Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

spinatgryde
4.8 fra 109 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.8k
SHARES
FacebookMessenger3.8kPinterestEmailSMS
Opdateret: 7. november 2023 - Udgivet: 12. september 2023

Her får du min lækre opskrift på spinatgryde, der er en hurtig gryderet med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.

Hvis du bare er halvt så vild med spinat som mig, så skal du virkelig prøve denne skønne og nemme spinatgryde.

Det er i virkeligheden en nem variant af den klassiske kylling i karry, men spinaten gør altså noget super godt ved retten.

Og selvom 250 gram spinat måske lyder af meget, så falder spinaten jo sammen i retten, og derfor er mængden helt perfekt.

Mængden af karry kan du selv styre, afhængig af om der er børn til bords, eller om du bare elsker masser af karry.

Spinatgryde er nem og hurtig hverdagsmad, og læg lige mærke til, hvor mør denne kylling bliver.

Det her bliver hurtigt en af dine nye favoritter. Siger det bare. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Gulerodsgryde

Mørbradgryde

Kartoffelgryde

Opskrift på spinatgryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

4.78 fra 109 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 376
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst - i grove tern
  • 2 bundt forårsløg - i skiver
  • 1 stort rødløg - halveret og i skiver
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 dl vand
  • 1 terning bouillon
  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 g spinat - frisk
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kyllingebrystfileterne skæres i grove tern, som brunes godt af i lidt olie i en stegegryde.
  2. Forårsløg deles i cirka en centimeter tykke skiver, mens rødløg halveres og snittes i skiver.
  3. Når kyllingekødet har fået lidt farve, kommes forårsløg og rødløg ved, og svitses et par minutter. Kom også karry ved, og du kan sagtens tilsætte endnu mere karry, hvis du er vild med karry. Spidskommen tilsættes ligeledes.
  4. Hæld så vand ved og smuldr en terning bouillon i.
  5. Piskefløde tilsættes, hvorefter retten simrer i 10 minutter under låg. Klik her og sæt det smarte minutur med kogetid på retten.
  6. Spinat skylles grundigt og slynges tør. Eller køb en færdigskyllet spinat, det er altså bare nemmere. Men spinaten skal helst være frisk, da den bare smager bedst.
  7. Tilsæt nu spinaten med en håndfuld ad gangen indtil den er faldet sammen i retten. Frisk spinat fylder jo en del, så kom den gradvist i indtil alle 200 gram er i gryden.
  8. Lad din spinatgryde simre et par minutter, hvorefter du smager til med salt og peber. Eventuelt også med lidt mere karry. Du kan også smage til med lidt citronsaft.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 376kcalKulhydrater: 8gProtein: 28gFedt: 26gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.01gKolesterol: 143mgNatrium: 787mgKalium: 907mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 7530IUVitamin C: 24mgCalcium: 135mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Noter

Den færdige spinatgryde serveres straks sammen med kogte basmasti ris og friskbagt brød af nem dej, som du får opskriften på her.

Her kan du i øvrigt se alt om genopvarming af mad med spinat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anders skriver

    juli 03, 2024 at 4:54 pm

    super og nem ret M.tak

    Svar
  2. Mai-Britt Cooper skriver

    januar 24, 2024 at 7:08 pm

    Er det 200g Ellet 250g spinat
    FpT
    Allerede en favourite i vores hus

    Svar
  3. Steen Frantz skriver

    december 28, 2023 at 12:36 pm

    Dejlig nem og velsmagende ret
    Kan jeg komme lidt ingefær i retten ?Steen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 28, 2023 at 2:52 pm

      Tak for det, Steen - og det er da en god ide med lidt ingefær i retten. Det er jo også sundt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Bettina Lykke-Øster skriver

    juni 01, 2023 at 2:24 pm

    Kan fløden udskiftes med kokos mælk ? 🤷‍♀️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 01, 2023 at 3:12 pm

      Hej Bettina
      Yes - det kan du sagtens 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Lisbeth Jørgensen skriver

    juni 01, 2023 at 11:36 am

    Vi tilføjer gerne et par håndfulde frosne ærter. Det giver lige lidt Xtra grønt.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required