• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

spinatgryde
4.8 fra 109 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.7k
SHARES
FacebookMessenger3.7kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. november 2023 - Udgivet:  12. september 2023

Her får du min lækre opskrift på spinatgryde, der er en hurtig gryderet med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.

Hvis du bare er halvt så vild med spinat som mig, så skal du virkelig prøve denne skønne og nemme spinatgryde.

Det er i virkeligheden en nem variant af den klassiske kylling i karry, men spinaten gør altså noget super godt ved retten.

Og selvom 250 gram spinat måske lyder af meget, så falder spinaten jo sammen i retten, og derfor er mængden helt perfekt.

Mængden af karry kan du selv styre, afhængig af om der er børn til bords, eller om du bare elsker masser af karry.

Spinatgryde er nem og hurtig hverdagsmad, og læg lige mærke til, hvor mør denne kylling bliver.

Det her bliver hurtigt en af dine nye favoritter. Siger det bare. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Gulerodsgryde

Mørbradgryde

Kartoffelgryde

Opskrift på spinatgryde

spinatgryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)

4.78 fra 109 stemmer
Her får du min lækre opskrift på spinatgryde, der er en hurtig gryderet med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 376
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 450 g kyllingebryst - i grove tern
  • 2 bundt forårsløg - i skiver
  • 1 stort rødløg - halveret og i skiver
  • 3 tsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 dl vand
  • 1 terning bouillon
  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 g spinat - frisk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Kyllingebrystfileterne skæres i grove tern, som brunes godt af i lidt olie i en stegegryde.
  2. Forårsløg deles i cirka en centimeter tykke skiver, mens rødløg halveres og snittes i skiver.
  3. Når kyllingekødet har fået lidt farve, kommes forårsløg og rødløg ved, og svitses et par minutter. Kom også karry ved, og du kan sagtens tilsætte endnu mere karry, hvis du er vild med karry. Spidskommen tilsættes ligeledes.
  4. Hæld så vand ved og smuldr en terning bouillon i.
  5. Piskefløde tilsættes, hvorefter retten simrer i 10 minutter under låg. Klik her og sæt det smarte minutur med kogetid på retten.
  6. Spinat skylles grundigt og slynges tør. Eller køb en færdigskyllet spinat, det er altså bare nemmere. Men spinaten skal helst være frisk, da den bare smager bedst.
  7. Tilsæt nu spinaten med en håndfuld ad gangen indtil den er faldet sammen i retten. Frisk spinat fylder jo en del, så kom den gradvist i indtil alle 200 gram er i gryden.
  8. Lad din spinatgryde simre et par minutter, hvorefter du smager til med salt og peber. Eventuelt også med lidt mere karry. Du kan også smage til med lidt citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier: 376kcalKulhydrater: 8gProtein: 28gFedt: 26gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.01gKolesterol: 143mgNatrium: 787mgKalium: 907mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 7530IUVitamin C: 24mgCalcium: 135mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdige spinatgryde serveres straks sammen med kogte basmasti ris og friskbagt brød af nem dej, som du får opskriften på her.

Her kan du i øvrigt se alt om genopvarming af mad med spinat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anders

    juli 03, 2024 at 4:54 pm

    super og nem ret M.tak

    Svar
  2. Mai-Britt Cooper

    januar 24, 2024 at 7:08 pm

    Er det 200g Ellet 250g spinat
    FpT
    Allerede en favourite i vores hus

    Svar
  3. Steen Frantz

    december 28, 2023 at 12:36 pm

    Dejlig nem og velsmagende ret
    Kan jeg komme lidt ingefær i retten ?Steen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 28, 2023 at 2:52 pm

      Tak for det, Steen - og det er da en god ide med lidt ingefær i retten. Det er jo også sundt 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Bettina Lykke-Øster

    juni 01, 2023 at 2:24 pm

    Kan fløden udskiftes med kokos mælk ? 🤷‍♀️

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 01, 2023 at 3:12 pm

      Hej Bettina
      Yes - det kan du sagtens 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Lisbeth Jørgensen

    juni 01, 2023 at 11:36 am

    Vi tilføjer gerne et par håndfulde frosne ærter. Det giver lige lidt Xtra grønt.

    Svar
  6. Helene

    februar 25, 2023 at 7:02 pm

    Hej Holger,
    Du har tidligere haft en opskrift med kylling, bacon spinat og pikantost. Jeg har gemt linket, men når jeg trykker på link kommer der ikke noget frem. Er det ikke en opskrift du har lyst til at lægge op igen 😊 den er nemlig mega god
    Mvh
    Helene

    Svar
  7. Luise Kolberg

    februar 13, 2023 at 6:11 am

    Glæder mig til at prøve opskriften på fredag, når vores venner kommer på besøg.
    Hvilken slags salat eller grøntsager vil du foreslå til?
    Mvh Luise

    Svar
  8. Ilse Hansen

    august 30, 2022 at 2:52 pm

    Kan man bruge kalkunkød i stedet for kylling

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 12, 2023 at 4:10 pm

      Hej Ilse
      Yes - det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Tina Krause

    februar 27, 2021 at 1:47 pm

    Kan man bruge frossent spinat?
    Har nemlig noget som skal bruges ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 27, 2021 at 2:49 pm

      Hej Tina
      Du kan sagtens bruge frossen spinat til spinatgryden. Tø spinaten op, og pres den fri for våde inden den tilsættes.
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Tina Krause

        marts 14, 2021 at 5:03 pm

        Kæmpe tusind tak for hjælp

      • Holger Rørby Madsen

        marts 15, 2021 at 6:12 am

        Selv tak, Tina - du er altid velkommen.
        Alt det bedste
        Holger

  10. Kim Adelhardt

    juli 23, 2020 at 8:05 pm

    Hvad skal man gøre med de sidste 50 gram spinat?
    🙂

    Svar
  11. Hanne Frederiksen

    januar 27, 2020 at 4:32 pm

    Tak for super opskrift. Det er vores lyn hverdagsret nu. Har slået pasta med kødsovs for længst. Med 400 gram spinat er vores variation. 🙂

    Svar
  12. Addie

    maj 09, 2019 at 8:42 am

    Altid gode opskrifter👍
    Jeg syntes tit jeg har svært ved at se hvor mange opskriften er beregnet til😊 måske jeg bare skal ha stærkere briller❓

    Svar
    • Madensverden.dk

      maj 09, 2019 at 9:05 am

      Hej Addie

      Tak for det - det er jeg glad for at høre.

      Som udgangspunkt er opskrifterne beregnet til fire personer, medmindre andet er anført. Jeg prøver at huske at skrive det hver gang 🙂

      Alt det bedste

      Holger

      Svar
  13. Anya Schapiro

    november 01, 2018 at 6:49 pm

    Super!
    1000 tak!

    Svar
  14. Anya Schapiro

    november 01, 2018 at 7:48 am

    Hej Holger!
    Bruger din side så meget og retterne også - de skønne!
    Spørgsmål: Kan det genvarmes dagen efter for jeg får altid noget tilovers?

    Mange Hilsner
    Anya

    Svar
    • Madensverden.dk

      november 01, 2018 at 10:10 am

      Hej Anya

      Mange tak - det er jeg glad for at høre.

      Og du kan sagtens varme retten dagen, der smager den kun endnu bedre 🙂

      Husk blot hurtigt at sætte retten på køl.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
  15. Else

    oktober 25, 2018 at 9:32 am

    Hej Holger.

    Først tak for dine skønne opskridter 🙂
    Denne opskrift ser lækkert ud.
    Jeg vil gerne spørge om:
    Hvorfor rødløg, i stedet for alm. løg? Jeg bryder mig ikke om smagen af spidskommen - kan jeg evt. bruge et andet krydderi?

    Hilsen Else

    Svar
    • Madensverden.dk

      oktober 25, 2018 at 3:12 pm

      Hej Else
      Mange tak - det er jeg glad for at høre. Rødløg kan sagtens udskiftes med almindelige løg - jeg synes blot farven på rødløg er flot 🙂
      Du kan roligt droppe spidskommen, og blot nøjes med karry. Der kan også tilsættes lidt ingefær.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required