiver, mens rødløg halveres og snittes i skiver.
- Når kyllingekødet har fået lidt farve, kommes forårsløg og rødløg ved, og svitses et par minutter. Kom også karry ved, og du kan sagtens tilsætte endnu mere karry, hvis du er vild med karry. Spidskommen tilsættes ligeledes.
- Hæld så vand ved og smuldr en terning bouillon i.
- Piskefløde tilsættes, hvorefter retten simrer i 10 minutter under låg. Klik her og sæt det smarte minutur med kogetid på retten.
- Spinat skylles grundigt og slynges tør. Eller køb en færdigskyllet spinat, det er altså bare nemmere. Men spinaten skal helst være frisk, da den bare smager bedst.
- Tilsæt nu spinaten med en håndfuld ad gangen indtil den er faldet sammen i retten. Frisk spinat fylder jo en del, så kom den gradvist i indtil alle 200 gram er i gryden.
- Lad din spinatgryde simre et par minutter, hvorefter du smager til med salt og peber. Eventuelt også med lidt mere karry. Du kan også smage til med lidt citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Den færdige spinatgryde serveres straks sammen med kogte basmasti ris og friskbagt brød af nem dej, som du får opskriften på her.
Her kan du i øvrigt se alt om genopvarming af mad med spinat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        





Anders skriver
super og nem ret M.tak
Mai-Britt Cooper skriver
Er det 200g Ellet 250g spinat
FpT
Allerede en favourite i vores hus
Steen Frantz skriver
Dejlig nem og velsmagende ret
Kan jeg komme lidt ingefær i retten ?Steen
Holger Rørby Madsen skriver
Tak for det, Steen - og det er da en god ide med lidt ingefær i retten. Det er jo også sundt 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Bettina Lykke-Øster skriver
Kan fløden udskiftes med kokos mælk ? 🤷♀️
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Bettina
Yes - det kan du sagtens 🙂
Bedste hilsner
Holger
Lisbeth Jørgensen skriver
Vi tilføjer gerne et par håndfulde frosne ærter. Det giver lige lidt Xtra grønt.
Helene skriver
Hej Holger,
Du har tidligere haft en opskrift med kylling, bacon spinat og pikantost. Jeg har gemt linket, men når jeg trykker på link kommer der ikke noget frem. Er det ikke en opskrift du har lyst til at lægge op igen 😊 den er nemlig mega god
Mvh
Helene
Luise Kolberg skriver
Glæder mig til at prøve opskriften på fredag, når vores venner kommer på besøg.
Hvilken slags salat eller grøntsager vil du foreslå til?
Mvh Luise
Ilse Hansen skriver
Kan man bruge kalkunkød i stedet for kylling
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Ilse
Yes - det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Tina Krause skriver
Kan man bruge frossent spinat?
Har nemlig noget som skal bruges ?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Tina
Du kan sagtens bruge frossen spinat til spinatgryden. Tø spinaten op, og pres den fri for våde inden den tilsættes.
God fornøjelse.
Bedste hilsner
Holger
Tina Krause skriver
Kæmpe tusind tak for hjælp
Holger Rørby Madsen skriver
Selv tak, Tina - du er altid velkommen.
Alt det bedste
Holger
Kim Adelhardt skriver
Hvad skal man gøre med de sidste 50 gram spinat?
🙂
Hanne Frederiksen skriver
Tak for super opskrift. Det er vores lyn hverdagsret nu. Har slået pasta med kødsovs for længst. Med 400 gram spinat er vores variation. 🙂
Addie skriver
Altid gode opskrifter👍
Jeg syntes tit jeg har svært ved at se hvor mange opskriften er beregnet til😊 måske jeg bare skal ha stærkere briller❓
Madensverden.dk skriver
Hej Addie
Tak for det - det er jeg glad for at høre.
Som udgangspunkt er opskrifterne beregnet til fire personer, medmindre andet er anført. Jeg prøver at huske at skrive det hver gang 🙂
Alt det bedste
Holger
Anya Schapiro skriver
Super!
1000 tak!
Anya Schapiro skriver
Hej Holger!
Bruger din side så meget og retterne også - de skønne!
Spørgsmål: Kan det genvarmes dagen efter for jeg får altid noget tilovers?
Mange Hilsner
Anya
Madensverden.dk skriver
Hej Anya
Mange tak - det er jeg glad for at høre.
Og du kan sagtens varme retten dagen, der smager den kun endnu bedre 🙂
Husk blot hurtigt at sætte retten på køl.
Bedste hilsner
Holger
Else skriver
Hej Holger.
Først tak for dine skønne opskridter 🙂
Denne opskrift ser lækkert ud.
Jeg vil gerne spørge om:
Hvorfor rødløg, i stedet for alm. løg? Jeg bryder mig ikke om smagen af spidskommen - kan jeg evt. bruge et andet krydderi?
Hilsen Else
Madensverden.dk skriver
Hej Else
Mange tak - det er jeg glad for at høre. Rødløg kan sagtens udskiftes med almindelige løg - jeg synes blot farven på rødløg er flot 🙂
Du kan roligt droppe spidskommen, og blot nøjes med karry. Der kan også tilsættes lidt ingefær.
De bedste hilsner
Holger