Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

spinatgryde
4.8 fra 109 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.8k
SHARES
FacebookMessenger3.8kPinterestEmailSMS

Her får du min lækre opskrift på spinatgryde, der er en hurtig gryderet med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.

Hvis du bare er halvt så vild med spinat som mig, så skal du virkelig prøve denne skønne og nemme spinatgryde.

Det er i virkeligheden en nem variant af den klassiske kylling i karry, men spinaten gør altså noget super godt ved retten.

Og selvom 250 gram spinat måske lyder af meget, så falder spinaten jo sammen i retten, og derfor er mængden helt perfekt.

Mængden af karry kan du selv styre, afhængig af om der er børn til bords, eller om du bare elsker masser af karry.

Spinatgryde er nem og hurtig hverdagsmad, og læg lige mærke til, hvor mør denne kylling bliver.

Det her bliver hurtigt en af dine nye favoritter. Siger det bare. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Gulerodsgryde

Mørbradgryde

Kartoffelgryde

Opskrift på spinatgryde

Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 109 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Her får du min lækre opskrift på spinatgryde, der er en hurtig gryderet med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g kyllingebryst i grove tern
  • 2 bundt forårsløg i skiver
  • 1 stort rødløg halveret og i skiver
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 dl vand
  • 1 terning bouillon
  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 g spinat frisk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebrystfileterne skæres i grove tern, som brunes godt af i lidt olie i en stegegryde.
  2. Forårsløg deles i cirka en centimeter tykke skiver, mens rødløg halveres og snittes i skiver.
  3. Når kyllingekødet har fået lidt farve, kommes forårsløg og rødløg ved, og svitses et par minutter. Kom også karry ved, og du kan sagtens tilsætte endnu mere karry, hvis du er vild med karry. Spidskommen tilsættes ligeledes.
  4. Hæld så vand ved og smuldr en terning bouillon i.
  5. Piskefløde tilsættes, hvorefter retten simrer i 10 minutter under låg. Klik her og sæt det smarte minutur med kogetid på retten.
  6. Spinat skylles grundigt og slynges tør. Eller køb en færdigskyllet spinat, det er altså bare nemmere. Men spinaten skal helst være frisk, da den bare smager bedst.
  7. Tilsæt nu spinaten med en håndfuld ad gangen indtil den er faldet sammen i retten. Frisk spinat fylder jo en del, så kom den gradvist i indtil alle 200 gram er i gryden.
  8. Lad din spinatgryde simre et par minutter, hvorefter du smager til med salt og peber. Eventuelt også med lidt mere karry. Du kan også smage til med lidt citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier376kcalKulhydrater8gProtein28gFedt26gMættet fedt15gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gTransfedt0.01gKolesterol143mgNatrium787mgKalium907mgKostfibre2gSukker4gVitamin A7530IUVitamin C24mgCalcium135mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Noter

Den færdige spinatgryde serveres straks sammen med kogte basmasti ris og friskbagt brød af nem dej, som du får opskriften på her.

Her kan du i øvrigt se alt om genopvarming af mad med spinat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anders skriver

    juli 03, 2024 at 4:54 pm

    super og nem ret M.tak

    Svar
  2. Mai-Britt Cooper skriver

    januar 24, 2024 at 7:08 pm

    Er det 200g Ellet 250g spinat
    FpT
    Allerede en favourite i vores hus

    Svar
  3. Steen Frantz skriver

    december 28, 2023 at 12:36 pm

    Dejlig nem og velsmagende ret
    Kan jeg komme lidt ingefær i retten ?Steen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 28, 2023 at 2:52 pm

      Tak for det, Steen - og det er da en god ide med lidt ingefær i retten. Det er jo også sundt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Bettina Lykke-Øster skriver

    juni 01, 2023 at 2:24 pm

    Kan fløden udskiftes med kokos mælk ? 🤷‍♀️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 01, 2023 at 3:12 pm

      Hej Bettina
      Yes - det kan du sagtens 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Lisbeth Jørgensen skriver

    juni 01, 2023 at 11:36 am

    Vi tilføjer gerne et par håndfulde frosne ærter. Det giver lige lidt Xtra grønt.

    Svar
  6. Helene skriver

    februar 25, 2023 at 7:02 pm

    Hej Holger,
    Du har tidligere haft en opskrift med kylling, bacon spinat og pikantost. Jeg har gemt linket, men når jeg trykker på link kommer der ikke noget frem. Er det ikke en opskrift du har lyst til at lægge op igen 😊 den er nemlig mega god
    Mvh
    Helene

    Svar
  7. Luise Kolberg skriver

    februar 13, 2023 at 6:11 am

    Glæder mig til at prøve opskriften på fredag, når vores venner kommer på besøg.
    Hvilken slags salat eller grøntsager vil du foreslå til?
    Mvh Luise

    Svar
  8. Ilse Hansen skriver

    august 30, 2022 at 2:52 pm

    Kan man bruge kalkunkød i stedet for kylling

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 12, 2023 at 4:10 pm

      Hej Ilse
      Yes - det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Tina Krause skriver

    februar 27, 2021 at 1:47 pm

    Kan man bruge frossent spinat?
    Har nemlig noget som skal bruges ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 27, 2021 at 2:49 pm

      Hej Tina
      Du kan sagtens bruge frossen spinat til spinatgryden. Tø spinaten op, og pres den fri for våde inden den tilsættes.
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Tina Krause skriver

        marts 14, 2021 at 5:03 pm

        Kæmpe tusind tak for hjælp

      • Holger Rørby Madsen skriver

        marts 15, 2021 at 6:12 am

        Selv tak, Tina - du er altid velkommen.
        Alt det bedste
        Holger

  10. Kim Adelhardt skriver

    juli 23, 2020 at 8:05 pm

    Hvad skal man gøre med de sidste 50 gram spinat?
    🙂

    Svar
  11. Hanne Frederiksen skriver

    januar 27, 2020 at 4:32 pm

    Tak for super opskrift. Det er vores lyn hverdagsret nu. Har slået pasta med kødsovs for længst. Med 400 gram spinat er vores variation. 🙂

    Svar
  12. Addie skriver

    maj 09, 2019 at 8:42 am

    Altid gode opskrifter👍
    Jeg syntes tit jeg har svært ved at se hvor mange opskriften er beregnet til😊 måske jeg bare skal ha stærkere briller❓

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      maj 09, 2019 at 9:05 am

      Hej Addie

      Tak for det - det er jeg glad for at høre.

      Som udgangspunkt er opskrifterne beregnet til fire personer, medmindre andet er anført. Jeg prøver at huske at skrive det hver gang 🙂

      Alt det bedste

      Holger

      Svar
  13. Anya Schapiro skriver

    november 01, 2018 at 6:49 pm

    Super!
    1000 tak!

    Svar
  14. Anya Schapiro skriver

    november 01, 2018 at 7:48 am

    Hej Holger!
    Bruger din side så meget og retterne også - de skønne!
    Spørgsmål: Kan det genvarmes dagen efter for jeg får altid noget tilovers?

    Mange Hilsner
    Anya

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      november 01, 2018 at 10:10 am

      Hej Anya

      Mange tak - det er jeg glad for at høre.

      Og du kan sagtens varme retten dagen, der smager den kun endnu bedre 🙂

      Husk blot hurtigt at sætte retten på køl.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  15. Else skriver

    oktober 25, 2018 at 9:32 am

    Hej Holger.

    Først tak for dine skønne opskridter 🙂
    Denne opskrift ser lækkert ud.
    Jeg vil gerne spørge om:
    Hvorfor rødløg, i stedet for alm. løg? Jeg bryder mig ikke om smagen af spidskommen - kan jeg evt. bruge et andet krydderi?

    Hilsen Else

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      oktober 25, 2018 at 3:12 pm

      Hej Else
      Mange tak - det er jeg glad for at høre. Rødløg kan sagtens udskiftes med almindelige løg - jeg synes blot farven på rødløg er flot 🙂
      Du kan roligt droppe spidskommen, og blot nøjes med karry. Der kan også tilsættes lidt ingefær.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required