Her får du min lækre opskrift på spinatgryde, der er en hurtig gryderet med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.
Hvis du bare er halvt så vild med spinat som mig, så skal du virkelig prøve denne skønne og nemme spinatgryde.
Det er i virkeligheden en nem variant af den klassiske kylling i karry, men spinaten gør altså noget super godt ved retten.
Og selvom 250 gram spinat måske lyder af meget, så falder spinaten jo sammen i retten, og derfor er mængden helt perfekt.
Mængden af karry kan du selv styre, afhængig af om der er børn til bords, eller om du bare elsker masser af karry.
Spinatgryde er nem og hurtig hverdagsmad, og læg lige mærke til, hvor mør denne kylling bliver.
Det her bliver hurtigt en af dine nye favoritter. Siger det bare. Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på spinatgryde
Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
Ingredienser
- 450 g kyllingebryst - i grove tern
- 2 bundt forårsløg - i skiver
- 1 stort rødløg - halveret og i skiver
- 3 tsk karry
- 1 tsk spidskommen
- 1 dl vand
- 1 terning bouillon
- 2,5 dl piskefløde
- 250 g spinat - frisk
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebrystfileterne skæres i grove tern, som brunes godt af i lidt olie i en stegegryde.
- Forårsløg deles i cirka en centimeter tykke skiver, mens rødløg halveres og snittes i skiver.
- Når kyllingekødet har fået lidt farve, kommes forårsløg og rødløg ved, og svitses et par minutter. Kom også karry ved, og du kan sagtens tilsætte endnu mere karry, hvis du er vild med karry. Spidskommen tilsættes ligeledes.
- Hæld så vand ved og smuldr en terning bouillon i.
- Piskefløde tilsættes, hvorefter retten simrer i 10 minutter under låg. Klik her og sæt det smarte minutur med kogetid på retten.
- Spinat skylles grundigt og slynges tør. Eller køb en færdigskyllet spinat, det er altså bare nemmere. Men spinaten skal helst være frisk, da den bare smager bedst.
- Tilsæt nu spinaten med en håndfuld ad gangen indtil den er faldet sammen i retten. Frisk spinat fylder jo en del, så kom den gradvist i indtil alle 200 gram er i gryden.
- Lad din spinatgryde simre et par minutter, hvorefter du smager til med salt og peber. Eventuelt også med lidt mere karry. Du kan også smage til med lidt citronsaft.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Den færdige spinatgryde serveres straks sammen med kogte basmasti ris og friskbagt brød af nem dej, som du får opskriften på her.
Her kan du i øvrigt se alt om genopvarming af mad med spinat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anders skriver
super og nem ret M.tak
Mai-Britt Cooper skriver
Er det 200g Ellet 250g spinat
FpT
Allerede en favourite i vores hus
Steen Frantz skriver
Dejlig nem og velsmagende ret
Kan jeg komme lidt ingefær i retten ?Steen
Holger Rørby Madsen skriver
Tak for det, Steen - og det er da en god ide med lidt ingefær i retten. Det er jo også sundt 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Bettina Lykke-Øster skriver
Kan fløden udskiftes med kokos mælk ? 🤷♀️
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Bettina
Yes - det kan du sagtens 🙂
Bedste hilsner
Holger
Lisbeth Jørgensen skriver
Vi tilføjer gerne et par håndfulde frosne ærter. Det giver lige lidt Xtra grønt.